Știi momentul ăla din vară, când se apropie școala și îți dai seama că nu ți-ai făcut toate temele?
Probabil că sensul vieții e să eviți genul ăla de moment. Nu știu.
"You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life."
Albert Camus
sau...
"Life has no meaning. Each of us has meaning and we bring it to life. It is a waste to be asking the question when you are the answer."
Joseph Campbell
N-am citit nimic de Campbell, dar imi place cum gandeste.
De ce trebuie sa ai un singur si nu mai multe?
in fiecare zi putem avea cate un scop care inplinim sau sa incercam, parerea mea daca gasesti o persoana sincera care sa o iubesti si ea atunci simti ca ai atins scopul vieti, cand ai o situatie financiara buna, sanatate, noroc si sa ai parte de stiinta in viata ta si de o gandire rationala
Sa ai parte de dragoste. Daca nu o sa ai, viata este lipsita de un scop. Pana la urma viata este doar un tunel. Nu toti iesim din el. Unii ne impedicam, dar si cazuti, noi tot speram... Daca ne pierdem acea speranta...vom fii doar stele fara viata.
Scopul vietii acesteia este viata vesnica. Cei care traiesc doar pentru viata aceasta, atunci doar pe aceasta o vor avea; dar cei care traiesc pentru viata vesnica, vor avea viata vesnica.
Bună întrebare; iar răspunsul este un"DA" spus cu toată inima, cu toată puterea, cu toată încrederea. Este de datoria fiecăruia dintre noi să cercetăm cum stau lucrurile. Atât cât cunoaștem despre Dumnezeu, ne-am pune întrebarea: "Oare numai un anumit număr de ani să trăim pe pământ?" Dumnezeu ne iubește; de aceea El a făcut totul pentru ca noi să ne bucurăm nu doar de viața aceasta, ci și de ce-a veșnică. Viața aceasta este doar un test pentru a vedea dacă suntem apți pentru a moșteni viața veșnică. Viața aceasta este un timp în care putem să ne schimbăm gusturile nesănătose si să ne îndepărtăm defectele de caracter. Căci în Împărăția lui Dumnezeu nu vom lua cu noi decât caracterul. Si din pricina caracterului defectuos pe care l-am neglijat o viață întreagă a-l corija, nu vom putea intra în Împărăția Cerurilor.
Acesta este dar scopul vieții. Începi chiar acum. Mâine va fi poate prea târziu. Lucrurile acestea sunt vrednice de crezut si adevărate.
Eu cred ca noi suntem scopul. Sa atingi acea stare in care sa nu te mai tulbure niciun fel de intrebare.
Te contrazici
Nu inteleg. Explica-mi.
Nu poti sa traiesti pentru a muri, deoarece moartea e dupa viata nu face parte din ea
Dar nu trebuie sa faca parte din viata, daca ar mai urma ceva dupa asta ar insemna ca inca nu ai atins scopul.Cred ca scopul e tocmai finalul adica moartea.
Sa te bucuri de ea, sa nu-ti pară rău de nimic din ceea ce ai facut si sa te gandesti ca viata merita traita. Nu sti cand nu vei mai putea sa te bucuri de ea
Eu cred ca scopul vieti e sa facem fapte bune pentru ca in rai sa fim rasplatiti