Halucinatia este o minciuna mai tare. Vrei sa spui ca minciuna este adevar pentru ca exista?
Minciuna este atunci cand nu spunem adevarul, ci altceva pentru a evita anumite discomforturi.
Falsitatea este atunci cand ne punem o "masca" pentru a parea ca suntem altcineva adica ne comportam intr-un fel care nu e natural (adica nu suntem noi insine) cu scopul de a fi placuti sau de a castiga ceva. Totusi falsitatea se leaga cu minciuna prin faptul ca in ambele fugim de realitete, ascundem ce credem si simtim si deci sunt cam la fel de negative.
Eroarea este atunci cand facem greseli in ceea ce credem sau spunem fiindca ori nu stim anumite informatii ori nu suntem atenti.
Iluzia este atunci cand ne facem sperante desarte adica atunci cand ne imaginam ceva intr-un fel pe care n-il dorim pentru a ne face fericiti, chiar daca realitatea e alta. Iluzia ne face in general sa ne simtim dezamagiti pentru ca nu e ce ne asteptam si seamana cu minciuna doar ca in iluzie ne mintim pe noi insine si nu e bine. Iluzia poate fi similara si cu eroarea pentru ca in amblele credem ceva gresit.
Halucinatia este o stare psihica anormala in care vedem lucruri, fenomene inexistente. Halucinatia nu are legatura cu celelalte fiindca pare a fi mai mult o boala, dar pare ca seamana cu iluzia fiindca ne imaginam ceva ce nu e, dar halucinatia e o manifestare a unor boli, insa iluzia nu.
Dpdv al manualului de fizica nu exista minciuna ci numai adevar. Chiar si atunci cand un om minte sau spune adevarul de fapt limba lui se supune cu loialitate legilor fizice si adevarate. Orice exista este adevarat, real. Minciuna este adevar pentru ca exista. Minciuna este un adevar local aflat in capul celui care minte si al celui care este de acord cu minciuna respectiva. Vorbesc despre oameni care cred ceea ce ei mint. Cei mai tari mincinosi sunt cei care propaga minciuni pe care ei le cred adevaruri. Pe chipul lor vezi o seninatate si o convingere ferma. Tu ai numit asta eroare si sunt de acord. Majoritatea oamenilor traiesc in eroare si se mint unii pe altii crezand ca ei spun adevarul. I-am putea numi beti lucizi. O asociere mai extrema sunt zombii adica mortii vii sau mincinosi care se misca precum niste roboti care receptioneaza si transmit date fara sa verifice veridicitatea datelor.