Cautarea scopului vietii a framantat mintile oamenilor timp de mii de ani. Punem intrebari egocentrice cum sunt:Ce vreau eu sa fiu? Ce trebuie sa fac cu viata mea? Care sunt idealuurile mele, visurile mele cu privire la viitorul meu? Nu poti afla scopul vietii tale incepand sa iti concentrezi atentia asupra asupra propriei fiinte.Trebuie sa incepi cu Dumnezeu, Creatorul tau.Tu existi numai pentru ca Dumnezeu a vrut sa existi.Numai in Dumnezeu ne putem gasi originea, identitatea, importanta, scopul, ratiunea existentei noastre si destinul nostru.Tu ai fost creat pentru placerea lui Dumnezeu.Ca sa ne asemanam cu Hristos.Sa fim sfinti.Ai fost modelat pentru a-I slujit lui Dumnezeu.
Probabil nu-ti ba placea ce-ti zic, dar ne nastem ca sa ne inmultim. La fel ca si celelalte animale. In ultimii mii de ani ne-am mai dezvoltat, dar tot pentru asta ne nastem. De ce crezi ca-ti produce placere sa regulezi?
Sa-si dea seama cat de prost e, si sa se mire de asta pana da coltul.Aia cu reproducerea e poveste - perpetuarea speciei e mai degraba un reziduu, o speranta si o resemnare a multora, asta de cand cu aparitia constiintei.
Exista sufletul? pentru mine nu exista asa ceva, daca cineva isi spune esti lipsit de suflet =lipsa de empatie, sentimente, sufletul mai e si in mitologia crestina cel care te duce in rai, un fel de eu
Punandu-ti astfel de intrebari ai sanse minime sa gasesti un raspuns adecvat, corect, adevarat. Nimeni nu stie care sensul existentei sale, fiecare isi formeaza opinii doar dupa convingerile sale, si fiecare om va avea un raspuns diferit.
Eu cred ca avem acelasi sens ca si al celorlate animale, sa ne nastem, sa traim, sa perpetuam specia si sa murim. Un sens corect din punct de vedere biologic. Filosofic insa sunt o multime de asumptii, presupuneri, idei.
Numai viata trebuie sa se apere incontinuu, moartea s-a nascut biruitoare- E.Cioran, Cartea Amagirilor 1936 - presupune conservarea vietii, a protejarii acesteia.
Muncesc, urmaresc un tel, dar am uitat ca totul se va sfarsi, ca totul duce spre moarte- Konstantin Dimitrici Levi personaj Anna Karenina, L. Tolstoi- cautarea unui sens al vietii, in raport cu sfarsitul inevitabil, o presupunere ca nu ar fi un sens anume indiferent de telul care ii atribuim vietii.
Sensul Omului nu e altceva decat experimentul unei stari facut de materie. Noi insa, putem sa gasim un scop, individual sau comun caci avem de unde alege iar imaginatia noastra e bogata.
Cred ca ar fi mai bine sa incepem sa traim cu adevarat si sa ne preocupam doar de scopurile pe care le putem atinge si nu de unul metafizic!
Urmareste te rog acest material.Http://www.youtube.com/watch?v=iwBK_qeCDi0&feature=plcp
In domeniul tehnologic. Cauta "google car" si-ti faci o idee. Daca ajungem sa ne legam de orice aiureala pentru demonstrarea Dumnezeului nostru, inseamna ca nu suntem mai buni decat oricine altcineva care crede in extraterestrii de exemplu!
Stii de ce in engleza nu se spune Apocalipsa dupa Ioan si se spune Book of Revelation?
Inainte de inaugurarea unei statui, se acopera capodopera cu o panza. Apoi, printr-o ceremonie, se procedeaza la dezvelirea, descoperirea ei. Acesta este exact sensul cuvantului,, Apocalipsa''(in greceasca apocalypsis) tradus cel mai adesea prin revelatie in Noul Testament. In secolul 6 i.Cr.,Domnul spunea lui Daniel:,,Tu insa, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte si pecetluieste cartea pana la vremea sfarsitului. Atunci multi o vor citi si cunostinta va creste''(Dan.12:4). Dar lui Ioan ii porunceste sa nu pecetluiasca,, cuvintele profetiei acestei carti''(Apo.22:10) si adauga,, Caci vremea este aproape.''Noi traim efectiv aceste vremuri de sfarsit de care vorbeste Scriptura, ceea ce Duhul lui Dumnezeu confirma atat in profetie cat si in evenimentele actuale. Ori Apocalipsa zugraveste acest viitor foarte apropiat in care lumea intra fara voie.
Auzi Ema, daca nici unul nu prindem sfarsitul Lumii si tu mori inaintea mea, trimite-mi te rog un semn, o dovada, ceva de acolo din Rai sa pot sa ma pocaiesc in ultima clipa ca si eu daca mor, si e posibil caci femeile traiesc de obicei mai mult, inaintea ta, o sa zbier asa de tare de acolo din cazan, sa poti sa ma inregistrezi ca dovada a existentei Iadului!
Dragul meu, imi doresc din toata inima sa nu ajungi in acel loc de groaza. Vedem in pilda bogatului si Lazar care dupa ce a murit si a realizat ca iadul este real, ca din iad nu se poate trece in rai pentru ca este o prapastie mare. Atunci el a rugat pe Avraam : „Rogu-te, dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu;
căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.",, Şi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi." Deci, acum trebuie sa cauti sa iti asiguri un loc in rai! Oricat de mult mi-as dori, mi-as dori, nu as putea sa vin sa iti spun. In schimb o fac acum! :D
http://www.youtube.com/watch?v=ULZ6ooMC__A
De câteva ori pe săptămână, aceeaşi stupidă întrebare...
Chiar te aştepţi să găseşti răspunsul aici, pe TPU?
Nu dar vreau sa stiu parerile lor
Atunci citeşte celelalte sute de întrebări similare. Răspunsurile sunt aceleaşi.
Simplu. Omul există ca să moară. Până atunci nu se ştie ce face, dar e sigur faptul că inima nu-i va mai bate odată.
Să se bucure de viață!
Bucură-te și tu! Viața e scurtă pe Pământ, cea de după este veșnică!
Cuvantul sens are 2 intelesuri : unul de scop iar altul de intelegere al unor lucruri. Depinde la care din cele doua te referi. Banuiesc ca te referi la scop - respectiv scopul existentei omului.
Raspunsurile sunt obiective : unii zic ca omul a fost creat de vreo divinitate, implicit are un scop, altii zic ca este doar o mutatie genetica a naturii, implicit nu are niciun scop ci doar o variatie a naturii.
Desigur, natura "face" unele lucruri ca raspuns pentru anumite evenimente, dar nu cred ca omul este un raspuns pentru orice eveniment.
Omul a fost creat de Dumnezeu la intemeierea lumii in ziua a 6-a a saptamanii. Dumnezeu l-a cret pentru a putea fi cu el pentru todeaunal, dar omul a pacatuit si de atunci pacatul a intrat in lume. Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Sausa moara pentru a ne salva.Acum suntem pe pamant pentru a face lucruri bune si a asculta legea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu a promis ca va veni si va lua la cer pe cei care au facut aceste lucruri. Daca nu ma crezi citeste Biblia.Sunt sigura ca vei gasi raspunsul multor intrebari.
Cine te-a minţit în halul ăsta?
Daca te-ai nascut in '91 si crezi in povestile astea, mi-e mila de tine.Citeste si tu inca o data si sa vezi ca suna a poveste de copii.
Omul a fost creat de Dumnezeu la intemeierea lumii in ziua a 6-a a saptamanii. Dumnezeu la cret pentru a putea fi cu el pentru todeaunal, dar omul a pacatuit si de atunci pacatul a intrat in lume. Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Sausa moara pentru a ne salva.Acum suntem pe pamant pentru a face lucruri bune si a asculta legea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu a promis ca va veni si va lua la cer pe cei care au facut aceste lucruri. Daca nu ma crezi citeste Biblia.Sunt sigura ca vei gasi raspunsul multor intrebari.
Sa bea, sa se distreze, sa aiba gagici, sa se casatoreasca si pe urma copii care sa si-i creasca si sa-i educe.