OUL
pentru ca gaina a putut sa il faca
existentiala intrebare.
parerea mea: GAINA
Nu va mai saturati, frate, de intrebarea asta?
Oricum, esti primul de saptamana asta care o pune.
Din gaina iese un ou. Iar din ou gaina.
Daca e sa credem in evolutie, deducem ca gaina a evoluat din "ceva". Deci gaina! Ceva care depune oua cel mai probabil.
Daca e sa credem in Dumnezeu, deducem ca gaina/oul a fost creat(a) deci nu se stie!
Prima dată a apărut oul. Nu oul de găină, binenţeles, ci oul ca mijloc de perpetuare a speciilor. Viermii au ouă, peştii depun ouă (icre), reptilele depun ouă. În procesul dinamicii biologice păsările (care se trag din dinozauri - şi ei depuneau ouă) au păstrat această capacitate de "a face ouă". Oul a existat dintotdeauna, putem spune. Fi sigur că un ou nu va scoate un pui perfect identic cu găina, deci de fiecare dată avem un altfel de ou şi o altfel de găină. Asta înseamnă evoluţionism.
Prima data a fost oul, pentru ca Dumnezeu a creat prima data animalele, pritre acestea si gaina, dupa care a urmat oul.
Oul contine gaina si gaina contine oul. Este vorba despre universul manifest si universul latent, care se completeaza reciproc.
Mi se pare imposibil sa fi fost gaina prima. Adica unde ati mai vazut voi ca apare o gaina din senin? Prima data este un ou, apoi iese un pui de gaina, dupa care se transforma in gaina propriu-zisa. Orice gaina a iesit mai intai dintr-un ou.
Gaina.Pentru ca gaina a facut-o Dumnezeu SAU fiecare fiinta poate aparea dintr-o molecula.
Prima dată a apărut oul pentru că din ou se transformă găina, însă oul îl face găina. Şi dacă găina face oul, înseamnă că ea a apărut prima, dar dacă găina iasă din ou etc. E complicat. Data publicarii: 27/05/2006
Un filozof si cercetator britanic a rezolvat enigma veche de mii de ani, "ce a fost mai intai, oul sau gaina?", descoperind ca oul a existat inaintea gainii. Cheia enigmei milenare consta in faptul ca materialul genetic nu evolueaza pe parcursul vietii unui organism
viu, in consecinta prima pasare care a devenit gaina a trebuit, mai intai, sa existe ca embrion in interiorul oului. D-zeu putea să facă prima dată ori oul, ori găina. Dar depinde, niciodată nu vom ştii gândurile lui D-zeu doar după ce le pune în practică
Normal ca a aparut gaina pentru ca Dumnezeu a facut mai intai animalele si apoi pe celelalte, daca nu stiti informati-va.Si eu credeam la inceput ca oul a aparut prima data da mi-a explicat profa de religie.Si asa este Dumnezeu a facut mai intai animalele.Nu va mai luati dupa cercetari aiurea
Daca vorbim de ou ca obiect ovoidal...el exista de cand au aparut primele ovipare... daca ne referim strict la oul de gaina, atunci da, este cum a zis LoveMusic. Teoria ta cu Dumnezeu e neglijabila, din moment ce "El" nu exista, ar fi cazul sa te mai informezi tu inainte sa dai un raspuns, si sa mai faci si pe desteapta.
Oul a fost sigur primul deoarece cand existau dinozaurii car sa faca oua, nu existau gaini, ele au evoluat din dinozauri. Asta e teoria mea (+ ca am vazut demonstratia asta pe National Geographic la emisiunea "I didn't know that")
Gaina.care a facut oul din care a iesit gaina sau cocos...ca daca e oul nu esti sigur ce iese din el
Gaina fratee cum sa apara oul?=]] ca sa fie ou e nevoie de gaina si cocos.
Deci eu sunt de parearea ca gainaaaaa a fost prima:-l
Prima data a aparut gaina deoarece ea nu a evoluat dintr-un ou ci dintr-un mamifer!