| stela_star a întrebat:

Ce am putea face ca sa devenim mai buni?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am trei etape de trecut: una de toleranta, liniste, acceptarea celorlalti asa cum sunt; pierderea rabdarii si reactionez dur dar just; regrete si revenirea la toleranta, intelegere, iertare. pentru a ma incadra in intrebarea stelutei, trebuie sa lucrez la etapa a doua. daca as putea sa o indulcesc si in timp sa sar peste ea, as putea sa devin un om mai bun. lucrez...

27 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

Sa renuntam la a ne mai maimutarii prin biserici.Sa renuntam la religie.

Anna
| Anna a răspuns:

Sa avem o atitudine potrivita in circumstante nepotrivite, sa incercam sa nu barfim, sa adoptam intotdeauna o atitudine pozitiva, sa ne focalizam atentia asupra nevoilor celorlali, sa alegem sa iertam indiferent de gravitatea greselilor, il punem ce cel de langa noi mai presus de noi, sa fim empatici, sa-i ajutam pe cei nevoiasi, si cel mai greu lucru, pentru care ma lupt si eu, personal, este sa raspaltim raul prin bine...pentru asta avem nevoie de intelepciune si sa-I cerem lui Dumnezeu sa ne ajute la aceasta.

| psiholoaga a răspuns:

Sa intelegem ca suntem deja buni.

eileen
| eileen a răspuns:

Esti vazut bun de unii, rau de altii, niciodata nu ai sa multumesti pe toata lumea. Bill Crosby spunea ca secretul fericirii nu il cunoaste. Dar secretul esecului este sa incerci sa faci pe plac la toti.
Devii mai bun in domeniul pe care il studiezi prin perseverenta.
Devii mai bun in relatii prin intelegere, compasiune, comunicare.
Devii mai bun in societate prin toleranta, intrajutorare, inteligenta.

assiris
| assiris a răspuns:

Orice am face niciodata nu reusim pentru ca se aplica Teoria Relativitatii Generalizate in toate. Sdica depinde in ce sistem de referinta te afli fata de cel cu care trebuie sa fii bun. Ex: Basescu pentru unii care se afla in sistemul lui de referinta este bun, pentru ceilalti din celalalt sistem este rau. Chiar si faţă de Dumnezeu suntem unii buni si altii rai dar cu toate astea ne trateaza pe fiecare la fel desi de multe ori suntem nemultumiti de cum suntem tratati fara a sti insa ca poate meritam din plin un astfel de tratament.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu-ti bate capul, niciodata n-ai sa reusesti!
Totdeauna se a gasi cineva sa te critice!

mariana
| mariana a răspuns:

