| Vernusio a întrebat:

Care sunt bucuriile vietii ca eu nu mai vad nicio bucurie?

15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Http://youtu.be/5hDWGMuH46Y

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Daca omul are conflicte interne informationale si comparative degeaba are tot ce-i trebuie in exterior pentru ca nu se poate bucura de ele si nu le poate savura din plin si nu poate aprecia si evalua corect ceea ce are in exterior si asa poate pierde ce are din cauza lui pentru ca nu-si remediaza acele conflicte interne. Si tineretea si frumusetea sunt efemere dar ratiunea fericirea comparativa nu dispare pana moare omul. Cantaretii cu versurile lor vor sa fie formatori de opinie dar multe versuri sau majoritatea nu sunt obiective. happy

| RAY a răspuns:

Ti am dat niste cartii ai citit macar?

| mentholinks a răspuns:

Bucuria ar fi ca n-ai probleme mai grave decat deja ai.

| anonim_4396 a răspuns (pentru mentholinks):

"Bucuria ar fi ca n-ai probleme mai grave decat deja ai." - asa poate muri omul fericit si bucuros. Moartea e cea mai grava problema si care e mai grava decat ultima suferinta dinaintea mortii pe patul de moarte cand omul poate spune: "Bucuria este ca n-am probleme mai grave decat deja am." Si cand moare nu mai stie nimic ca sa compare moartea cu altceva mai grav. Asta e echivalenta cu zicala: "Se poate si mai rau si deci pot fi fericit." laughing

| GoldenZenith a răspuns:

Daca vrei să știi care sunt bucuriile vieții, nu întreba oamenii sănătoși și care se plictisesc din orice, intreaba-i pe cei care sunt bolnavi și știu că urmează să moară. Sunt astfel de persoane care se bucura și din faptul că simt ploaia pe pielea lor, se bucura de un răsărit/apus frumos etc, lucruri pe care noi nu le mai vedem sau nu le mai apreciem, pentru că le avem in mod gratuit și ne dau impresia că nu reprezintă ceva pentru care sa te bucuri cu adevărat.

| CleanHeart a răspuns:

Nu mai ai nici o bucurie deoarece te-ai obisnuit sa vezi totul dintr-o lumina proasta datorita etapelor nasole din viata ta dar partea buna ii ca moralul ti se poate ridica oricand trebuie sa dai doar de acel ceva, ce iti ofera bucurie.Cum arata viata unui om bucuros:iesiri cu prietenii,calatoria, cand mananci cu familia la masa, punerea talentului in practica si cand te gandesti ca uau vreau sa devin cat mai bun*buna la acel ceva, am unde sa imi investesc timpul ce tare!, cred ca asta ar trebui sa faci, sa iti slefuiesi putin talentul ca sa arete cel mai bine sau daca nu l-ai descoperit cred ca e timpul fiindca ai pierdut mult timp si el nu sta dupa noi, sunt sigura ca viata ta ar prinde sens si culoare daca te-ai investii timpul pretios in ceva. Mult succes happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am vazut ca ai pus niste intrebari de religie. Daca nu te-au satisfacut raspunsurile mai cauta. Bucuria apare in urma dragostei. Dragostea neimpartasita e motiv de tristete. Gandeste-te ce a simtit Dumnezeu cand a creat materia, era El singur? De ce a preferat sa creeze in loc sa ramana singur? Ce facea cand El era singur inainte sa-l creeze pe Cristos? Planetele pustii sunt dezolante si deprimante pentru om. Cand este omul singur si merge pe o vreme innorata prin locuri cu constructii umane aproape ca ii este greu sa conceapa cum a putut face omul atatea lucruri. Construirea unui pod s-a facut cu mii de saruturi si org'asme, cu mii de litrii de bere, cu multa muzica si petrecere. Dumnezeu are o imaginatie infinit de bogata si nu se plictiseste lucrand. happy

| sorinake a răspuns:

Nu cauti unde trebuie in primul rand!
Bucuriile vietii nu pot fi masurate, sunt vazute de fiecare ochi intr-un mod aparte.

