| edoru a întrebat:

Care este sensul vieţii? - opinii personale

Răspuns Câştigător
| PisicaAristocrata a răspuns:

Folosirea mintii...

38 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In a-ti gasi calea( a nu se intelege numai din punct de vedere religios)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.

Viata nu are un sens, nu are un scop, un ţel anume, ea doar este. Cand zici sensul vietii, te referi la scopul existentei. Iar existenta nu are niciun scop. Aceasta doar este. Daca existenta ar fi avut vreun scop, scopul ar fi fost mai mare decat existenta insasi, in acest fel, viata -existenta ar fi doar un mecanism robotizat, lipsit de abundenta si magie. Iar principala caracteristica a vietii este ca eset extrem de magica si abundenta. Toate raspunsurile cu privirea la sensul vietii vin de la minte. Existenta nu are scop. Totusi, daca e sa vorbim de un scop pe care il poate atinge un om, acela este iluminarea, sau constientizarea sinelui, lucru care se obtine dincolo de minte.

Mult succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la nastere spre. saltul cel mare.numai intr-un film am vazut invers.cazul lui benjamin button paremi-se.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce da cu adevarat sens vietii, si ce justifica viata, este doar iubirea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa fac ceva ce alti nu au reusit sau nici macar nu s-au gandit. De mica imi doream sa descopar ceva, sa arat lumii ca pot...asta referitor la scopul vietii mele care este motivul pentru care traiesc si visul care nu se va stinge turnand apa pe el.
Acum, la modul general, viata este aceeasi pentru toti oamenii, numai ca unii stiu sa profite si sa se faca intelesi, iar ceilalti, se supun primilor. Opinia mea big grinbig grin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce bine ca n-ai inchis taraba, pentru ca, aproape ca de fiecare data, intrebarile tale ma pun pe ganduri pentru mai multa vreme.
asa a fost si acum.
am lasat la o parte simpaticeala si glumitareala necesare si m-am cutremurat un pic de ce-am aflat: sensul vietii mele e sa ma eliberez. de nastere si de oamenii carora le sunt datoare, de moarte sa ma eliberez, cu toate temerile ce o presupun si toate fagaduintele pe care moartea ti le face.sa ma eliberez asa incat sa nu-mi fie teama de moarte si nici de nastere.ma simt o fiinta cu experiente in lumea materiala, iar eliberarea, in cele mai inalte forme, am simtit-o puternic in lumea materiala.corpul meu m-a ajutat sa ma eliberez incredibil, dar apoi am revenit la dependenta.
sensul vietii mele este sa ma eliberez de mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu facem umbra degeaba pamantului! Sa iubim oamenii, sa oferim tot ce este mai bun si mai frumos din noi, sa ne intemeiem o familie si sa respectam pe cei din jur! Daca dragoste nu e, nimic nu e!

| motanelul a răspuns:

Familia si noua ni s-a dat o perioada de timp pe care sa o traim acum depinde de fiecare cum o foloseste.

| Roxana_2865 a răspuns:

Amintirile sunt cele mai duioase randuri pe care le-am subliniat in cartea vietii.Recintandu-le la batranete, ne coboram cu mintea spre vremurile acelea care pe atunci ne entuziasmau, dar care astazi, numai ne mangaie in singuratate.

Întrebări similare