Asa se pare, daca milenii intregi oamenii au crezut ca Pamantul este plat, ulterior ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui pe o orbita cu forma de eclipsa.
Ambele "realitati" s-au dovedit a fi false.
Ce inadvertente se vor mai descoperi?
Realitatea este una, iar perceptia realitatii poate fi diferita de ea, in functie de constiinta sau inconstiinta.
Exemple de diferente sunt nenumarate: de la ne-cunoasterea lucrurilor pana la influenta unor elemente halucinogene, omul poate percepe lucrurile complet diferite de realitate.
Da.
Noi, oamenii, percepem lumea din jurul nostru prin simtul vazului (panoramic), corelat (in creier) cu cel a auzului, tactilului, mirosului, timpului. Perceptia vizuala are amprenta ceea mai puternica.
Insa, alte vietuitoare vad complet diferit de noi lumea din jurul lor.
Cica, albinile au vedere octagonala, majoritatea animalelor au vedere laterala, iar fiecare vede lucrurile in mod diferit de noi. Dar toti vedem acelasi obiect, de exemplu un pahar.
AŞA E-Perceperea creierului este una stranie.
Totul pornește din creierul nostru și deocamdată tot acolo se termină, dar probabil că trecuți prin procesul evoluției conștiinței, oamenii vor ajunge cândva la nivelul la care vor putea să realizeze că viața este un act mai complex și mai puțin unilateral decât se crede în prezent.
Tot Einstein spunea că legile matematice se referă la realitate, dar în măsura în care realitatea nu este sigură, atunci nici aceste legi nu par atât de sigure?
Oh jay, iarăși întrebări grele de cap . Ei bine, hai să vedem. Avem realitatea. Acel spațiu în care noi suntem „treziți" oarecum. Realtitatea noi o percepem prin ceea că suntem conștienți unde ne aflăm, verificând prin simple fenomene fizice sau același simț, gust, miros, auz, văz. Cât de tare influențează conștiința ta...deci este o întrebare paradoxală. Deja aici putem vorbi despre practicile spirituale estice de unde provine meditația și puterea conștientului gen „aici și acum".
Uff...Jay nu-i ușor să răspunzi la această întrebare, căci există mai multe aspecte aici la care ar trebui să te referi, dar în fine, asta-i ce-am vrut să-ți zic.
Bine aşa suntem „treziți" StevenMetalhead
Descartes probabil se gândise la ceva atunci când a zis "Gândesc, deci exist", dar oare "Gândesc, deci tu exişti" nu ar fi un pic prea mult?
anonim_4396 întreabă: