| unknown3243 a întrebat:

Care sunt cauzele scaderii resurselor de apa de pe Pamant?

11 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

În primul rând topirea gheţarilor de pe crestele munţilor fără posibilitatea refacerii pe timpul iernii a masei iniţiale, apoi tăierea masivă a pădurilor care asigurau o rezervă prin acumularea apei de ploaie, exploatarea masivă a pânzelor de apă freatică de la suprafaţă şi necesitatea de a coborâ nivelul tot mai în adâncime din cauza epuizării acestora, procesul de deşertificare etc. La toate acestea adaugă consumul casnic şi industrial din ce în ce mai mare.

| wales a răspuns:

Este bine sa ne informam.Apa ca si aerul este esentiala pentru existenta.
Apa pe pamant are un circuit continuu gen perpetuum mobile.
Lumea a descoperit relativ recent care este circuitul apei in natura, lucru specificat in biblie de aproximativ 3500 de ani, vezi circuitul apei scris in biblie:
Iov 36:27, 28; Eclesiastul 1:7.
Alte afirmatii despre lipsa apei sunt aruncate pe piata special pentru a dezinforma publicul larg,dejea platim apa care o primim la robinet,apa care Dumnezeu ne-a dat-o gratis, dar trebuie sa existe si un pretext pentru a acoperi minciuna marilor concerne, si atunci le-au sclipit mintea sa dezinformeze populatia cu pastila: Nu Mai Avem Apa.

| WR104 a răspuns:

Glumesti? Din cate stiu eu suprafata Pamantului este formata din 70-80% apa.deci.de unde intrebarea asta ridicola?

| nutepriveste21 a răspuns:

Nu stiu de unde ai scos chestia asta, e posibil sa fie reala, dar nu trebuie sa ne ingrijoreze, daca nu o sa mai fie apa vom bea bere, cola, vin, sampanie. Problema care ar trebui sa ne ingrijoreze pe termen lung e daca o sa avem dupa ce le bea. Sper ca ati inteles unde bat.

| Azm a răspuns:

Unde ai auzit prostia asta? Mie nu mi se pare sa fi scazut nivelul oceanelor.

| Azm a răspuns:

Asa si stupid si nefolositor de ce mi-ai dat? Tie ti se pare ca au secat oceanele? Sau poate oceanele nu au nici un strop de apa in ele.

| rossi46 a răspuns:

Intrebarea corecta este de fapt "Care sunt cauzele scaderii resurselor de APA POTABILA de pe Pamant?" Dupa cum vezi, nivelul marilor si al oceanelor este in crestere asa ca resursele de apa nu sunt in scadere.

| Anita20Peace a răspuns:

Cresterea populatiei. In 2025 se estimeaza ca populatia Pamantului va fi de 8, 7 bilioane de oameni, respectiv cu 2, 6 bilioane mai mult decat in 1995. Din pacate distributia populatiei va fi neuniforma in raport cu cea a apei, zonele aride estimandu-se a fi cele mai intens populate.
Faptul ca, in timp ce cantitatea de apa dulce a planetei a ramas constanta de-a lungul vremii, populatia globului a crescut, a creat un dezechilibru natural foarte greu de restabilit.
Irigatiile. Proportional cu sporirea numarului populatiei, a crescut si consumul apei in agricultura, culturile intens irigate consumand aproximativ 70% din cantitatea de apa dulce a Terrei.
Poluarea. O mare parte din resursa de apa dulce a planetei este contaminata in urma activitatilor agricole si industriale, cu ingrasaminte chimice si pesticide, primul strat de apa al Pamantului continand cantitati destul de mari de nitrat si fosfat.
Schimbarea climatica. Se estimeaza ca pana in 2025, temperatura de suprafata Terrei va creste cu 1-2% C, ca rezultat al incalzirii globale. Unul din efectele imediate va fi ca in zonele aride apa dulce din rauri si lacuri va fi redusa in proportie de 40-70%, iar in regiunile mai reci sau la altitudini mai mari, precipitatiile vor fi mai intense iarna, si nu in anotimpurile calde, secetoase, asa cum ar fi de dorit.
Irosirea apei dulci. Scurgeri, inundatii, irigari excesive, consum industrial si casnic nemoderat, iata doar cateva exemple de proasta si ineficienta gestionare a apei dulci. Conform expertilor, dureaza cam 1400 de ani ca stratul subteran de apa al Pamantului sa se reumple, ceea ce ar trebui sa ne determine sa devenim mult mai atenti la felul in care folosim apa dulce.
Conform unor estimari calculate de Natiunile Unite, in 2025 in jur de 1, 8 bilioane de oameni vor trai in zone aride cu apa dulce, mai exact aproximativ 2/3 din populatia lumii va locui in regiuni deficitare in apa dulce, ca urmare a uzului casnic si industrial, a irigatiilor si a schimbarilor climaterice.
Acest aspect trebuie sa ne atraga atentia si sa ne faca sa ne schimbam atitudinea si actiunile vizavi de aceasta resursa devenita din ce in ce mai rara, apa dulce, dar indispensabila supravieturii si traiului nostru. Prin urmare, trebuie sa invatam sa gestionam cat mai eficient cantitatea de apa dulce, si-asa putina, de care dispune Pamantul la acest moment.
In acest scop, ceea ce noi putem face este sa luam anumite masuri pentru conservarea acesteia, cum ar fi desalinizarea apei sarate, reducerea contaminarii apei, gestionarea eficienta si nu irosirea ei, atat casnic, cat si industrial si, nu in ultimul rand, demararea de campanii persuasive de informare si educare cu privire la rolul vital pe care apa dulce l-a avut, il are si-l va avea pentru planeta noastra.

| unknown3243 explică:

Pai oameni buni intrebarea asta a fost pusa la scoala si de asta v-am intrebat pe voi ca nu am stiut cum sa raspund.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se apropie seceta si foametea pomenite in biblie.si implicit razboiul si toate relele ce decurg din acestea.nu conteaza, de ce.ci doar faptul ca se intampla, infiderent ce va face lumea.

| vlad9gabriel a răspuns:

Dimpotriva tata apa creste