GREUTATEA (G) este egala cu MASA (m) inmultit cu ACCELERATIA GRAVITATIONALA (g)
Exemplu: masa=30kg, g=10 NEWTONI (N) per kg => G=300N
Sper ca te-am ajutat!
Daca as fi pe planeta Jupiter as avea aprox. 5Tone. Poate gresesc. Pe pamant am 60Kg, pe Luna asa avea 8Kg.
Dar si pe pamant, la Ecuator as avea mai putin cu cateva sute de grame decat la Pol.(unul din ei).
Gravitatia hotaraste greutatea. Masa este, se zice constanta. Sufletul are 30g, neglijabil, au zis cei de la NASA. Si e o marime constanta si pe alte planete.
5 tone e masa, nu greutate. Nu mai abera!
Corect! Dar inmulteste 60Kg cu g-ul de pe jupiter. Spuneam ca pe o comparatie. Nu am fost chiar 'ortodox' in exprimare. Dar cu ocazia asta ma intreb si te intreba: masa este sigur constanta in orice mediu? (pe orice planeta?). nu-mi spune gogosi stiintifice expirate! Dovedeste si da-ul si nu-ul!
Stiintific. Ca vad ca stii ceva carte!
Cum sa-ti spun, ce ai afirmat dumneata reprezinta o aberatie chiar la nivel de cunoastere a fizicii predate elevilor de scoala generala. Si mai ai pretentia ca ai fi absolvit o facultate de electronica.
Ca sa nu mai zic ca inaintea raspunsului dumitale au fost doua raspunsuri corecte din care te-ai fi putut inspira.
Pana sa te intrebi daca masa unui corp ar fi constanta pe orice planeta mai ai de asimilat fizica pentru clasele V-VIII. Asta e raspunsul meu la ideea de "gogosi stiintifice expirate".
Simplu: greutatea G este egala cu produsul mg, unde m este masa ta in kilograme, iar g este acceleratia gravitationala la suprafata pamantuluicare este aprox 10 m/s la patrat. Deci numeric vei avea G=10m, unde G se masoara in newtoni(N).
AnaliaDeepika întreabă: