Singularitatea este starea anterioară "Big Bang-ului" și e o noțiune folosită doar pentru că nici măcar oamenii de știință nu pot să-și imagineze din punct de vedere științific o stare în care să fi existat ceva. E un fel de cerc vicios al existenței "ceva-ului", un cerc în care n-ar fi putut să se înlăture întrebarea " Ce a creat acel ceva? " S-a numit Singularitate iar mai profund nu se poate "intra".
Gândește-te că Big Bang-ul a dat naștere Universului iar înaintea lui a fost Singularitatea. Dacă, să spunem, nu s-ar fi numit Singularitate atunci era văzută acea stare ca ceva ce a creat acel punct energetic care a "explodat" iar ulterior am fi întrebat ce a creat acel punct. Dacă nu spuneam Singularitate atunci era o denumire pentru " starea care a creat punctul și o stare care a creat creația punctului și o stare care a creat creația creației punctului ş.a.m.d.
Poți să faci speculații, jocuri ale imaginației dar din punct de vedere științific, Singularitatea e "Nimicul".
Sper să înțelegi ce am vrut să exprim.
Exact unde voiam sa ajung. Ai spus tu,,Singularitatea e Nimicul''. Acest,,nimic'' poate fi demonstrat dpdv stiintific, respecta legile fizicii? - NU! - Atunci putem spune ca exista dintotdeauna(cel putin pana a fost Big Bang?) - DA... putem spune ca era infinit? - DA, spatiul nu exista in nimic nu?!
Tu i-ai spus,, Nimicul'', majoritatea ii spun,, Dumnezeu'', eu ii spun,, Forta Absoluta'' iar unii oameni de stiinta care au descoperit acest lucru de curand ii spun,, Forta Eterna''
http://www.lovendal.net/......-dumnezeu/
Felicitari!,,Nimicul'' este ceea ce a creat Universul! Ati vazut cat de simplu este :)
Pur si simplu din necesitate. Datorita acestui paradox infinit cu ce a fost inainte de....denota ca Universul cere ca ceva sa fie etern, dintotdeauna. Stiu ca nu respecta legile fizicii, dar nici mecanica cuantica nu o face.
Nu conteaza de pe ce site este link-ul, nu este vorba de bossonul Higgs care da masa particulelor, ci este vorba de aceasta nou descoperita Forta eterna - din care rezulta ca totul este o manifestare a fortei eterne, totul este INTELIGENT. Astfel Universul a STIUT cum sa se expansioneze, cum sa creeze viata, iar la fel au STIUT si blocurile din ADN cum sa se,, aseze'' pentru a crea fiinta cea mai inteligenta - omul.
Repet, nu respecta legile fizicii cum nici mecanica cuantica nu o face dar totodata face ca totul sa aiba SENS si SCOP...nimic nu s-a intamplat INTAMPLATOR, ci totul s-a datorat INTELIGENTEI care exista in TOT.
Deci acel nimic a considerat ca trebuie sa apara un zeu care sa creeze totul ca prin farmec a aparut totul,de ce era necesar,majoritatea universului e lipsit de materie, dar spatiu exista nu e gol, dar nu sunt stele, planete etc
de ce trebia sa fie necesar nu are logica
acel bossn apare dupa big bang
faci afirmati fara dovezi, nu suntem in secolu 1 sa presupunem un om adevarat isi dovedeste vorbele, eu respect un nu stiu in locul a stiu dar nu pot dovedi
Nu vorbim de zei aici - ca nu facem religie... logic ca bossonul a aparut dupa Big Bang, dar nu este el ceea ce confera materiei (care conform mecanicii cuantice nu ar trebuie sa aiba masa) masa. Da, cum deocamdata nici mecanica cuantica nu o intelegem cine stie ce, logic ca nici eu nu pot explica exact aceasta forta eterna...dar este logic ca ea sa existe.
Imi place cum vezi lucrurile, insa vreau sa discutam mai mult!
Nassim haramein vorbeste despre singularitate si alte idei, dupa parerea mea este ca un fel de supernova, inainte de singularitate a fost un univers expandat "la maxim"; cam ce este dincolo de o galaxie este si dincolo de univers; universul este finit
Nimic, energie pura, alt Univers ce a intrat in colaps, doua Universuri paralele, etc. Teorii sunt cat cuprinde, teoria de baza: Nimic.
Poate mereu a existat acea singularitate, poate a aparut ca urmarea a existentei spatiului, poate a aparut brusc, nu stim cea a fost inainte de big bang, cea ce cunoastem e pana in 380000 de mii dupa big bang
fizica cuantica incalca deja legile fizici nu-i ceva nou, poate acea lumea era cuantica cine stie, de fapt noi suntem facuti din aproape nimic, atomul e aproape gol
In prezent exista multe teorii, o sa-ti dau cateva exemple. Intai eu cred ca inainte de singularitate, doar pentru ca lumina nu poate scapa e singularitate asta nu insemna ca singularitatea are o forta infinita ci doar foarte mare. Consider ca un motor de tip warp te-ar putea scapa de singularitate, dar deocamdata astea sunt doar vise. Da sfideaza legile fizici, asa a fost la inceput si cu lumea subatomica pana la aparitia mecanici cuantice. Intr-o gaura neagra vei gasi singularitatea, inauntru daca ai calcula ceva pe un calculator 2+2 nu va da 4. Cat despre big bang, mai nou se crede ca a fost o gaura alba, materia absorbita din alt univers a dat nastere universului nostru. Si ultima ar fi teoria corzilor, 2 placi imense de materie intunecata care s-ar ciocni la fiecare 1000 000 000 000 de ani si ar crea un nou univers. Sunt multe la care te poti gandi, nu te opri niciodata din a-ti pune intrebari.
,,Nu te opri niciodata din a-ti pune intrebari'' - excelent spus.
Prietene,tu ai auzit de "BIG BANG"? prin asta s-a format totul, planetele, universul, materia.cauta pe google si o sa vezi.si dincolo de univers sunt asa zisele gauri negre, care inca se studiaza.
Prietene,eu cred ca tu ai fumat ceva tare.aprox. un secol au studiat oamenii de stiinta(enstein) ca sa ne dam noi cu parerea despre:cam ce ar fi acolo sus, vezi si tu? nu! at mai trage un fum! poate tu vrei sa spui de dinozauri...sau de nea`ion care sfideaza cu furtunul legea vinului in butoi probabil, nu?
Nimic nu poate sa aiba un inceput fara a fi creat de altceva - astfel este vorba de paradoxul infinitului cum: inainte de x a fost y, inainte de y a fost z si asa mai departe. Avand in vedere ca amandoua sfiideaza fizica ce este mai logic: un paradox al infinitului sau ceva care exista dintotdeauna...dar dupa cum ti-am mai spus nu ai inteles subiectul discutiei.
NU ştim ce a existat şi nimeni NU ştie EU ştiu că universul s-a creat prin BING-BANG atât deci FUNDA?
,,NU ştim ce a existat şi nimeni NU ştie EU ştiu că universul s-a creat prin BING-BANG atât deci FUNDA? '' - Foarte corect, asteptam totusi un raspuns mai amplu, o parere. Funda?! - nu, ai primit voturi pentru sinceritate totusi.
Mulţumesc pentru parere dar ar merge şi o funda că ar fi prima pe care o am Oricum mersi pentru părere. Salut!
AvalohAlyn întreabă: