| SayGoodbye_8586 a întrebat:

Care vi se pare cea mai de pret valoare a omului?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In afara de dreptul la viata, ''sanatatea'' mi se pare cea mai de pret...

13 răspunsuri:
| wales a răspuns:

Viata.

| elasexygagica a răspuns:

Prestatia in pat love struck

| DrDeath a răspuns:

Pentru mine e iubirea.:X
Pentru altii nu stiu

| EmaS a răspuns:

Sufletul.Ce ar folosi unui om sa castige toata lumea daca si-ar pierde sufletul? Sau ce ar putea sa dea un om in schimb pentru sufletul sau?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Valoarea mea e cea mai valoroasa valoare a Omului.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Suntem atat de diferiti, fiecare dintre noi avem valorile noastre ( sau o singura valoare ) diverse!
Exista o scara de valori :
1. Arta comunicarii ( interactiune, perceptie )
2.Arta simpatiei ( a te face placut in orice imprejurare )
3.Umorul ( a privi partea buna si de ce nu, partea amuzanta in unele momente dificile ale vietii )
4. Cunostinta - ( importanta invatarii si intelegerii)
5.Angajamentul ( importanta faptului de a urmari si de-a atinge un anumit obiectiv )
6.Sinceritatea (... explicatiile sunt inutile...)
7. Puterea ( importanta relativa pe care o are controlul nostru asupra noastra si implicit asupra mediului nostru inconjurator, ca sa nu spun asupra celorlalti )
8.Estetica ( importanta echilibrului, a frumusetii, a ordinii etc. )
9. Empatia ( importanta relativa pe care dam faptului de a ne simti conectati cu ceilalati in acelasi sistem )
10.Senzualitatea ( importanta relativa pe care o dam oricarei experiente fizice )
Si nu in ultimul rand, CUMPATAREA ( a lua decizia corecta in situatii extreme, a nu cunoaste dorinta razbunarii, a gandi calm si la rece ).

Eu si tu, ca de fapt orice om, impartim aceste valori, dar daca ar trebui sa le aranjam in ordinea importantei este foarte probabil ca le vom aranja intr-un fel diferit. Si de aceasta diferenta depind foarte multe, dar depinde si felul in care vom reactiona intr-o anumita situatie (adica situatia e relativ aceeasi, dar fiecare actioneaza in felul sau ).
Ca sa dau un exemplu, dar si ca sa continui totodata, daca valoarea mea cea mai importanta este Puterea, iar a ta Estetica, comportamentele noastre, in mod clar, vor fi destul de diferite, daca nu chiar total opuse.
Conteaza foarte mult si procentele alocate, fiindca acest cumul de valori inseamna insusi CARACTERUL nostru.
Valorile ( ca si caracterul ) pot suferi modificari de-a lungul vietii (indiferent de varsta biologica ) pot fi adaugate valori noi, diminuand sau eliminandu-le total pe cele existente.

PS: Ideile nu imi apartin in totalitate, preluate si modificate (dupa cum am considerat eu ), de aici:
http://www.scribd.com/doc/50782693/curs-comunicare-in-afaceri-anul-i

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Ratiunea!

| cristi202 a răspuns:

Dragostea. Ce ar fi viata fara sa iubesti si fara ca sa fii iubit? Nimic. Si, pentru ca "Dumnezeu este dragoste", dupa cum zice Biblia, nu imi ramine decit sa ma intorc la Sursa tuturor lucrurilor, la Dumnezeu. Deci, eu nu vad valoare mai mare decit El in viata unui om.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Mda...se pare ca am perceput gresit termenul de " valoare" -ca pe o calitate, atuu, ceva in plus si nu ca pe o stare de sine : fericit, iubit, sanatos, etc.
Daca o luam asa ...sanatatea e cea mai importanta, cum a spus @Jessyka, fara sanatate nu ai, nu poti, nu faci nimic...

| mdany a răspuns:

Viata este cea mai importanta. Poti avea de toate dar daca nu ai sanatate pentru ce folos?

| Flav a răspuns:

Cuvantul de onoare.

| IoanaRusu a răspuns:

Gandul

| BebeStrumf a răspuns:

Xoxo,sanatatea!''Intr'un corp sanatos o minte sanatoasa''!

Întrebări similare