Daca pentru mine un traseu montan este o bucurie a vietii, pentru altii poate fi o corvoada big grin
O bucurie a vietii pentru unii este sa ajute animalele aflate la nevoie, pentru altii sa le provoace durere acelor animale.

Nu poti cantari "bucuria vietii" prin ochii altuia. Doar prin ochii tai.
Cauta-ti fericirea, descoper-o!

| GabrielGL a răspuns:

Alea vin pe parcurs, a fi santos, a ati gasi persoana care sa ti stea alaturi, a ti face o familie, a avea un copil ar fi multe bucuriii dar viata e faccuta sa aiba bucurii si esecuri...

| Supicadepui a răspuns:

Dupa cum spunea un vers dintr-o melodie:
"Tot ce-i frumos e chiar in fata ta
Doar crede-n asta si-ai sa poti vedea"

Bucurie poate inseamna si sa privesti cerul noaptea si sa te minunezi de frumusetea cereasca sau te poti bucura mirosind o floare; te poti bucura atunci cand cineva iti zambeste; te poti bucura cand iti invingi o teama; te poti bucura dandu-ti seama ca tu esti singurul care te poate face fericit, bucuria vine din universul tau interior. Dupa cum spunea Buddha "fericirea este dukkha", adica fericirea si nefericirea sunt de fapt acelasi lucru, numai iluzia timpului le separa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Supicadepui):

"te poti bucura dandu-ti seama ca tu esti singurul care te poate face fericit, bucuria vine din universul tau interior." - buna idee. happy

| Cristi1Cristi1IdlibParty a răspuns:

Depinde doar de tine. Daca vrei sa te bucuri de ceva, poti gasi un motiv de bucurie din cel mai banal lucru, sau, se poate foarte bine sa nu te (mai) bucure nimic(cum este cazul meu cel putin).

| Nefarius a răspuns:

Nu-ti cunosc problemele intrucat nu-ti cunosc viata personala, asa ca orice sfat ti-as da tot nu te-ar multumi si totodata nu te-ar lamuri in totalitate,insa asta nu este o tragedie happy deoarece iti pot spune niste vorbe pe care le-am auzit de la cineva si care pe mine m-au ajutat foarte mult si sper eu sa te ajute sa treci peste prapastie si anume : ca oricat de greu ti-ar fi trebuie sa inveti sa traiesti caci daca faci asta,mai tarziu,peste ani iti vei multumi.
Pentru ca acum daca stagnezi din punct de vedere psihic ( mai pe scurt cedezi ) si ramai la aceeasi stare de tristete din ce in ce mai insuportabila, totul va involua si din rau se va ajunge si mai rau. Adica starea ta de spirit respectiv tristetea va ramane aceeasi pe cand problema pe care o ai azi,maine se va amplifica,poaimane la fel, deoarece te vei amputa singur/a abordand acest mod de gandire distructiv si infeicient si anume deznadejdea in a mai trai si crede-ma nu-ti doresti sa ajungi in acel punct in care atele sa fie atat de incurcate incat sa nu poti sa le mai descurci.
Pe cand daca ai incerca sa privesti problema din alt unghi ai vedea ca nu are nici un rost sa te autocondamni la durere spunandu-ti ca nu mai vezi nici o bucurie doarece poate ca in momentul de fata chiar nu vezi,insa de un stii ca daca accepti sa traiesti si sa nu cedezi nu vei vedea o bucurie peste ceva timp?
Totul consta in a trai, in a-ti dori cu tot dinadinsul sa traiesti chiar daca inatampini cel mai rau necaz posibil, pentru ca mai apoi sa vezi dincolo de suferinta bucuriile de care ai fi fost privat/a daca refuzai sa traiesti.
Ca doar exista o zicala : ''Atata timp cat accepti sa traiesti mai exista o sansa.'' Si cred ca cine a spus-o nu a fost nici prost, nici beat, nici scrantit si nici n-a mintit.
Toate cele bune!

| gmxmail a răspuns:

Pt mine doar muzica si STEAUA BUCURESTI happy