"Cine cauta sensul vietii,nu il va gasi niciodata"-Albert Camus
Si cata dreptate avea algerianu' asta ales parca sa arunce flagrant si episodic adevaruri universale in cartile lui! Rolul omului nu exista,e o utopie,cautam sensuri,ca se gasim o tinta pentru existenta noastra,cand de fapt,aceste tinte,concret,te indeparteaza de lucrurile cu adevarat importante.
Carlin avea o teorie hilara,dar si foarte sarcastica la problema asta: "Poate Pamantul avea nevoie de plastic, si nu gasea o metoda sa il creeze, poate de aceea am si aparut, ca sa ii dam plastic Pamantului, care vede plasticul ca pe unul din copiii sai.Care e sensul vietii? PLASTIC, DOBITOCILOR!"
Mi-e cam lehamite de truismul asta hiper-enuntat.Se poate trai extrem de bine si fara sa alergi dupa himeri si unicorni spirituali,fiecare traieste in propria nota,sensul vietii universal este inexistent,cel mult,fiecare poate stabili un sens al vietii propriu, care il va distrage, insa, de la ce e mai important, dezvoltarea si nu maratonul in cautarea fantasmagoriilor redundante.
Sensul vietii poate insemna ceva pentru. mine si altceva pentru tine. Depinde de principii, aspiratii, vise.
Sensul vietii este un subiect la care oamenii nu vor ajunge niciodata la un consens
O viaţă în cuprinsul căreia întrebarea cu privire la sensul vieţii nu survine niciodată e o viaţă fără sens autonom. Viaţa tinde să aibă sens, deîndată ce îţi pui problema sensului ei...
Ok, si dupa parerea ta, care este sensul vietii, tinand cont de principiile, aspiratiile si visele tale?
Nici nu aveam intentia sa ajung la un punct comun, vroiam sa aflu cat mai multe pareri.
E si normal sa te intrebi de ce te afli undeva. Mergi la piata ca sa cumperi mere/pere/cartofi.
Mergi la teatru ca sa vezi un spectacol
Te faci doctor ca sa vindeci lume
Iti intemeiezi o familie ca sa intri in rand cu lumea, sa-ti faci un copil care sa-ti duca numele mai departe.
Insa nu toata lumea gandeste asa.
La fel si cu sensul vietii!
Cred ca sensul vietii este acela care l-a spus primul user care a comentat, perpetuarea speciei
Poate transcede sensul vietii in niste idealuri, dar acele idealuri, in general, pot transcede la randul lor, in biete himere care pacalesc omul si il aduc in pragul deziluziei.Sensul vietii isi ascunde tainele,prin faptul ca nu e niciodata imobil si/sau rectiliniu,schimbandu-si forma,de aceea,e mereu imposibil sa il indeplinesti complet,avand intelesuri multiple.
Daca te gandesti bine,niciodata nu ai suficienti bani,mereu apare ceva. Oricat ar nega marii magnati ai lumii,chitrosi precum Bufett sau Carlos Slim Helu,cel mai probabil,germineaza si in mintisoarele lor ceva dorinta de parvenitism si mai mare,decat cea existenta. Daca tragi linie,la bani se rezuma cam totul,in societatea asa-zis moderna.
Este si normal ca bogatii sa gandeasca diferit,ei au alta lume,cu Wall Street,cu dineuri rafinate,cu ostentativ de multe carate,cu NASDAQ,cu aristocrateala,si alte elemente ce,personal,imi displac si le-as elimina.Un sarac,sau unul de clasa mijlocie,bineinteles ca nu va intelege lumea bogatului,si viceversa,din cauza ca prapastia e prea mare.
Nu,nu il poti gasi, nici daca te strofoci mai ceva ca Sisif. Poti sa il cauti, ca individ, dar sa nu vii dupa cu o dementa acuta, sa spui ca cineva te-a sfatuit aiurea cand ti-a spus sa fii liber in demersul tau.De fapt, sensul vietii e inca una din notiunile inventate de oameni, pentru a crea un punct terminus al existentei, de unde nu se mai poate evolua.Doar pentru ca ne place sa ne credem stapani ai dimensiunilor si definitiilor elementelor indefinibile, doar de dragu' inventarii!
Dar sti ce e interesant? Ca pana acum cel putin eu am auzit magnati care sa spuna: " Banii nu aduc fericirea", adica in general lucrurile materiale nu aduc fericirea,(zic ei) insa nu am auzit NICI UN OM, fie ca e bogat, de mijloc sau sarac, zicand: "Dragostea nu aduce fericirea". Intelegi ce vreau sa spun?
anonim_4396 întreabă: