Probabil s-a referit la viata nesfarsita, idealul vietii pentru oamenii din trecut si pentru unii in ziua de azi era o viata vesnica, dar in care sa fii mereu tanar. Si na. nu toti traiesc vesnic. si mor. Iar daca tu esti etern, ceilalti mor pe langa tine, si pe langa suferintele pe care le asimilezi, incepi si te plictisesti de viata, orice devine rutina. Eu asta cred
Adica esti batran dar gandesti ca un tanar care nu a trecut prin viata si nu stie destule!
In mare parte e facuta "Special" pentru femei ) ) si la batranete ele vor ramane "tinere" si "frumoase" ))
Pe dracu, se mintea pe el, incepuse sa-i scape pârţurile cand a spus asta. Stii, chestia cu pisica si cârnaţii.
S-a referit omu' la naivitatea specifica varstei fragede, na, ce sa-i faci?!
"Cei lași ucid cu sărutări
Iar cei viteji cu spada."
De aici ne dam seama ca era camatar si purta sabie de feliat la el, plus ca femeile nu-l prea iubeau si cauta nod in papura unui banal sarut.Nu l-as lua prea mult in serios, asa cum nu ma iau nici pe mine.
Versurile citate de tine le-a scris in 1897, cand se afla in inchisoarea din Reading, sub impresia executarii unui coleg de celula, deci ce spui tu sunt simple fabulatii.
"Cu cât oamenii îmbătrânesc, cu atât spiritul lor devine mai suplu, mai cald, dobândind o înfățisare mai organică. S-ar zice aproape că pentru spirit, timpul este o dimensiune a întineririi." (Lucian Blaga)
Daca la 41 de ani, cat avea, cand a spus cele citate de mine "incepuse sa-i scape parturile" asa cum spui tu, inseamna ca la anii pe care banuiesc ca-i ai, icepi sa te gandesti macar la ele...
In afara de cuvantul fabulatii, nu vad nimic original la tine.Mi-ai dat aceeasi replica pe care o pot gasi mot a mot cu google.Eu mi-am recunoscut fabulatiile la sfarsitul frazei, macar ai bunul simt sa gandesti cand dai reply...dar comoditatea asta are un gust prea dulce.
Pai de la 41 de ani incepe numaratoare inapoi frate si incepe autoincurajarile, ca batranetea e frumoasa, are partile ei minunate, nepoti, pensionar bla bla bla, in realitate e o nenorocire pe capul omului, nu mai da nimeni doi bani pe tine la batranete, toti se impiedica de tine in afara ce copii.
Nu stiu daca o gasesti chiar mot-a-mot, dar este si normal sa existe.Nu aveam cum sa inventez ceva in biografia lui. Daca pentru tine neincredere=fabulatie, te rog sa ma scuzi.Eu cunosteam cu totul alte semnificatii pentru cuvintele respective. In privinta bunului simt, mai ramane sa refectam...
Batranetea inseamna, sau ar trebui sa insemne, intelepciune, tineretea e doar antrenamentul, perioada in care nu trebuie sa inveti pentru ca ai timp destul, nu trebuie sa iti faci o familie, ai timp destul, s.a.m.d.
Batranul tanar e un fel de forever alone, sarac si prost, hai sa zic neintelept.
Incep sa-mi explic acum de unde vin unele postari asa de indarjite. Timpul nu asteapta, intr-adevar. Numai ca saracul Wilde a murit la 46 de ani.
Postarile mele indarjite sau vobele de duh ale lui Wilde, stia el ca e pe aproape.
Vezi sa nu te asemeni prea mult cu el.Era si "putin" homo, d-aia a intrat la parnae.
Dobitoci, era singurul responsabil ce face cu gaozul lui. Atunci englezii ii baga la puscarie pe homo iar azi ii casatoreste.Pe unii chiar ii inobileaza, Elthon John.
Chiar sunt in dilema, cum mai doar el a fost condamant, pai cum dracu vine asta, in aceiasi cauza numai el a fost condamnat, ca doar nu s-a judecat vreun viol?
Habar n-am despre ce vorbiti voi, dar Wilde cred ca voia sa spuna ca e o tragedie batranetea pentru cei carora spiritul, mintea le-au ramas tinere si lucide, dar trupul, carcasa s-a perimat si a imbatranit.
Ca o mică paranteză,
http://youtu.be/4L_DQKCDgeM
http://i.imgur.com/WvOJ755.png
...se pare că Wilde era de altă părere şi vedea tragedii unde nu sunt neapărat.
Tanar sunt mai multe ispite si nu ai intelepciuna si experienta vietii de a le refuza.
Punctul meu de vedere seamna intru-catva cu cel din primul site, dar nu in sensul ca dai in mitea copiilor, cum se spune.
Tineretea iti poate ramane fie fizic, fie mental.Mai rar ambele la acelasi nivel,cand ce a spus Wilde nu mai este valabil,ba dimpotriva. Cand insa decalajul intre ele este mare,si mai ales atunci cand mintea ramane tanara,ajungi prea des sa -ti amintesti ca "ochii vad, inima cere, dar neputita te trage de maneca". Plus de asta, din prea mult "avant", risti sa devi uneori penibil.Cam asa ceva, si chiar mai multe, mi-a sugerat mie vorbele lui Wilde
In privinta lui Walde, ca om, cred ca a fost prea destept ca sa poata fii si fericit.In anumite conjuncturi, nu a fost numai vina lui. O seara placuta.
Nu prea aş zice asta, la câţi bătrâni trecuţi prin viaţă dat în acelaşi timp încuiati la minte şi de-a dreptul retardaţi am întâlnit.
Nu e nimic rau, in a visa, in a avea o dorinta ce pare greu/imposibil de indeplinit. De fapt, Nu exista imposibil. Priveste in jur. Tot ce te inconjoara, cand exista doar in imaginatia omului. De exemplu, un laptop, era "imposibil" sa existe acum 600 de ani, corect? Era "imposibil"? Eu zic ca, mai degraba era NEDESCOPERIT. Nici de cum, imposibil.
Nu stiu al cui este citatul respectiv, dar parerea mea este ca "tinerii sunt sclavii viselor", numai atunci cand se nasc batrani.
Nici batranii nu sunt "servtorii regreterol", ci mai curad "inventatorii trecutului".
Alexandru,gandurile tale sunt frumoase, dar nu au legatura cu ce a spus Wilde.
Eu vreau sa-ti atrag insa atentia ca faci o confuzie intre DESCOPERIT (ceva deja existent, dar necunoscut inca) si INVENTAT (ceva realizat in premiera, pe baza unor elemente deja existente).
odudăcoaptă întreabă:
AvalohAlyn întreabă: