Întradevăr, ca să poți folosi știința ca să poți trăi, trebuie să ai încredere în ea. Dar ce este știința? O părere despre lume printre multe altele. Dar spre deosebire de alte păreri este fundamentată, testată și utilă.
O teorie dovedită de știință, un adevăr universal al acestui univers, cum ar fi legea gravitației de exemplu, este general valabil și poate fi verificat de oricine deține aparatura necesară. Știința nu se ocupă cu credința, nu trebuie să credem că așa e, suntem liberi să verificăm teoria prin experimente care pot fi reproduse și repetate de oricine. Omul de știință poate să spună cu încredere, dacă nu mă crezi atunci pune mâna și verifică, dar omul credincios rămâne fără argumente dacă i se ia credința.Nu crezi că fierul se topește la temperatura x? pune mâna și măsoară atunci temperatura de topire și vezi ce rezultat ai, nu crezi că soluția x se obține prin procesul cutare, tot ce trebuie să faci e să repeți pas cu pas procesul necesar și vei obține aceeași soluție de fiecare dată, indiferent unde te-ai afla.
Cu de la K.R. Popper citire, nicio teorie stiintifica nu poate fi adevarata (din stiintele empirice).
Cum zicea Sylvester James Gates, Jr., stiinta cauta nu adevaruri, ci teorii din ce in ce mai putin false.
Iar o teorie care face predictii bune nu este abandonata, ci completata si imbunatatita. De ex. legile lui Newton fac predictii bune intr-o multime de cazuri, desi tehnic legile lui Newton sunt false.
Adevarul a fost descoperit deja, Iisus Hristosul a descoperit tot adevarul, cautal pe El, daca vrei adevarul si puneti increderea in El.
ateu123 întreabă: