Psihologi spun ca omul este format din sine eu si supraeu... dar lipseste a IV - a coordonata Dzeu... orice dezacord intre acestea duce la agresivitate si forme derivate ale ei, ca asa pe scurt
Agresivitatea poate fi considerata a fi o caracteristica a acelor forme de comportament orientate în sens distructiv, în vederea producerii unor daune, fie ele materiale, moral-psihologice sau mixte. Privite din perspectiva scopului urmarit, unele conduite agresive sunt orientate în directia producerii „unui rau" în timp ce altele sunt orientate în directia demonstrarii „puterii agresorului".
La baza conduitei deviante stau o serie de comportamente aberante (spre exemplu comportamentul aberant moral evolueaza mai cu seama dupa 6-7 ani). Dar pâna la pubertate si adolescenta un asemenea comportament se manifesta ca inadaptare familiala, scolara, sociala. Ulterior, începând cu pubertatea, poate îmbraca si forma unor manifestari antisociale, ca urmare a nedezvoltarii simtului responsabilitatii, a constiintei de sine limitate, a imaturitatii socio-afective si sociale. În genere, conduitele aberante se produc în mod stereotip si pun în evidenta o incapacitate de progres sub influenta educatiei.
Pai difera de la om la om : probleme psihice, zile grele, lacomia, instinctul ( cum a zis si @TOT EU ), prositia, traume suferite in urma cu mult timp, etc. Uneori poti compara oamenii cu caini. Par ca sunt ok si pe urma te musca. La caini de obicei se explica repede (de obicei stapanii sunt de vina sau cainele are probleme psihice ) la oameni e uneori mai greu de inteles ( desi cred ca in general e cam acelasi lucru )
andreea200092 întreabă: