Nu situ care e adevarata si care nu, dar eu sunt sigur ca o euglena verde nu va deveni om nici peste un miliard de vesnicii. Dupa cum nu cred nici ca un mos barbos a luat niste noroi si l-a facut pe Adam.
Imi place insa un aforism al carui autor din pacate nu il stiu, dar care da dreptate ambelor tabere:
"Cei care cred ca sunt creatia lui Dumnezeu sunt intr-adevar creatia lui Dumnezeu, iar cei care cred ca se trag din maimuta, se trag intr-adevar din maimuta".
Nu pierzi nimic daca tu crezi ca esti creatia lui Dumnezeu. A mai fost pusa o intrebare de acest gen, poti sa cauti argumentele pe care le-am dat acolo in favoarea teoriei creationiste. De asemenea, vreau sa amintesc legea entropiei care spune ca intr-un sistem inchis unde o forta din exterior nu intervine, totul involueaza, nu evolueaza. De aici si necesitatea unui Creator pentru a explica evolutia din ziua de azi.
Aveam si eu dubii pina am citit cartea Creationismul stiintific si atunci m-am luminat. Eram la o rascruce si nu stiam daca sa o iau la stanga sau la dreapta. Dupa aceasta carte am luat-o pe un drum care zi de zi mi se lumineaza ca fiind cel bun. Nu cer nimanui sa mearga pe drumul meu, fiecare asa cum isi asterne asa va dormi, Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa urmeze Calea Lui, el lasa fiecaruia dreptul sa aleaga pe ce drum sa mearga.
Sa-i dam unui copil numai teoria creationista si sa ii ascundem teoria evolutionista e ca si cum i-am spune ca a fost adus pe lume de barza.
Acu' milioane de ani cd bantuiau dinozaurii p'aci, nu prea si-a batut capul Bunutul. da'ntr'o zi i-a venit o idee : a vazut o gorila cheala si si- a zis :pai nu fac eu una mai smekera ca asta? si ete asa povestea.sistem inchis ai? da'meteoritii se opreste la poarta si bate la usha? sau p'atuncia pamantul era la frigider?
Teoriile sunt lansate de catre oameni intr-un moment mai mult sau mai putin recent in istorie. Sunt subiective si optionale. Crezi in care iti place mai mult.
Am vazut un documentar privind evolutia unor animale in care se sustinea faptul ca elefantul se trage dintr-un animal acvatic, un fel de castor oceanic.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
retrogrobian întreabă:
Nilsson întreabă:
anonim_4396 întreabă: