Teoretic,dupa primul atac de frica,urmeaza curiozitatea!
Ca daca auzi un latrat de caine in spatele la o poarta pe care intentionai sa intrii, te gandesti de doua ori daca sa o faci sau ba!
Dar apoi, te gandesti ca poate acel caine este in lant, sau este o sonerie care imita un latrat sau este un catelus mic! Si...te uiti prin gard sau intredeschizi poarta.
Pana nu vezi cu ochii tai, nu te convingi!
Sa ai frici asa... abstracte, astea sunt fobii! Si tin de domeniul medical!
De exemplu, tu ai un loc de munca prost platit si unde seful sau colegii se poarta ca naiba cu tine, vine un prieten sau o cunostinta si iti spune ca stie alt loc de munca, dar nu stie nimic despre el. Tu ii raspunzi ca mai bine stai la locul actual de munca, ca acolo poate fi si mai rau, sau la fel de rau. Vreau sa precizez ca am vazut cazuri reale.
Ce spui tu nu are nici o legatura cu frica sau curiozitatea!
Frica de necunoscut,de o noua slujba,de un nou iubit/a,de un drum riscant, etc, sunt lucruri normale.
Si de multe ori trebuie sa risti ca sa castigi!
Normal ca daca ai o cana de apa fierbinte nu este bine s-o incerci cu degetul, adica sa fii curios cat este de fierbinte!
Tu ai pus intrebarea cu gandul tinta la ceva concret, dar este foarte vaga si poti sa dai o multime de interpretari!
Eu nu am spus ca nu!
De ceea ce tie ti-e frica, poate ca pe mine ma umfla rasul, si invers!
Faptul ca nu ai curaj sa incerci alta slujba, ca nu se stie cum va fi acolo...este ceva! Dar,inainte sa faci pasul catre ceva ipotetic,ce ti-a spus un prieten, este bine sa fii curios sa te interesezi daca este adevarat ce a spus el, sa nu te arunci cu capul inainte in necunoscut!
Ca spune un proverb :"rau cu rau, dar mai rau fara rau!"
Nu am inteles ce ai vrut sa spui ca te asteptai la un "feed back" de la mine! Nu astepti pareri de la altii?
Acuma m-am uitat pe desfasuratorul raspunsurilor, si se pare ca am acaparat discutia! Scuze!
Stiu ce inseamna "feed back".Dar daca nu ma intereseaza subiectul, chiar daca initial am raspuns, de obicei nu intru in polemici. Doar ca acum tonul este civilizat si mi-a facut placere! Chiar daca sunt "expert", nu inseamna ca le stiu pe toate si sunt un om ca toti ceilalti, cu o titulatura onorifica!
Poate ca o sa am si eu ceva in contradictoriu de zis,dar pe alte subiecte! Acum am facut doar schimb de impresii!
Iar discutia in contradictoriu,daca este purtata pe un ton civilizat,este un factor de progres,nu are cum face rau cuiva! Este o alta parere a altui om! Are si el, si tu dreptul sa aiba o parere.
Un mare om politic contemporan mie, Ion Ratiu, spunea (despre democratie):"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".
Mare vorba, mare om!
Mari vorbe, intr-adevar. Il stiu pe acest om, am vazut mai demult niste videoclipuri cu el, parca si din timpul comunismului se lupta pentru democrtie, daca nu ma insel, asa-i? Am mai vazut tot asa o chestie dupa care as putea spune ca ma ghidez si eu: "Indoieste-te de orice forma de autoritate". Nu stiu cine a spus aceste vorbe, dar mi se par niste vorbe care ar trebui sa le asculte toata lumea.
Depinde de situatie. Daca cred ca e un pericol real, de exemplu daca aud zgomote in pivnita la miezul noptii prefer sa ma ascund sub plapuma, si nu sa merg sa verific ce se aude, si sa incep sa strig 'Hello, e cineva acolo?'
Daca am de posibilitatea unui loc de munca, cum ai dat tu exemplu as fi dispusa sa risc.
Nu inteleg de ce se tem oamenii de intuneric e 'frica nefondata' sau paranoic, nu cred ca poti transforma asa ceva in curiozitate. Iar frica de a mege noaptea pe drumuri prin suburbie e bine frondata, absenta ei ar fi prosteasca. Deci, indiferent de ce forma are frica, n-ai cum sa o transformi in curiozitate.
Http://www.youtube.com/watch?v=chi896K1NYo&feature=g-hist
tu ti-ai creat acea frica, ai puterea sa o modifici asa cum doresti
Cum faci asta? Ii simplu, vrei sa faci ceva nou, nu trebuie sa stai cu gandul tot timpul ca o sa-ti rupi gatul. Paseste cu incredere spre acel lucru nou pe care vrei sa-l faci.
In primul rand sa-ti dai seama ca ti-e frica si sa faci o pauza, sa observi, cunoaste ca esti in siguranta, fa pasul pe care poti sa-l faci, fara sa-ti creeze o stare de panica, in acea directie si asa pas cu pas ajungi sa devi curios si entuziasmat daca acel ceva e ceva ce-ti place
Frica este oprirea curiozutati, intrebarilor, cunoasteri, de ce crezi ca baza religiilor e frica?
As considera ca unele curiozitati satisfacute pot produce stari de frica...
Invers nu...
Puteai sa fii putin mai explicita
Scuze.
Vream sa zic ca aproape mereu cand imi este frica, dupa sunt curioasa(dar acum depinde si de lucrul de care imi e frica).
nu o faci tot timpul? Adica frica nu se tranforma in curiozitate tot timpul, nu?
Nu chiar tot timpul, ti-am zis ca depinde de frica.
Poti sa-mi dai unele exemple?
Pai sa zicem ca mi-ar fi frica de fantome, asta ar deveni dupa curiozitate.
Exemplu trait nu iti pot da, deoarece de mult timp nu mia mai fost frica de ceva, deci nu mai tin minte.
Mi-ar fi placut sa-mi fii dat un exemplu real, din viata ta.
Nu poti transforma frica in curiozitate. Poti avea curiozitatea mai mare decat frica si asta sa te impinga sa mergi inainte, cu toate ca ti-e frica. Cand ti-e frica de ceva, iti este frica de fapt de consecintele acelui lucru. Curiozitatea este si ea o dorinta de a afla ceva. Daca dorinta de a afla acel ceva (din curiozitate) este pentru tine "mai importanta" decat ceea ce crezi ca s-ar putea intampla rau, atunci actionezi.
Nu mi-e frica de nimic. Unele curiozitati, le-am platit cu luni intregi de dureri infernale. Nothing can't stop me me simply za best.
Cand o vad pe mama ta ma sperii dar sunt curios cum o suge cu proteza aia din gura
anonim_4396 întreabă: