| Vernusio a întrebat:

Care este sensul vietii? Ce sens pot oamenii sa dea unei vieto efemere si fragile? Dar care-i sensul d.pd.v filosofic si religios?

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Asta e o intrebare buna,cred ca sensul vieti il gasim cu toti prin calatoria care o parcurgem cu toti prin viata, nu poate exista doar un sens/scop si mai multe,fiecare pas facut in fata are sensul/scopul lui,eu cred ca viata e un puzzele mare,iar fiecare alcatuim acel puzzele din bucati de experiente traite,la sfarsit vieti vedem ce adunat,amintirile,ca cu asta ramanem cu toti,cu clipele de sperante,iubire si cu mici reusite sau mari,nu cred ca scopul vieti este materialismul sau saracia,cred ca e sa traiesti viata si sa te bucuri de ia atat cat poti, vezi cat de fragila e viata, azi esti maine numai esti, desigur ca viata de apoi indeplineste o dorinta emotionala dar e doar o speranta, si eu as vrea ca ala care a omorat 50 de persoane in las vegas sa arda in iad vesnic dar vezi tu ne amagim daca credem in asta, eu isi recomand budismul ca descoperire interioara si meditatie, yoga

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sensul vietii intotdeauna o sa ne fie noua necunoscut, doar inventatorul stie care ne este sensul noi putem presupune atat. Sensul unui om este sa lase ceva in urma lui : o familie, o reputatie, caractere desavarsite. Filosofic s-a constatat intr-o masura mai infima ca problemele sunt sensul vietii iar religios sa crezi in ceea ce-ti depaseste cugetarea.

| missfatadelatara a răspuns:

Ia o lectura suplimentara

Alfred Adler - Sensul vietii

Răspuns utilizator avertizat
| BucurCristina a răspuns:

Am pus si eu intrebarea care e sensul vietii, tu mai copiat!