supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

Cat de mult credeti ca ne influenteaza ceea ce gandim despre un lucru? De exemplu despre ceea ce mancam. Eu daca mananc un aliment care stiu ca e sanatos, ma simt excelent. Si nu stiu daca din cauza faptului ca e sanatos sau e placebo. Daca mananc chipsuri ma simt vinovata, ma doare stomacul etc.

Citisem un articol despre faptul ca oamenii se imbolnavesc mai mult din frica de a se imbolnavi. Si intr-un fel inteleg, dar pe de alta parte nu poti bea tuica pe stomacul gol si sa nu te afecteze pe termen lung doar pentru ca te gandesti ca e sanatoasa...

Ce parere aveti?

8 răspunsuri:
| Savas10 a răspuns:

Eu stiu ca 90% serotonina se formeaza in tractul digestiv. Ce chestie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

*Cat de mult credeti ca ne influenteaza ceea ce gandim despre un lucru? De exemplu despre ceea ce mancam.* hm, in majoritatea cazurilor oamenii nu stiu ce consuma, ce este *bun* sau *rau* pentru organism.
Niciun aliment nu contine ingrediente 100% *naturale* sau *bune* ( si nu doar aliment ci si cosmetice, produse pentru ingrijire/curatare ( a parchetului, duh, xdd), etc.
Te simti vinovat/a dupa ce consumi *chipsuri* deoarece sti deja ca nu sunt *bune* pentru tine DAR continui sa le consumi din proprie placere ( placerea gustului/mirosului, etc) practic tu NU VREI sa le consumi dar pur si simplu te ademenesc prin cele enumerate *gust, miros, textura, etc* si iti vine uneori *gustul lor in minte* sau in papile, duh ( aka pofta) sau esti intr-un magazin si gen te *pierzi* printre rafturi si, mna, mai patesti.
Mie nu imi place sa *cumpar* produse (mancare, ingrijire personala) din supermarketuri ( unde hartia igienica se vinde cu file congelat, mancare de catei, prajituri si solutie de parchet, xdd) sau supermarkeuri care gen incep cu CA si se termina in FUR ( mna, lipsesc cateva litere dar, se intelege) ( mari conspiratii).
Daca vreau sa imi iau ceva de *mancat* ma duc la plafar... ^^

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E de inteles ce e cu adevarat sanatos si ce e toxic pentru organism.
E si mintala chestia daca te gandesti ca e nesanatos corpul raspunde la ce simti tu, e un fel de lege. multi au cancer si il fac din cauza asta, nu e placebo e chiar reala.
"nu poti bea tuica pe stomacul gol si sa nu te afecteze pe termen lung" sunt si astfel de cazuri corpul e o masinarie excelenta elimina toxinele daca nu ai frica, dar binenteles ca nu e tocmai benefic laughing

| Doja a răspuns:

Daca mananci orice cu scarba sau sentimente negative te vei stresa. Cand te stresezi se activeaza sistemul de aparare al organismului. Organimsul nu este facut sa stea in stres, si cu atat mai putin sa digere in stres.

Mancarea in sine nu iti face rau, ci nervii pe care ti-i faci inutil. Daca nu vrei sa mananci ceva, nu manca.

| ngllllll a răspuns:

Cred ca e importanta alimentatia. In general suntem prea distrati sa mai fim atenti la ce simtim in trup. Mancam de toate, dar la un moment dat o sa simtim. Are efecte cam rele. Eu am avut gastrite nasoale in trecut. Am reusit sa o rezolv cu ovaz, cereale integrale, paine integrala. Ma cam feresc de tampenii din astea, desi recunosc ca mai mananc un chips din cand in cand. Dar atat, chipsuri. Acum si producatorii au mai schimbar compozitiile. Inainte mancai petrol si cauciuc. Margarina este iarasi foarte nociva. E bine sa te uiti pe ambalaj. Daca vezi acolo tot felul de denumiri chimice, mai bine nu.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Mie imi ploua in gura atunci cand simt mirosul gratarului plin cu mititei; dar si vegetarienilor le ploua in gura, atunci cand tund iarba de pe peluza pe care am gratarul. FIECARE CU SANATATEA LUI.winking laughing laughing laughing

| sabin89 a răspuns:

Starea de spirit pe care o ai în timpul când servești masa contează foarte mult. Dacă mănânci crispat, sub stres, e nasol, indiferent cât de sănatoasă e mâncarea sau ce părere ai tu despre alimentele respective. Fi relaxat, ai o atitudine pozitivă, apreciază ce ai și va fi bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand esti gras de curge untura de pe tine cred si eu ca te-ar influenta rau de tot un gand despre cat de sanatos ai mancat.
Dar eu niciodata n-am avut probleme din punctul asta de vedere.
Mult prea subestimat este somnul mai ales ca se deregleaza foarte tare incepand cu perioada studentiei. E de jdemii de ori mai sanatos somnul decat mancarea pe care o bagi in tine (atat timp cat esti educat sa ai o limita de bun simt). In ziua de azi, lumea sta atat de epuizata cu ochii in atatea ecrane, se culca omuletii la ore tarzii, nu au 8 ore de somn, se sparg in cafele crezand ca e perfect normal si cate si mai cate.