Filosofia ca disciplina e frumoasa. Iti pune mintea la incercare, duce metaforele pe culmi nebanuite ale gandirii, dar e neplatita si greu aplicabila in lumea noastra industrializata. Eu as face o facultate de filosofie doar de pasiune, dar pasiunea nu iti da de mancare.
Poti, cu mult noroc sau relatii, sa ramai dupa in sistemul universitar si sa predai la randu-ti filosofie. In preuniversitar va deveni foarte greu sa intri pentru ca scolile devin un fel de institutii private. Altfel, nu prea se cauta filosofi. De altfel, ei sunt luati in ras.
Daca esti cu adevarat talentat poti scrie carti, dar cine mai cumpara carti in ziua de azi? Prea putine au succes, in rest maculatura.
Iti recomand deci sa alegi o alta facultate la care te poti angaja ulterior intr-un domeniu, asta daca nu ai deja o situatie materiala asigurata.
Nu prea ai ce face cu facultatea asta...filosofie daca vrei poti sa citesti sa desbati anumite probleme in anumite cercuri si acasa...
Eu vreau acolo de asemenea.Practic nu poţi ajunge mai rău decât profesor,să nu uităm că e bine să fii totuşi profesor în Suedia or că orice artă cum e şi filozofia are şi compromisul ei.
Mizez pe Gasset când spun că orice adevăr îşi alege un anumit por, dacă eşti făcut pentru asta merită o situaţie materială mediocră.
Eu practic cred că după urmarea facultăţii o să beau câte o sticlă de vin pe zi însă îţi trebuie un dram de curaj, de nebunie pentru a înţelege un filozof şi pentru a ajunge.
E ciudat să intrebi ce se studiază când se face pe perioade şi filozofia e una intinsă unde nu există dificil or simplu.Ar trebui să ai cel puţin o vagă idee din liceu.
Oricum propun să emigrezi deoarece aici în domeniu filozofie/teologie/psihologie, umane în general, universităţile sunt foarte slabe
Eu cunosc un baiat care a terminat facultatea de filosofie(univ din buc) + master in filosofie si acum lucreaza ca patiser. nu prea ai ce face cu facultatea asta. si in afara de asta, e grea, trebuie sa citesti mult si sa-ti mearga capul