Fericirea e relativă și ți-o faci singur prin modul tău de gândire (optimist, pesimist sau realist) și prin activitățile care alegi să le faci, deci fericirea poate să varieze de la o zi la alta.
Și scopul meu în viață ca om care nu crede în povești cu viața de după moarte și cred că asta este tot ce avem, este să ajung într-un punct unde o să fac ce îmi place atât pe plan profesional cât și în timpul liber și alte mărunțișuri umane. N-am un scop suprem.
Scopul sau sensul vieții nu este unul bine definit, există o mulțime de interpretări al sensului vieții.
Teoria mea este că scopul vieții este să îți găsești tu un scop.
Se spune ca viața nu are un sens definit.
Fericirea contribuie la rațiunea omului și împlinirea sa, este o stare de moment care ne ajuta să uităm de probleme, după un timp, dacă fericirea nu este menținută ( ceea ce este imposibil ) realizăm că este doar un sentiment de împlinire de moment.
Mie imi place condusu si cred ca e suficient pentru mine asta, lumea e cam trililache din cate vad eu dar na macar pisica si camionul ma inteleg destul de bine si imi ofera o viata buna.
In primul rand trebuie sa ne traim viata asa cum e si eu cred ca fericirea, sanatate si faptele bune sun cele mai importante lucruri in viata si apoi cariera, dar scopul meu este de a avea o cariere in domeniul pshiologiei.
Cred ca suntem aici pentru a evolua spiritual si pentru a experimenta lucruri si concepte noi (prin trairea directa, nu asa, abstract).
In acest context, fericirea are rolul de a te ajuta sa asimilezi o lectie. La fel si cu nefericirea.
De cand religia nu mai ofera pe tava un sens al vietii, fericirea este noua gogorita a mic-burghezilor.
Sensul vietii pentru mine e sa ajung sa cunosc cat de bine se poate lumea in care traiesc. Pe mine asta ma face fericit. Si nu neaparat aflarea raspunsurilor, ci si intrebarile de pe parcurs.