Difera de la persoana la persoana. Nu exista o regula generala, valabila de fiecare data. Trebuie mai intai sa studiezi foarte bine persoana, pe care vrei s-o prinzi cu minciuna. Descarca-ti "Lie to me", urmareste serialul si vei intelege mai multe si mai bine. Succes!
P. S. EMYLYAKOS are dreptate cu privitul in coltul din stanga jos. In 90% din cazuri asa si este, persoana respectiva minte/inventeaza.
Aaa, mi-am amintit... Atunci, cand cineva minte, i se maresc vizibil pupilele. Este o reactie a organismului involuntara (se prezinta in 99, 9% din cazuri), exact la ce s-a referit consiliera ta de la liceu (sunt 99% sigura). Gata, poti s-o anunti, ca acum ii stii "secretul".
Bafta la demascat mincinosii!
Ceea ce v-a spus consiliera de la liceu e o informatie despre limbajul corporal care tradeaza adevaratul gand sau adevaratele intentii, daca este corect descifrat de catre observator. Exista un film serial, la moda acum printre psihologi, si care se numeste:"Lie to Me!"; nu are inca subtitrare in romaneste dar, daca stii englezeste il poti cauta si vei vedea ca citirea limbajului corporal are toate sansele sa devina stiinta.Multe sunt gesturile incontrolabile care tradeaza adevaratele ganduri, dar ele nu sunt revelatorii decat unui atent observator.Incearca sa vezi filmul si te asigur ca multe lucruri vei afla! Numai bine.
Ca o persoana sa minta si sa te priveasca in ochi presupune o indrazneala sau o nesimtire extraordinara. De aceea, 99% din oameni nu te privesc in ochi cind mint. Cel mai adesea oamenii privesc in jos cind mint, sau in lateral.
De fapt cand minti te uiti foarte fix in ochii interlocutorului ca sa te asiguri ca te-a crezut.
Ar mai fi si alte semnale: gesturi agitate, usor necontrolate, atingerea fetei in repetate randuri (mai ales zona fruntii), pupila dilatata. De fapt, orice e atipic pentru o persoana devine tipic in momentul in care are ceva de ascuns.
Da, ma uit la Lie to me, ba mai mult am citit cateva carti despre limbajul corporal
Eu nu ma uit in ochii persoanelor cu care vorbesc de cat daca este ceva foarte serios sau daca ii mint :dNu exista un muschi anume dar de obicei persoanele care mint nu se uita in ochii tai sunt si sunt agitate...Eu de obicei cand mint pe cineva ma uit exact in ochii lui/ei si ma comport ca si cum tot ce spun este adevarat...
Mie nu mi se maresc pupilele Eu ma comport perfect normal cand mint nu mi se schimba nimic
Hei!
De obicei cand cineva minte are o stare nelinistita, isi freaca mainile, isi rasuceste parul, isi roade unghiile etc. Dar despre muschiul ala al fetei nu stiu nimic
Gbu :]
Eu stiam ca atunci cand o pers minte se uita in coltul din stanga jos. Asa iti poti da seama.
Nu exista doar o reactie non-verbala dupa care poti sa-ti dai seama ca persoana minte, ci mai multe. Dar in general observi ca cineva minte sesizand disconfortul, incordarea pe care o prezinta (spre ex: nu te priveste in ochi, are chipul crispat, isi atinge nasul, barbia, isi freaca mainile, nu sta locului => nu se simte confortabil). Nici asa nu vei sti vreodata 100% ca persoana respectiva minte sau nu. Pentru ati spori sansele de elucidare a "misterului" este bine sa adresezi intrebari in legatura cu ceea ce crezi tu ca nu e veridic, si apoi sa studiezi atent mimica, gestica si pantomimica respectivului.
Eu stiam ca atunci cand minti faci ceva cu mainile : le freci una de alta, pui mana in par si te joci cu el sau iti gasesti o ocupatie. si nu in ultimul rand iti dai seama dupa voce. Atunci cand zici adevarul o spui ft hotarat si cu incredere, cand minti e alta poveste, de la vorbe balbaite pana la a vb incet