In general problema nu este la amperaj ci la efectul de SINCRONIZARE al impulsurilor inimi cu frecventa retelei. Frecventa celor doua sunt destul de apropiate iar atunci cand se SUPRAPUN inima se opreste. 50Hz reteaua cu 50-70 Hz inima. Exista si efectul de ardere (fierbere) atunci cand tensiunea este mare (peste 60v) curentul la fel iar REZISTENTA organismului este mica. Sunt oameni care au in general o rezistenta mai mare a pielii, acestia suportand mai bine tensiuni mari de impact.
"larix a răspuns: @danut "In general problema nu este la amperaj"=total eronat "Exista si efectul de ardere (fierbere) atunci cand tensiunea este mare (peste 60v)"=total eronat, nimeni nu fierbe la 60v. "
Nu este vorba despre eroare ci fapte reale. De exemplu cunosc un caz de soc electric si deces din cauza unei baterii de 24v descarcate. Se intampla pe vremea cand Mangalia era un "bastion" al marinei Romane. Un soldat ducea la reciclare niste baterii navale descarcate. Fiind in camion in drum spre Constanta i-a venit sa faca pipi si ce i-a trecut prin minte, sa faca pe baterii, asa l-au gasit, socul electric a urcat pe urina si i-a afectat direct maduva din coloana si creierul mic. A murit la 24v curent sub 10mA. Deci releele de cca 30 ma. sunt un bluf. Daca intri intr-un atelier de reparatii TV vei afla ca exista trafo separatoare doar pentru a face izolatia de sol pentru a nu exista efectul de rezistenta intre firul cu faza si null (zero ohmi). Poti murii linistit la 220v si 5mA daca frecventa retelei se suprapune cu frecventa inimii, pe acest principiu sunt facute dispozitivele medicale de resurcitare.
"Dannyjj a răspuns:@danut tu ai auzit de aparat cu electroşocuri? Care curentează cu 100.000 chiar şi cu 2.000.000 de volţi şi nu mori, doar că îţi încoardă muşchii şi te pune la pământ(dar nu mori), atunci cum poţi să zici că nu contează amperajul şi că fierbi la 60 de volţi.cum poţi să zici că pe acest principiu sunt făcute aparatele medicale de resuscitare?
Când inima este oprită, cu ce frecvenţă să se suprapună? Acea resuscitare se face pentru a reporni inima, contractând muşchii inimii, ca să repornească inima, ce este o "pompă" care pompează sânge, nu este vorba de nici o frecvenţă când inima este în repaus(0 bătăi pe secundă, nu este vorba de frecvenţă)."
Sa inteleg ca nu ai inteles ce am spus? Aparatele de autoaparare cu electrosocuri functioneaza intre 2000 v si 200000 v dar la un curent de ordinul zecimilor de microamperi. Aparatele de OPRIT INIMA functioneaza la frecventa de lucru a imimi iar defribilatoarele (cele care pornesc inima) functioneaza cu impulsuri de curent continuu DAR avand un control asupra imulsurilor care apar pentru a nu se suprapune. Noi totusi nu vorbeam de aparatura medicala ci de electrocutare accidentala. Poti citi cum functioneza un defribilator pe internet dar vorbeam de oprire si nu pornire. Daca citeai mai sus ai fi vazut cum se poate muri si la 24v, nu la 60. Si inca ceva nici un aparat de electrosocuri nu ajunge la 2000000 de volti caci nu sunt materiale ce pot izola asemenea tensiuni si atat de subtiri care se pot tine cu mana.
Daca intensitatea curentului electric care strabate corpul unui om este mai mare de 70mA, inima se poate opri.
@2gingers0souls
Daca trec prin tine 24 A esti scrum.Si tu incurci intensitatea cu tensiunea curentului electric.
@danut
"In general problema nu este la amperaj"=total eronat
"Exista si efectul de ardere (fierbere) atunci cand tensiunea este mare (peste 60v)"=total eronat, nimeni nu fierbe la 60v.
Atunci de ce releele diferentiale de protectie impotriva electrocutarii sunt setate pe 30ma?
@danut tu ai auzit de aparat cu electroşocuri? Care curentează cu 100.000 chiar şi cu 2.000.000 de volţi şi nu mori, doar că îţi încoardă muşchii şi te pune la pământ(dar nu mori), atunci cum poţi să zici că nu contează amperajul şi că fierbi la 60 de volţi.
Citez:
"daca frecventa retelei se suprapune cu frecventa inimii, pe acest principiu sunt facute dispozitivele medicale de resurcitare."
cum poţi să zici că pe acest principiu sunt făcute aparatele medicale de resuscitare?
Când inima este oprită, cu ce frecvenţă să se suprapună? Acea resuscitare se face pentru a reporni inima, contractând muşchii inimii, ca să repornească inima, ce este o "pompă" care pompează sânge, nu este vorba de nici o frecvenţă când inima este în repaus(0 bătăi pe secundă) acel aparat nu se suprapune cu nici o frecvenţă cardiacă.
@danut citez:
"Aparatele de autoaparare cu electrosocuri functioneaza intre 2000 v si 200000 v dar la un curent de ordinul zecimilor de microamperi"
aparatele cu electroşocuri curentează şi cu 2.000.000 de volţi, adică două milioane de volţi, nu doar cu 200.000 cum ai ai încercat să mă corectezi,
"dar la un curent de ordinul zecimilor de microamperi"
adică la o INTENSITTATE foarte mică de microamperi, ATUNCI DE CE AI ZIS CĂ NU CONTEAZĂ AMPERAJUL?
Citez altă perlă de a ta:
1. "pe acest principiu sunt facute dispozitivele medicale de resurcitare"
2. "Poti citi cum functioneza un defribilator pe internet dar vorbeam de oprire si nu pornire"
Nu o da la cale întoarsă şi nu da vina pe mine, ca să zici că eu nu am înţeles, eu am înţeles bine ce ai zis, ai zis despre dispozitivele medicale de RESUSCITARE, cum poţi să vorbeşti despre resuscitare, apoi să îmi zici că tu de fapt te refereai la oprirea inimii, tu ştii ce înseamnă "a resuscita"? Hai că îţi îmbogăţesc eu memoria cu o definiţie, a resuscita înseamnă a reda viaţa, a REpune în funcţiune organismul, în general este vorba despre inimă sau sistemul respirator.
"Noi totusi nu vorbeam de aparatura medicala ci de electrocutare accidentala."
ATUNCI DE CE AI POMENIT TU AICI DE APARATURĂ MEDICALĂ?
El a întrebat frumos, care este mărimea INTENSITĂŢII unui curent electric care ar putea produce o electrocutare, A ZIS DE INTENSITATE, CE SE MĂSOARĂ ÎN AMPER, TU CUM POŢI SĂ ZICI CĂ NU AMPERAJUL CONTEAZĂ(am explicat mai sus că din potrivă, amperajul contează), el întreabă de intensitate şi tu pomeneşti de tensiune, apoi zici că la 60 de volţi fierbi, dar eşti de acord cu mine că la... să zicem 200.000 de volţi poţi să nu te prăjeşti(sau să nu fierbi).
"Daca citeai mai sus ai fi vazut cum se poate muri si la 24v, nu la 60"
Păi din ce cauză se poate muri la 24 de volţi şi la 2.000.000 nu? Păi contează intensitatea(amperajul).
"Si inca ceva nici un aparat de electrosocuri nu ajunge la 2000000 de volti caci nu sunt materiale ce pot izola asemenea tensiuni si atat de subtiri care se pot tine cu mana."
Spune asta şi specialiştilor care creează acele aparate, spune-le că ştii tu mai bine decât ei şi să nu mai creeze astfel de aparate, pentru că îţi dau peste cap teoriile.
Deja eu m-am săturat să-ţi enumăr perlele(doar din ultimul răspuns al tău), răspuns cu care ai încercat să o dai la cale întoarsă şi să încerci să dai vina pe mine.
Salut.
Paul, incurci marimile. E vorba de 24 de amperi, cam de aici incep problemele -> inima se poate opri.
Mai oameni buni, intrebarea e chiar una utila, nu mai debusolati persoana care a pus-o... si nu incurcati tensiunea cu intensitatea curentului... geez! Sunt notiuni de gimnaziu! Again, 24 de amperi (intensitate) pot fi fatali, desi am auzit arareori si de cazuri in care bateria de la masina a provocat accidente in genul, ea fiind de doar 12 amperi, dar cred ca poate fi fatala doar copiilor. In orice caz, cam asta ar fi raspunsul.
Asculta aici, gresesti, omule nu mori nici la 32 de amperi nu mori, vrei sa iti pun de ce, pentru ca daca ai 500 kilo ohmi nu mori
doar de zguduie putin, eu am deja 800 kilo ohmi, mai imi trebuie 200 kilo ohmi pana ajung la 1 mega ohm ca sa nu ma mai curentez la 220v
Nu poti sa mori nici la 220 volti in curent alternativ, daca aveti nelamuriri va rog sa ma intrebati pe Facebook, ma cheama Mart Alex
Soare_Teodor_Cristian_1970 întreabă:
anonim_4396 întreabă: