anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat de repede evolueaza Romania in comparatie cu celelalte tari din lume?

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ca melcul de cursa... big grin

| minrest a răspuns:

Tarile nu evolueaza. Nu merg neaparat spre mai bine, si oricum nu poti stabili ce este de fapt bine pentru o tara. Gaseste o intrebare mai clara, ca asta nu e inteligibila.

| AC4S4 a răspuns:

Https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index
Indicele de dezvoltare umana al Romaniei a crescut cu 0.004 fata de anul trecut. Cand tara este slab dezvoltata are unde "sa se extinda". De aceea ne dezvoltam mai repede decat tari precum Norvegia, Canada, Elvetia. Acele tari sunt foarte dezvoltate, nu mai au unde sa se dezvolte atat de tare. Sunt totusi si exceptii (Singapore - oras-stat bogat, are cea mai mare crestere; Rusia - stat sarac, scade).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La telefoane? Suntem in trend. Masini? La fel.

Alta intrebare.

| AlexSalling a răspuns:

Poate ca evolueaza in sensul masinilor, telefoanelor, internetului, televiziunii s-a.m.d dar oamanii mintal nu evolueaza deloc. Doar putine persoane sunt deschise la cap.

| Nemessys a răspuns (pentru AlexSalling):

Fix la asta ma refeream. Cum evolueaza in gandire. Stiu ca la masini, internet si tehnologie suntem in rad cu lumea dar cand vine vorba de mentalitate... nu prea. Cel putin asa vad eu, nu prea evoluam mai deloc.

| AlexSalling a răspuns (pentru Nemessys):

Poti sa stii.

| Xdreaper21 a răspuns:

Ba frate pot spune fara nici un regret ca cei care au murit de revolutie au murit degeaba
Cand eram o clasa mai mica o profa mi-a zis ca o data ce o sa am 20 de ani nu o sa mai cred asta si ca o sa zic ca nu e bine cu comunism
Eu m-am nascut in 1998 deci nu am prins comunismu dar totusi din ce imi spun bunicii si parintii am fost singura tara fara datorii externe
Stii ce insemna asta?
Le dadeam "mure" la tarile mari ca Anglia America Franta etc
Raspuns pentru intrebarea ta nu este unu precis fara o comparatie
Deci comparam asa
Comunism vs acum
Forta de munca
Comunism: toata lumea avea un loc de munca
Acum: Toata lumea pleaca din tara
Datorii
Comunism:nici macar 1 leu
Acum am putea spune ca suntem numiti romani doar de fatada ca la cate datorii avem am putea fi rusi sau englezi nici nu stii

As putea continua asa inca vreo 30 de randuri dar prefer sa termin aici doar cu 2 exemple si sa iti dau un verdict
1% o data la 10 ani iar celalalte tari 10% in 5 ani(ne luand in calcul tarile care chiar nu nu au posibilitatea de dezvoltare ca tara noastra)

| Alexandru250201 a răspuns:

Nu suntem cei mai prosti, da nici cei mai buni, deci inseamna ca asa si asa

| SavuLucaYouTuber a răspuns:

Cu 0,01 la suta in fiecare o suta de ani, pup happywinking