Intrebarea este, ce este ratiunea fara sentimente, poate exista ea fara ele? Eu cred ca ea este dependenta de sentimente. Ce ne-am face fara dorinta, curiozitate, iubire? Eu nu cred ca se poate creste un copil fara afectiune.
Okay, sa zicem ca pentru iubire ar fi o explicatie, facand referire la reproducere...
Ma gandeam la sentimente precum : rusinea, vinovatia, mandria...
Cum ne ajuta acestea sa evoluam ca si specie? Sunt necesare?
Stii cum evoluezi? Raportandu-te la ceilalti.
Sentimentul de inferioritate, invidia, gelozia...toate pot avea un rol benefic.
"Din punct de vedere al evolutiei, ne-ar ajunge doar ratiunea, prin care percepem informatiile"
fals. omul este un animal social si asta implica multe. e destul sa te uiti la alte primate ca sa intelegi treaba cu sentimentele. toate implica psihologia grupului
http://www.youtube.com/watch?v=fCYVCI9NGUU
Eu cred ca dragostea era necesara speciei noastre pentru ca noi ne dezvoltam mai greu desi in timp sentimentele stramosilor nostri sau dezvoltat, empatia se regaseste si la alte animale desi e normala in natura
Si animalele au sentimente, desi nu au ratiunea noastra. Sentimentele vin inaintea ratiunii, ele apar primele din motive care tin de instinctul natural. Aici depinde de specie si de ce fel de sentimente vorbim.
Să aibă impresia că sunt buni la ceva și oamenii lipsiți de ratiune.
E mai ușor să simulezi că ai sentimente decât să simulezi că ai rațiune.
Pentru ca nu traim mecanic.
Traim pentru ceva, pentru ce simte fiecare, poate sa ne bucuram si sa simtim viata, existenta fizica.
Parerea mea.
Sentimentele au avut rol important in supravietuirea speciei.
Omul este o fiinta emotionala mai mult decat una rationala.
Foarte bune intrebarile.Asta e un lucru pe care nu-l poate explica stiinta.Totusi,care-i rolul sentimentelor? Sa fie viata mai frumoasa.De ce le avem? Pentru ca avem ceea ce se numeste creier. Daca n-am avea sentimente, viata n-ar mai fi viata, n-ai mai trai cu adevarat, ca si cum ai fi mort chiar daca traiesti.Doar cu ratiunea.Interesant este ca aceste lucruri se completeaza ca un puzzle.Ratiunea nu este completa si fara fericire.Foarte interesant.Parca s-a vrut sa le avem pe amandoua.
Prin sentimente, subconstientul comunica cu noi. De unde altundeva am putea sti cand trebuie sa ne reproducem, sau cand trebuie sa mancam?
Eu cred că cele două sunt oarecum legate între ele. Ne bazăm şi pe sentimente şi pe raţiune atunci când decidem ce să facem sau să spunem... De fapt cred că în viaţa de zi cu zi folosim mai mult partea noastră emoţională decât cea raţională. Sentimentele ne definesc şi fac şi legătura dintre noi şi ceilalţi.
Stii... exista multa lume nefericita datorita simplului fapt ca nu invata sa traiasca cu propriile
sentimente. As vrea sa stii ca, noi nu suntem simple masini, nu suntem computere nici roboti
fara sentimente. Suntem fiinte umane emotionale si simtim frica, manie, preocupari, tristete,
bucurie…
Am intalnit persoane in viata care zic: " eu sunt o fiinta rationala nu ma preocupa sentimentele.
Numai ca faptul de a fi o fiinta emotionala nu depinde de tine, asa te-a facut Dumnezeu, si
indiferent de dorinta ta de a modifica structura fiintei tale n-o vei putea face, dimpotriva daca
nu accepti realitatea vei suferi si mai mult pentru ca nu vei intelege multe din atitudinile tale.
Sentimentele influenteaza atitudinile mai mult decat iti poti imagina.
anonim_4396 întreabă: