Si asa mai departe si asa mai departe ce anume? Sa nu spui ca la fiecare secunda distanta parcursa se mareste Creste dar nu si asa mai departe cum spui tu, dupa secunda X poate sa mai treaca nu nstiu cate secunde ca n-o sa mai fie diferenta.
Nu stiu ce ai vrut sa spui, ori sa arati, dar se pare ca fiecare da raspuns la cel doare asta pentru ca nu prea se intelege mare chestie din ce ai bagat pe aici.
Nu mai cauta sa rezolvi probleme, teme pe aici, astia zic ca nu ai voie
Accelerația unui obiect depinde de masa obiectului și de accelerația gravitațională.
În spațiu nu există accelerație gravitațională, deci fără un prim impuls, orice obiect cu orice masă, nu se va mișca.
Pe alte planete accelerația gravitațională este diferită, deci accelerația obiectelor va fi diferită.
Vezi si tú ce cade prima data, bila de bowling sau pana. In clasa toti am raspuns ca bila, nu credeam ca gravitatea (9, 8 m/s) se aplica la toate corpurile.
https://youtu.be/xzkgJUBS2tM?si=YnZjR4nhH7Dd_r4r
Daca cunoati formulele energíei cinetice, potentiale o cunosti si pe cea mecánica.
Energía mecánica este suma energíei cinetice + energíei potentiale.
Ca sa calculezi caderes libera folosesti fórmula: h=vt−1/2gt2+H
g din ecuatie (gravitatea)
este 9, 8 m/s. Dupa fiecare secunda corpul isi mareste v (viteza). Ti-am dat un raspuns din ce am inteles eu de la profesorul de fízica nu ca as fi eu vreo excelenta in probleme la fízica. Le-am lasat pe plan 2 ca aveam alte treburi.
Vezi si Maglev, terenul cu levitatie magnética.
https://youtu.be/M8ZyGNvV2l4?si=jM5gzGMlAbAzkxhV
Iar ca sa iti raspund la intrebare. Doar originalul si primele copii sunt ordonate restul este mort ca statuia Galatea. Au corp datorita originalului. Cand originalul pleaca corpul se prapadeste.
Cum nu are treaba in ecuatie Forta de Gravitatie? Ia vezi fórmula energíei potentiale. Ep=m·g·h unde g este forta gravitatiei pe langa m (masa) si h (inaltime).
Acolo intervine Forta de Frecare a Aerului. Insa daca se elimina aerul, pana cade egal ca bila.
Si stai relax ca astea nu sunt efercitii ci fízica. Si am spus dinainte ca nu sunt expert ci vorbesc din ce mi-a ajuns la ureche. Nu stau sa calculez probleme fizice toata ziua. A fost doar un simplu raspuns, nici m-am chinuit sa gandesc prea mult. Deci stai relax petrica nu sari sa dai cu piatra ca am spus de la inceput ca am dat un raspuns fara prea multa cautare. Ce m-am lasat un pic descoperit si ai inceput sa dai? Grijania voastra de comunisti.
Ups acu o bagi pe aiai daca nu-i aer n-a fost vorba de asa ceva, pe pamint nu-s locuri unde nu-i aer, iar daca ar fi oricum nu ai avea cum sa dai drumul acolo la ceva.
Daca intrebarea suna ca este vid, atunci altul era raspunsul.
Tu nu ai spus exact cum suna intrebarea, data voua la scoala.
Ai spus doar daca se da drumu la o bila si la o pana.In cazul asta bila ajunge prima, poti tu sa vii si cu mama gravitatiei, sau profesorul ce va intrebat si cu mai stiu eu ce alte formule nestiute, tot bila ajunge prima.
Sa videzi o camera si alte povesti nemuritoare, trebuie sa ai scule sa faci asa ceva, camera perfect etansa bla bla, deci natural nu prea exista asa ceva pe pamint.
aia da cu comunistii, numa ca eu nu am dat, dimpotriva, eu vam tinut partea am spus ca toti care ati dat raspuns ca bila ajuge prima, ati avut dreptate, deci despre ce dat si grijanii este vorba?
Asa e, ai dreptate asa faceau comunistii, ii ajuitai si apoi te lucrau pe la spate, sau te injurau gen grijania voastra