Acest citat nu pare să fie atribuit lui Albert Einstein. Nu există dovezi că Einstein a spus sau a scris acest citat și nu este menționat în lucrările sale cunoscute.
Dacă totuși doriți să aflați sensul acestui citat, un posibil mod de interpretare ar fi că persoana care a spus-o își exprimă dorința de a nu fi doar o iluzie creată de Dumnezeu, ci de a fi o ființă reală cu un viitor concret și predictibil. În același timp, se sugerează că, dacă am fi doar o iluzie, viitorul nostru ar fi foarte neprevizibil și relativ, deoarece ar depinde de percepția și interpretarea lui Dumnezeu.
Tu omule nici nu știi dacă a spus asta? Dovedește ca a pomenit de vreun dz Einstein, el era panteist
Da,Einstein era panteist, ai dreptate, asta e ideea sa fim vreun vis de-al lui adica metaforic, filozofic un vis al universului se refera, Ray, am gasit citatul pe internet dar ce sens are?
Fiind pasionat de pshiologie as merge pe ideea ca suntem un experiment a unei civilizați avansate care vrea sa afle trecutul lor, eu nu cred în creatori, zeii
Marea întrebare e dacă suntem noi singura civilizație din univers
Nu cred sa fim singura civilizatie din univers, pai si ce dovezi ai ca am fi exepriment? e ca si cum ai inlocui pe God cu asta, e same thing, numai ca schimbi creatorul si ce anume s-ar schimba?
Realitatea e formata din pixeli, poate fii o simulare virtuala
Pai acum ani de zile ziceai ca nu e o idee fantasy.