Adevarul cateodata este foarte adevarat, dar cateodata nu este deloc adevarat, asa ca ai grija in ce persoane te increzi
Adevărul nu este un sentiment. Adevărul nu este o idee. este ceva adevarat care ne ajuta sa descoperim o persoana
Un adevar poate fi privit ca fiind adevar sau poate fi vazut ca fiind o minciuna.O persoana care crede despre un adevar ca este o minciuna sau ca o minciuna e un adevar.
Oricat de adevarat si real ar fi, adevarul este interpretat si perceput intr-un mod subiectiv de fiecare om in parte.
Capata mii de nuante unul si acelasi adevar.
Da...
Ma refer la un adevar care se presupune ca exista independent, care este adevarul "absolut" pe care toti oamenii ar trebui sa-l aprobe si sa-l accepte. Dar el este acceptat si nuantat in mii de feluri.
Nu toti oamenii il vad in aceeasi nuanta, daca m-am exprimat clar
Asta cred eu.
Un exemplu : biblia e cartea lui dumnezeu. Eu pot sa nu cred si altul sa creada ca asa e si ca e adevarul.
Alt exemplu: Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Eu pot spune ca nu e adevarat pe cand tu poti afirma ca e...
Fiecare are adevarul personal indiferent de care e realitatea.
Depinde de cine il raspandeste.Ai auzit povestea copilului care striga "lupul! lupul!".Pai cam asa.
Asta nu se stie niciodata. De-a lungul vremii s-a dovedit ca multe lucruri considerate candva adevaruri au fost de fapt neadevaruri. E o continua incertitudine cand vine vorba de ce-i cu adevarat adevarat ca sa zicem asa
Atat de adevarat pe cat rezultatele il sustin. Rezultatele vorbesc, nu subiectivismul oamenilor.
E cat de adevarat vrei tu sa fie si nu numai mai depinde si de alti factori fie ca ti convine ori nu deci depinde de situatie...
Raspunsul e logic:
Nimeni nu detine adevarul asolut astfel ca adevarul poate fi adevarat doar 99%, 87%, 56% etc
Atata timp cat nu vom atinge pragul de adevar absolut, adevarul poate fi adevarat doar 99%, 87%, 56% etc
Ce este adevarul, ce il face pe adevar ca sa fie pentru totdeauna, adevar?
Nu putem sa l facem pe 2+2=7 sa fie adevarat pentru ca nu este adevarat, indiferent de circumstante.
Adevarul trebuie sa fie absolut. Daca susti ca adevarul poate fi doar 99%-87%... inseamna nu i adevarat. E ca si cum 2+2=3,9999 ceea ce nu e corect asta inseamna ca nu adevarat.
Atat cat nu vom afla. Il vom modela, ciopli, presupune, si cauta, dar nu vom da de el in intregimea sa, pentru ca nu ne apartine.
AvalohAlyn întreabă: