anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat de batran trebuie sa fii ca sa mori de batranete?

Răspuns Câştigător
| consuelo12 a răspuns:

Pai moartea nu depinde de virsta. Toti murim mai devreme sau mai tirziu.
Daca totusi te intereseaza moartea oamenilor in virsta, atunci iti dau citeva exemple... Organele se "uzeaza" si la un moment dat cedeaza, 90% din cazuri e infarct,
Corpul uman este proiectat sa traiasca ~120 ani, dar se moare mai repede din cauza "otravurilor care te ucid incet" : alcool, tutun, droguri, regim alimentar, poluare, etc.

20 răspunsuri:
| nowgone a răspuns:

Nu trebuie sa fi batran ca sa mori. poti muri chiar si la 15 ani.
depinde de "norocul"fiecaruia.

| Ochiialbastrii a răspuns:

Nu conteazaoh go on... sincer? intrebarea mi se pare aiurea.

| Bunny a răspuns:

Nu cred ca e vreo regula.Cand mori de batranete mai conteaza si ce viata ai dus.Depinde de la om la om. Unii mor si la 50-60.Altii au viata lunga chiar si peste 100. Sunt mai multi factori care influenteaza. Eu zic ca cel mai important pentru a trai mai mult sunt alimentatia corecta si lipsa stresului.happyDar acum na depinde si de fiecare cate zile i se da.happy

| Annitu a răspuns:

Deja iti faci griji?tongue

| Miauti a răspuns:

Pai asta este intrebarea, daca poti muri la 70, 80, 100, care e anul ideal la care poti muri de batranete.

| SiLvIu_3761 a răspuns:

Nu staim ca MOARTEA are neaparat o varsta! rolling on the floor

| SiLvIu_3761 a răspuns:

* stiam

| PhaseMorphXR a răspuns:

Http://en.wikipedia.org/wiki/Ageing

Use the knowlegde Luke!

| cal3star a răspuns:

In functie de organismul fiecaruia. Unii pot traii 100, altii 90, 80. cat de puternica ai inima si sa te mentii sanatos!

| cristy1503 a răspuns:

E o intrebare interesanta, am intrat sa vad raspunsurile in speranta ca gasesc un raspuns la fel de interesant. Cand cineva moare la 30 de ani de exemplu, din orice motiv, politia face niste cercetari, e considerata moarte suspecta, dar daca gasesti un individ la 90 de ani mort in pat, aceea nu mai e moarte suspecta, se va considera c-a murit de batranete, cred ca asta e ideea intrebarii. Pff, am dat exemplul acesta cu individul la 90 de ani, dar poate ca nu-i o varsta standard si difera de la caz la caz. Probabil ca o prima conditie ar fi ca macar sa fie pensionar tongue

| RainDrop a răspuns:

O persoana a murit la 121 de ani, altele mor la 75 de ani.Nu este o regula.

| alessia5158 a răspuns:

Se moare de batranete atunci cand ceasul biologic, TELOMERUL, (aflat la fiecare capat al cromozomului ), se scurteaza atat de mult incat informatia continuta in el se pierde ireversibil iar noile celule, rezultate prin diviziune, nu sunt viabile. Cercetarile asupra fenomenului de imbatranire se axeaza pe activarea unei enzime(telomeraza) care are rol important in cresterea telomerilor. O lucrare care marcheaza importanta telomerilor si a telomerazei in procesul de imbatranire si care explica modul in care cele doua protejaza cromozomul de pierderea informatiei a fost rasplatita, in 2009, cu premiul Nobel pentru medicina si fiziologie

| muzicalBoX a răspuns:

Dc frei sa te pregatesti?tonguemoartea viner pe nepregatitetongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Alessia5158 omg, te-ai tampitrolling on the floorce intreaba omu si ce rasp idiot dai tuhee hee

| anad a răspuns:

"Jeanne Louise Calment a murit la 122 de ani şi 164 de zile, devenind cel mai longeviv om din istoria cunoscută!"

| alessia5158 a răspuns:

Anonimule,
Ai auzit de expresia "a murit de batranete "? Batranetea, si bolile asociate ei, au o cauza /cauze careia geneticienii incearca sa-i descifreze mecanismul. Procesul de imbatranire a unui organism ( implicit moartea acestuia )nu are o desfasurare in timp identica tuturor indivizilor. Sunt indivizi la care procesul de imbatranire a organismului, in ansamblul lui, se produce mai lent sau, dimpotriva, mai accelerat. Dupa cele mai recente studii, se pare ca in desfasurarea procesului de imbatranire acel "ceas biologic" despre care spuneam are o importanta deosebita.Cu alte cuvinte, daca ceasul tau biologic este "defect" mori de batranete la 60 de ani sau, mai rau, la 15 ani daca ai progeria! In schimb, daca ai ceasul "bun" poti muri de batranete la 120 de ani!

| Miauti a răspuns:

Din cate stiu eu, si am aflat ca omul nu moare neaparat din cauza bolilor sau imbatraniri ci din cauza informatiilor captate.
De exemplu exista o teorie care spune ca "creierul uman poate retine informati maxim 140/145 de ani", odata ajuns la acel an omul moare" Asa este cu celule care nu se uzeaza ci pur si simplu exista ceva ce declanseaza moartea dupa ce este plin de informatii.

Ca sa dau un exemplu creierul uman este asemanator ca un hard de PC, un hard daca bagi multe informatii fara sa faci loc la altele, il poti strica sau nu mai poti folosi hardul. Dar chestia este ca la creier nu poti sterge informatia si nici nu poti transfera.

Si dau niste exemple :

Albert Einstein; a trait 76 de ani
Charles Darwin; a trait 73 de ani
Picaso; a trait 92 de ani
Blaise Pascala trait 39 de ani
Martin Luther; a trait 63 de ani
...

Iar daca luam oamenii normali observam ca pot depasi foarte usor 80 de ani:
Kamato Hongo a murit la 116 ani
Carrie C. White a murit la 114 ani
Maria Esther Heredia de Capovilla a murit la 117 ani
Sarah Knauss a murit la 119 ani
Jeanne Calment a murit la 122

| Hombre a răspuns:

Vreo doi metri, cam asa.

| pwp a răspuns:

99 ani love struck

| Crisu_7532 a răspuns:

Se spune ca "mori de batranete" atunci cand esti inaintat in varsta si organismul cedeaza doarece organele sunt uzate. daca ai 60 de ani si ai dus o viata nesanatoasa, organele sunt intr-un grad mai avansat de uzura si mori.si se va spune ca ai murit de "batranete". dar poti sa traiesti pana la 90 de ani, deoarece ai dus o viata sanatoasa si activa iar organele s-au uzat mai greu. dar cand mori, tot de batranete se spune ca ai murit happy
deci mori de batranete atunci cand mori din cauze naturale, pentru ca organismul si-a incheiat ciclul de viata din cauza uzurii organelor interne. happy