| edoru a întrebat:

Care este sensul vieţii? - opinii personale

Răspuns Câştigător
| PisicaAristocrata a răspuns:

Folosirea mintii...

38 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa fac ceva ce alti nu au reusit sau nici macar nu s-au gandit. De mica imi doream sa descopar ceva, sa arat lumii ca pot...asta referitor la scopul vietii mele care este motivul pentru care traiesc si visul care nu se va stinge turnand apa pe el.
Acum, la modul general, viata este aceeasi pentru toti oamenii, numai ca unii stiu sa profite si sa se faca intelesi, iar ceilalti, se supun primilor. Opinia mea big grinbig grin.

| Parintele a răspuns:

Sa cunoastem, sa evoluam. Vad ca nimeni nu considera ca sensul vietii este sa ajungi la vreun zeu.

| Dmonik a răspuns:

As vrea sa fiu Shopenhauer, dar pentru ca nu pot fi...sensul vietii, vorbind din punct de vedere indididual, nu se poate delimita de tot ce e omenesc. Pentru unii, il reprezinta bogatia materiala, pentru altii, inaltare spirituala, ban si Dumnezeu, familie sau dusmani!
Sa lasi ceva durabil in urma ta, sa privesti spre inceputuri fara sa cobori privirea in pamant, iar daca ai fi pus in situatia de a o lua de la capat, sa nu fii nevoit sa schimbi nimic!

| fabiola a răspuns:

Ca sa stiu sensul trebuie sa-i cunosc punctul de plecare! De unde am aparut, cand si cum?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce bine ca n-ai inchis taraba, pentru ca, aproape ca de fiecare data, intrebarile tale ma pun pe ganduri pentru mai multa vreme.
asa a fost si acum.
am lasat la o parte simpaticeala si glumitareala necesare si m-am cutremurat un pic de ce-am aflat: sensul vietii mele e sa ma eliberez. de nastere si de oamenii carora le sunt datoare, de moarte sa ma eliberez, cu toate temerile ce o presupun si toate fagaduintele pe care moartea ti le face.sa ma eliberez asa incat sa nu-mi fie teama de moarte si nici de nastere.ma simt o fiinta cu experiente in lumea materiala, iar eliberarea, in cele mai inalte forme, am simtit-o puternic in lumea materiala.corpul meu m-a ajutat sa ma eliberez incredibil, dar apoi am revenit la dependenta.
sensul vietii mele este sa ma eliberez de mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu facem umbra degeaba pamantului! Sa iubim oamenii, sa oferim tot ce este mai bun si mai frumos din noi, sa ne intemeiem o familie si sa respectam pe cei din jur! Daca dragoste nu e, nimic nu e!

| moodyblues a răspuns:

Tocmai mi-a raspuns cineva,, 42''

| ionutarges a răspuns:

Dupa parerea mea sensul vietii este evolutia.Sa fim azi mai puternici decat am fost ieri si maine mai puternici decat am fost azi.

Întrebări similare