| DracuIa a întrebat:

Cat de mult conteaza dimensiunea relativ cu timpul si spatiul?
De exemplu daca noi oamenii ca fiinte, am privi niste giganti miscandu-se foarte incet comparativ cu noi, atunci cum ne-ar vedea pe noi o insecta gen furnicuta?
Ca timp, diferenta intre noi si furnica care e?
Timpul in viata unei insecte se misca mai rapid? Sau e doar o iluzie?
De exemplu o musca care zboara, noua ni se pare rapida, si ei poate ii parem ca ne miscam incet.
De asta intreb, dimensiunea(marimea) afecteaza cumva timpul si efectul in spatiu?

7 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"cum ne-ar vedea pe noi o insecta gen furnicuta pe noi?"

Totul tine de metabolismul organismului. La o musca este mult mai rapid. Totul e in "slow motion" pentru ea, de asta si reactioneaza atat de bine la pericole.
Iar perceptia unui organism asupra timpului nu reflecta proprietatile reale ale timpului.

"De asta intreb, dimensiunea(marimea) afecteaza cumva timpul si efectul in spatiu?"
Dimensiunea in sine nu, dar masa poate curba timpul si spatiul.

| sierra1 a răspuns:

Erau niște băieți - cred că se numeau Albert și Stephen. Au lucrat la întrebarea (rezolvarea ei) asta ani și ani și au murit nerezolvând-o deplin. Cred că nu te aștepți să stârnești aici o furtună (de idei) ce să ducă la lumină în domeniu.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Da. Marimea afecteaza timpul. Cu cat masa unui corp este mai mare, cu atat timpul devine mai lent.
Noi, oamenii, dar si celelalte vietati suntem supusi atractiei Pamantului, deci diferenta intre noi si furnica pe Pamant nu exista, fiindca masa noastra este neglijabila in raport cu masa (deci cu atractia) Pamantului.
Dar si viteza afecteaza timpul. Cu cat este mai mare, cu atat timpul in exteriorul corpului ce se deplaseaza cu viteza mare (si vorbim aici de viteza ce tinde la viteza luminii) va trece mai repede.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Pardon, nu marimea, ci masa unui corp. Ca poate avea un volum mare, dar o masa foarte mica.

| Steregoi a răspuns:

"Curbarea spatiului si timpului" e o poveste de adormit copiii.

Frecventa scade odata cu cresterea masei. Timpul creste odata cu cresterea masei. Frecventa creste odata cu scaderea masei. Timpul scade odata cu scaderea masei. Timpul creste odata cu cresterea distantei. Dumnezeu are cea mai mare dimensiune pentru ca din el provine tot ce exista si el dainuie mereu si pentru totdeauna si nu are inceput si nici sfarsit.

Forta = masa x viteza/timp = masa x viteza x frecventa = masa x acceleratie = masa x distanta/(timp^2) = masa x distanta x frecventa^2.

Distanta = viteza x timp. Cu cat distanta e mai mare cu atat timpul e mai mare. Cu cat viteza e mai mica cu atat timpul e mai mare. Dumnezeu nu se deplaseaza si deci timpul la Dumnezeu e infinit. Duhul Sfant al lui Dumnezeu se deplaseaza. Asta nu inseamna ca Duhul Sfant are durata scurta ci ca actioneaza sau se deplaseaza cu viteza foarte mare si atunci timpul pana cand incheie o actiune este foarte scurt. Duhul Sfant la fel ca Dumnezeu nu are nici inceput si nici sfarsit. Distanta pe care actioneaza Duhul Sfant poate fi foarte mare intr-un timp foarte scurt si cu o viteza mult mai mare decat distanta pe care actioneaza.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Nu cred.

| DANNY1004 a răspuns:

Cele mai multe muste sigur au impresia ca oamenii se misca incet atunci cand unii dintre ei vor sa le omoare cu paleta sau altceva, pentru ca ele ne vad pe noi ca si cum ne-am misca in reluare. Poate mai sunt si cateva mai ingamfate care cred ca de fapt ele sunt rapide si au reflexe foarte bune.

Întrebări similare