| Sindbad a întrebat:

Care sunt calitatile poporului roman?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

Simţul umorului happy

43 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

Ne adaptam foarte usor.Romanul se pricepe la toate.

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns:

Calitatile sunt la fel in toate tarile singura diferenta este ca in unele anumite calitati sunt mai proeminente decat in altele. suntem o rasa pana la urma cat de deferiti putem fi?

| Sindbad explică:

Concluzionand asupra calitatilor:
- Simtul umorului;
- Adaptabili;
- Muncitori cu carca;
- Ospitalieri (oarecum)
- Automanipulatori (ne place sa ne laudam singuri, dar numai intre noi!)
- Pepiniera de talente (pentru export, in general si fara ca noi sa avem vreun merit)
- Fete frumoase (iarasi asta sigur nu depinde de noi, dar totusi este o calitate macar pentru juma’ de natie)
Mai adaug eu:
- Spiritual-religiosi
- Prietenosi (atat timp cat nu ne implica prea tare)
- Duplicitari, suntem buni la disimulare, driblare, lugu-lugu etc pana ne atingem scopul. Cainii latra, caravana trece samd. Nu este chiar o calitate, dar la slabiciunile noastre multiple a fost o solutie brevetata de supravietuire.
- Autocritici (se bate cap in cap cu lauda de sine, dar macar cele doua se tempereaza reciproc)
- Un anumit echilibru/stabilitate

| Sindbad explică (pentru Sindbad):

A, si conformism (iarasi o calitate cu doua taisuri)

| Bogdan70001 a răspuns:

Pai multi straini spun ca avem femei frumoase....bine tot ei spun ca suntem o tara de corupti

| Thecurious a răspuns (pentru Sindbad):

Ce concluzie imbucuratoare ai tras. M-ai fact mandru de nationalitatea mea.
Daca romanii ar fi si independenti si nu ar mai trai bucurosi cu (iarta-mi cacofonia ) conditia lor de colonizati, ar fi super.

| Nilsson a răspuns:

Hm, destul de interesanta intrebarea, nu stiu sigur daca se pot generaliza niste calitati dominante in cadrul unor popoare, dar pot sa spun cam ce am observat din experienta:

- nu stiu daca se poate numi calitate dar romanii sunt un popor invatat cu greul;
- au abilitatea de a face haz ne necaz;
- sunt destul de inventivi si descurcareti (bineinteles, cei care isi dau interesul in aceasta privinta);
- de cele mai multe ori cam pleaca capul, nu au spirit de lideri, n-as zice ca e neaparat o calitate dar uneori aceasta trasatura duce la evitarea conflictelor, balada Miorita este definitorie pentru romani;

| Sindbad explică (pentru Nilsson):

E o calitate sa fii invatat cu situatii dificile. De altfel, merge mana in mana cu descurcareala si cu hazul de necaz.

Cat despre capul plecat, nu-i o calitate, oricum o sa pun o intrebare si cu defectele. Insa, recunosc ca eu nu vad o legatura intre capul plecat si Miorita.

| Sindbad explică (pentru Thecurious):

Stai linisiti, ca vine si intrebarea legata de defecte big grin

| Thecurious a răspuns (pentru Sindbad):

Un filosof, imi scapa numele, afirma ca roporul roman este unul de tarani. Toto avem bunici care locuiesc la tara.

| Treachery a răspuns:

Terminati odata cu femeile voastre "frumoase", sunteti penibili. In plus, o chestie este de calitate pentru asa ati fost invatati sa o percepeti (in mare parte) de catre societate.

| relian a răspuns:

Ce calitati pot avea romanii? Nu avem nici o calitate laughing asta o arata tara, daca o tara e vai mama ei asa is si oamenii care o locuiesc laughing
Cum pot multi sa bata campurile, romanii cei mai despeti, cei mai frumosi, dar ei is pe nicaeri, romanii is ceva gen lumea a 3a laughing suntem pe undeva pe linga tarile africane dar alea naspa laughing doara gura e de noi, asta daca o putem numi calitate.

Nu suntem buni decat sa dam din gura si sa ne laudam laughing restul se vede, nu trebuie sa cautam sa vedem nimic, se vede si de pe Luna laughing

| Sindbad explică (pentru relian):

Am inclus deja lauda de sine si autojustificarea care ne scuza orice happy
Nu sunt de acord ca nu avem nicio calitate: mai intai nu exista popor (sau om) pe lumea asta care sa nu aiba si calitati. In al doilea rand, faptul ca existam (inca) implica existenta unor calitati. Si ma gandesc ca oleca de introspectie ne ajuta sa gasim solutii pentru a creste.

Întrebări similare