Modelul "lambda cold dark matter" explica aparitia si dezvoltarea Universului.
Nu exista o teorie stiintifica care sa explice aparitia vietii, exista mai multe ipoteze stiintifice.
Asa si ce legatura are efectele cu prefectura, cu faptul ca cetu ar trebuie sa fie tot luminat? Daca lumina nu se vede cum sa fie ceru luminat? Ceru ar fi fost luminat daca erau foarte multe corpuri la distante foarte apropiate gen Pamant-Luna, altfel nici o sansa sa fie cerul luminat de ceva. Iara legatura luminii cu teoria relativitatii care e aia ca eu nu stiu, spune ce ai vrut sa zici
Stelele nu emanau luminina ca erau, sau sunt de fapt foarte departe.Lumina se refera la lumina zilei,nu la luminite in noapte.
Cerurile poate este o greseala de traducere, sau greseala de exprimare, nu e de mirare, se intampla oriunde si oricui. Cerul acolo este exact ce intelegem si noi astazi, adica atmosfera pamantului.
Geneza este de fapt o relatare a pozitiei, a conditiilor ce le-au gasit oamenii cand au ajuns in zona asta si au populat aceasta planeta.
Universul nu a apărut el a fost creat. Eu nu văd ca universul să fie inteligent adică să apară sau să evolueze.
Este posibil, desi nu scrie nicaieri, ca acele zile la care se refera Moise sunt chiar zilele pe care le percepem si astazi. In prima zi, in cort, i-a aratat ca a facut cerurile, pamantul si a despartit lumina de intuneric, in a doua zi i-a aratat cum a facut cerul, etc.
Din punctul meu de verede, referitor la creatie, ziua=etapa.