Mai intai, esti sigur/a ca viata are un scop? Nu s-ar putea si sa nu aiba? Ne-am nascut fara sa ne intrebe nimeni daca vrem sau nu. Am vazut o multime de lucruri in jurul nostru, am vazut si noi cum traiesc altii si uite asa, vrand-nevrand, ne-am incadrat in societate. Facem si noi ce face toata lumea (alergam dupa acelasi potop de desfrau! - kidding). La scoala mergem pentru ca trebuie, legile tarii le respectam pentru ca trebuie. Ne straduim sa procuram hrana zilnica pentru ca altfel nu se poate (murim). Mai citim din cartile lui Dawkins, sa vedem si noi cum ne-am format (cultura generala)...Iar cand vine doamna cu coasa, la fel, nu ne cere consimtamantul. Ne coseste fie ca vrem, fie ca nu vrem.
Fiecare are un scop in viata, unul suprem mai presus de orice si totusi unii(majoritatea) nu-l au si nici macar nu stiu pentru ce traiesc sau de ce.
Numai bine!
Viața nu are un scop.
Ne naștem, ne înmulțim și murim.
Totuși, nu e ăsta scopul vieții.
Ca la toate animalele de pe Pamant scopul vietii tale este sa te inmultesti si sa duci genele specii tale mai departe. De ce crezi ca e asa o placere sa faci stii tu ce?
Si stai putin... daca tu intrebi asta, de unde stii care e cel mai corect raspuns?
Arnold Schwarzenegger :
"Pentru mine a trai inseamna sa iti fie in permanenta foame. Rostul vietii nu este acela de a exista pur si simplu, de a supravietui, ci de a merge mai departe, de a te inalta, de a realiza, de a cuceri."
Ca femeie : sa iubesti, sa faci copii, mancare ( treaba ), sa mori.
ca barbat : sa iubesti, sa faci o casa, sa sapi in gradina, sa faci copii, sa muncesti, sa mori .
Asta so crezi tu, acesta nu sunt scopuri, sunt instincte, si daca asta este scopul tau in viata, pierzi tot cea ce inseamna "viata" cu adevrat.......nu incerca sa intri in tipar cu toata lumea, fi diferita fi tu.
Nu exista corect, fiecare din nou vede altfel adevarul
Dumnezeu ne-a facut dupa.(EL STIE MAI BINE)
Numai bine!
p.s:ateii va rog nu dati reply sustineti-va in continuare parerile dar nu si de data aceasta
Scopul vietii este ca cine urmareste scopul vietii, nestiind ca scopul vietii este o doctrina pur idealista, nu va gasi niciodata concret scopul vietii si se va roti in cerc, nefiind capabil sa gaseasca orice scop.
Cred că scopul vieţii este ca AZI SĂ FII MAI BUN DECÂT IERI(din orice perspectivă vrei să priveşti intelectual, spritual sau material, sau din toate)
Spiritul nostru nu si-a inceput existenta si nu si-o termina cu faza PAMANT. Aici e doar sala de examen unde spiritul nostru este evaluat si nici nu ni se cere prea mult, doar sa nu facem RAU si din cand in cand sa facem BINE. Ca sa iei nota de trecere nu trebuie sa ajungi doctor, inginer, etc..., ci doar sa nu "calci pe cadavre" in drumul tau si sa incerci sa-i ajuti pe cei de langa tine daca sa-i iubesti e deja prea mult.
Scopul vietii e sa te invete ceva ...si nu numai ceva ci foarte multe...
Dupa care sa poti pleca la ceruri invatat...
AvalohAlyn întreabă: