In primul rand ar fi lipsa banilor.
Urmata de lipsa dragostei, afectiunii.
Boli grave.
Calamitati.
Pai cred ca ar fi asa:Conditile sociale,modul de gandire, pesimismul care te poate distruge psihic si sa nu uitam si de pacate, aici ma poate corecta doamna Ema daca gresesc!
Neascultarea de Dumnezeu, pacatul omului care a pus un zid de despartire intre noi si Dumnezeu, prin cainta post si rugaciune acel zid cade, si Domnul azis asa cine ma cauta ma voi lasa gasit
O singura cauza si anume ca inca nu am descoperit ca fericirea izvoraste din interior si facem greseala unanima de a o cauta in exterior.
Nu reuseste sa obtina ceea ce isi doreste, ceea ce viseaza,ceea ce devine obsesie, din cause obiective -lipsa mijloacelor materiale, imposibilitati conjuncturale, restrictii, sacrificiul propriu pentru binele altora - sau subiective-lipsa capacitatilor intelectuale, spirituale, morale, lipsa afectiunii, nereciprocitatea sentimentala, invaliditati sau boli incurabile etc
Bună.
Este de vină societatea în care trăiește și tot ce derivă din ea!
Pa, pa.
Frica.Oamenilor le este frica de o viata grea, de cele mai multe ori la baza acestui sentiment sta instinctul de supravietuire. Avem impresia ca multe lucruri ce se petrec in jurul nostru ne ameninta existenta intr-un mod sau altul.
Ignoranta si dorinta. Cauta si mediteaza la Cele 4 Adevaruri Nobile din buddhism. Daca esti crestin sau musulman - pacatul si diavolul.
Omul, el insusi! el este responsabil de cea ce i se intampla, el creaza cea ce traieste - restul sunt scuze, negare - sa iau una din scuzele cele mai relevante din cele de mai sus si anume frica, frica asta e frica mea pe care eu am dezvoltat-o si pe care o sustin, mentin si acum e alegerea mea daca o eliberez
Lacomia si mandria sunt doua dintre cauze. Suntem vesnic nemultumiti oricat ni s-ar oferi. Cu cat avem mai mult cu atat vrem mai mult.
Cine spune saracia este un materialist idiotic. Nefericirea este rezultanta pacatelor.