| GodBlessYou a întrebat:

Care este viitorul religiei? Tot mai putini oameni sunt religiosi dupa parerea mea, uitati-va de ex. la Suedia unde peste 80 % nu au religie sau alte tari scandinave. Eu cred ca religie o sa dispara incet si sigur si nu stiu daca este un lucru bun sau rau, vreau sa aflu parerea voastra. Tind sa cred ca pomparea asta de informati este cauza... internetul, stiinta si multe altele. Daca acest proces nu va fi oprit o sa fim o Planeta fara Dumnezeu cea ce se intampla acum si in Suedia.

23 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Religia promoveaza valorile morale si etice.Ea ne invata sa fim oameni cu un caracter placut si cu principii.De-a lungul istoriei multi oameni au luptat impotriva lui Dumnezeu si a Bibliei.Dar ei au pierdut.Cuvantul lui Dumnezeu va dainui in veac.Cei ce s-au luptat cu Dumnezeu, au capitulat.Din vesnicie in vesnicie exista Dumnezeu. Exista oameni care traiesc fara Dumnezeu.Dar exista oameni care sunt gata sa moara pentru acest Dumnezeu care ne iubeste si a dat pe Fiul Sau ca noi sa fim rascumparati din pacat.

| Vizitiul a răspuns:

Religia nu ar trebui sa aiba viitor. Un om cu valori morale nu are nevoie de religie pentru a fi placut in fata semenilor sai.

| mihaibrasov a răspuns:

Tu stii care e nivelul civilizatiei in Suedia? Ia du-te acolo sa vezi cum sunt oamenii de acolo si apoi mai discutam de "lipsa" religiei.

| wales a răspuns:

Sa nu confundam religia cu invatatura bibliei.
In biblie religia este descrisa ca si idolatrie, religia este un factor uman cu reguli omenesti ce contravin invataturii Lui Dumnezeu,
Din contra religiile se nasc astazi ca ciupercile dupa ploaie, biblia ne invata ca in cer nu se ajunge decat prin Isus Hristos: Ioan 14:6, de ce sunt asa multe religii? omul vrea sa ajunga in cer dupa regula lui,nu dupa voia Lui Dumnezeu, si atunci incearca sa gaseasca alte cai, incercand sa ocoleasca singura cale corecta prin Fiul Lui Dumnezeu: Proverbe 14:12.
Biblia spune lamurit, in nimeni altul nu este mantuire decat in Isus: Fapte Ap 4:12.

| ramona30 a răspuns:

Religia este daunatoare oricum. Cred ca omenirea ar progresa enorm prin disparitia religiei. Eu, una o sa ma declar "liber cugetator" la recensamant.

| NoChanceForUs a răspuns:

Domnule...ai dreptate! Ești frate cu Maria?laughing
Aici e mâna domnului, doar nu era Suedia printre cele mai civilizate țări degeaba.
Nu putem permite civilizarea, așa că va trebui să reînviem Inchiziția! Cine e cu mine?!

| Kosuchin a răspuns:

2 good 2 b true...

| Kosuchin a răspuns:

@bean stare jalnica? LOL? in stare jalnica era pe vremea inchizitiei.Inceputul durerilor? Stii ca parintii renunta la proprii copii din cauza ca sunt diferiti?
Stii ce fel de viata duc vagabonzii si saracii? Crezi ca ei nu stiu "Tatal Nostru"? Iar "sfintii preoti" primesc fonduri sa construiasca catedrale inutile...Sau poate voi va consolati cu faptul ca ". lasa ca saracii se vor duce in rai pentru ca au suferit pe pamant." exact asa cum explica profu' de religie in clasa a 5-a, cand un coleg a intrebat de ce exista oameni bogati si rai."lasa-l pe altul ca dumnezeu il ajuta si pe el"., cel mai tampit mod de gandire care exista
2 good 2 be true.

| Andrei7520152 a răspuns:

:/ si e ceva in neregula cu Suedia din aceasta cauza? exista consecinte sociale directe cauzate de necredinta in masa? eu asa vad problema. daca necredinta oamenilor ar face ca ei sa se comporte imorali, atunci am putea observa asta in tarile cu o populatie majoritara nereligioasa...Decccii... ce motive avem sa ne inspaimantam de lipsa religiei? decat de motive personale, desigur. Nu pare a avea consecinte odioase la nivel social; ba mai mult, in unele zone (precum in orientul mijlociu) fanatismul religios e dus mana'n mana cu politica si e foarte urat. Vizavi de disparitia ei, eu nu cred ca vom apuca sa vedem asa ceva, cel putin nu la nivel global. Din cate observ eu, populatiile mai sarace isi mentin religiozitatea. Pe cand pe continentul european religia tinde sa'si piarda adeptii, religiozitatea (crestinismul) e in crestere in Africa; iar majoritatea tarilor musulmane din orientul mijlociu sunt teocratii

| Borgir a răspuns:

Iti recomand Nietzsche daca ai rabdare o sa afli ce cauti

| DakotaRoyse a răspuns:

Good joke.
Oficial, da, Suedia are cel mai mare procent, da' unde pana mea ai văzut 80%? Dacă te interesează, 71, 3% din populaţia Suediei este înscrisă într-o biserică. Dacă ei cred sau nu, e altceva.
Nu se va întâmpla nimic, şi religie va exista întotdeauna. Oricum ar fi ea, va exista. Poate nu va fi aşa cum o ştim acum, dar tot va fi. De ce? Ai auzit de neo-paganism? (şi nu, păgânii nu sunt satanişti, aşa cum îşi închipuie lumea). Ai auzit de fanatici? Adică aia care luptă şi azi în numele religie? Deci stai chill că nu murim.
Şi apropo, dacă nu o să fie religie, o să existe în continuare acele reguli morale nescrise. Oricum lumea începe să se dividă tot mai mult şi mai mult în atei şi extremişti religioşi.

| GodBlessYou explică:

@Intuneric @mihaibrasov Nu am spus niciodata ca Suedia ar fi o tara necivilizata...

| deeeeeebora a răspuns:

Nu va ajunge planeta la stadiu pe care l-ai spus
te uiti la stiri?
vezi ca Dumnezeu Isi pregateste venirea, nici printre cei mai puternici oameni dep e pamant, cum sunt juponezii nu pot invinge asta
pentru mai multe informatii Matei 24

| ioana1704 a răspuns:

Eu nu cred asta. dumnezeu e una, biserica e alta. poate ca preotii prin comportamentul lor avar si viciat a scarbit lumea, dar astae alteva ( vezi emisiunea Romania te iubesc ubde a prezentat cazul preotului Pomohaci ). Eu una cred in dumnezeu, consider catolicismul mai aproape de suflet, chiar daca sunt ortodoxa. Sunt mai ordonati, slujbele nu sunt lalaite, scurte si la obiect ca sa poti fii atent.

| unknownn a răspuns:

Ba eu cred in Dumnezeu cine o fi el, da nu cred in biserica, preoti etc...

| username_5501 a răspuns:

Religia si "Dumnezeu" vor disparea in nimic asa cum au si venit din nimic.

| ParanoidOwl a răspuns:

Doamne ajuta atunci!laughing sa fie oare o coincidenta ca tarile scandinave sunt cele mai civilizate de pe planeta la momentul actual?

| MetalLover a răspuns:

Biserica e o TAMPENIE! Chiar daca nu mergi la biserica si esti om bun tot in rai mergi -.-. Iti dau exemple:
1. E mai bine sati zici pacatele in fata unu om care e la fel de pacatos ca tine? rolling on the floor Mai bine le zici prin rugaciune lui Dumnezeu [marturisirea]
2. Sa tii post chiar daca esti in crestere? raised eyebrows Mai mult t imbolnavesti rolling on the floor mai ales daca vrei sa tii mult
3. Ora de religie chatterbox. am un prof care a lasat corigent la religie. pai daca ii zic ca ma dau pe alta religie nu mai trebuie sa fac o ora de **** laughing
4. a si fraza aia a ta >_> "Daca acest proces nu va fi oprit o sa fim o Planeta fara Dumnezeu cea ce se intampla acum si in Suedia." pot face oamenii ce vrei ca daca mori tot acolo mergi laughing

| Maura a răspuns:

Poti sa crezi in El si fara ajutorul unei religii. Oricum, se stie ca religiile au fost create de oameni si ca sunt cauza celor mai multe razboaie din istorie.
Deasemenea nu cred ca ateismul este o solutie, e bine sa crezi in ceva, indiferent cum Il numesti.

| anonima13 a răspuns:

Asa este, incet-incet oamenii isi permit tot mai multe, pacatuiesc si multe altele, se spune ca incurand va veni judecata de care doar cei buni si credinciosi vor trece asa ca nu lua exemplu celorlalti carora nu le pasa si ai grija de tine, ai putea sa te duci din cand in cand la biserica, sa te spovedesti sa te impartasesti bineinteles ca inainte de acestea trebuie sa ti si un post p care nu trebuie sa il impartesesti nimanui etc.
sper ca te.am ajutat
happy

| Intuneric a răspuns:

Draga, Suedia are si ea ca popor cultura si vorbirea originala. Da, exista si adepti protestanti si sa nu uiti ca semnul partidului lui Hitler este cultivat acolo si in prezent.
Ce e mai important, e ca acolo Soarele este mai putin daruitor si asta afecteaza oamenii dar si cultura lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viitorul religiei este acelasi viitor cu al omenirii pentru ca religia evolueaza odata cu omenirea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand oamenii il vor cauta pe Dumnezeu sau oameni care sa-i indrume catre Dumnezeu.sa le spuna despre Dumnezeu, vor fi foarte putini pe pamant, iar pamantul intr-o stare jalnica.acum e de abia inceputul durerilor.