Sistemul de valori este diferit pentru oameni si atunci intr-adevar, interpretarea este subiectiva. Poti sa fii bun in ochii unor persoane si in acelasi timp sa se creada ca esti rau, daca persoana care-ti face evaluarea este intr-o tabara opusa.
Cred insa ca, intrebarea se refera pur si simplu, la sistemul de valori individual si-n aceste conditii apreciez ca, poti fi mai bun numai daca tu ca individ te straduiesti sa ai un comportament civilizat si uman, in acelasi timp, in relatiile interpesonale. Poti fi mai bun la locul de munca daca, zilnic, te perfectionezi si te straduiesti ca, munca ta sa fie de calitate si sa gasesti solutii care sa contribuie la cresterea nivelului calitativ al activitatii pe care o indeplinesti. Poti fi mai bun intr-o activitate care reprezinta o pasiune, fie ca este sport, arta, cultura si aici poti avea impliniri care iti pot umple sufletul de bucurie.
Poti fi mai bun, in general, printr-o transformare a vorbelor in fapte si cred ca, pe fiecare dintre noi folosirea cu grija a timpului, care este ireversibil, poate sa te situeze pe o pozitie de persoana responsabila si atunci aprecierea ta de catre familie, colegi, prieteni, cunostinte, vecini etc., poate fi pozitiva.
Putem fi mai buni daca, nu trecem nepasatori pe langa oamenii care se afla in nevoie sau care, ca si in cazul intrebarilor puse prin TPU, esti dispus sa-ti sacrifici timpul pentru a te pune in slujba celor ce doresc o indrumare si esti dispus sa dai sfatul pe care il cauta si acest lucru se realizeaza "Pro bono", adica gratuit, ceea ce nu este un lucru de neglijat.
Romanii chiar au calitatile sufletesti si intelectuale pentru a deveni mai buni, insa la ora actuala foarte multi se zbat cu greutatile zilnice asa ca, au cam uitat sa se mai uite in jurul lor. Ar trebui sa luam exemplu de solidaritate de la oamenii satelor noastre, care inca mai pastreaza traditiile si comunica mai mult intre ei decat noi orasenii.
Invatand mai mult devenim mai buni pentru ca, intelegem mult mai multe lucruri decat cei cu o instructie scolara redusa, de aceea ar trebui sa luptam mai mult cu abandonul scolar, care determina mentinerea unui nivel scazut al instructiei scolare, care are urmari viitoare la integrarea in viata si societate.
Cred ca s-ar putea scrie o carte despre cum sa devenim mai buni, dar cred ca, important este sa gandim pozitiv, sa avem incredere in fortele proprii, sa stim cand am gresit si sa recunoastem deschis acest lucru, sa abandonom egoismus si gandirea egocentrica, sa iubim valorile traditionale ale natiunii romane, sa abandonam ura, mania si invidia, care ne secatuiesc de energia necesara pentru a putea sa ne transformam ideile, gandurile, in fapte.
Putem deveni mai buni si daca zilnic ne face o evaluare a modului cum ne-am comportat, cum am lucrat, daca am gresit, unde anume si apoi sa lasam constiinta sa se pronunte asupra a ce este de facut pentru ca, ziua urmatoare sa fim mai buni, mai performanti, mai umani, mai intelegatori. Poti fi mai bun daca, prin actiunile tale nu faci rau nimanui, doarece democratia este inteleasa inca in mod gresit, unii oameni apreciaza ca daca este democratie, pot sa faca absolut orice, ori acest concept este in totalitate gresit. As incheia cu un prover popular care spune : Asa sa te comporti in viata pentru "a lasa loc de Buna ziua".

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Sa fim mai aproape de semenii nostri, sa incercam sa ii intelegem si sa ii ajutam in limita posibilitatilor

mlm
| mlm a răspuns:

Ce am putea face? Destul de multe; In loc sa purtam pica si sa fim rai unii cu altii mai bine am incerca sa ajutam pe cei care au intr-adevar nevoie de noi, a ajuta parerea mea nu inseamna a critica, a vedea paiul din ochiul altuia, ci in primul rand trebuie sa te vezi pe tine insuti. Bunatatea ti-o exprimi prin vorbe, prin fapte, prin comportament in general, daca vrei sa fii bun, lasa de la tine, chibzuieste inainte de a face ceva si fii mai rabdator cu cei din jurul tau.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Multe, zilnic, mereu! Mai Eileen, dar oare nu Bill Cosby a fost cel caruia i s-a descoperit, dupa multi ani, o relatie extra/domestica... si cu o bunaciune de copil?! De unde se vede, iar si iar, ca toti avem, cata lumina, cam tot atata si umbra...

| baba a răspuns:

Oho, câte n-am putea face. Şi cred că primul pas ar fi să începem să ascultăm în jurul nostru. Feedback, apoi punerea în practică a feedback-ului.

| irynna a răspuns:

Sa constientizam unde am grestit mai intai sau cat de 'rai'suntem, sa ne acceptam defectele ca fiind ale noaste iar apoi sa incercam sa ne schimbam in bine.

| ilie a răspuns:

Azi cel mai usor lucru este manifestarea raului.binele, aluneca nu are aderenta, a pierdut-o din clipa in care iubirea de sine a ajuns pe primul loc.sa ne amintim ce a spus a spus ISUS:Va dau o porunca noua :sa va iubiti unii pe altii, asa cum v-am iubit eu asa sa va iubiti si voi unii pe altii. prin aceasta vor sti toti ca sunteti discipolii mei daca aveti iubire intre voi.Ioan.13:34-35 daca vom pune in practica aceasta si vom abandona egoismul, cand cel care ne-a gresit este iertat iertare vesnica fiind prima treapta, pentru a fii mai buni.stela_star nu stiu daca raspunsul meu v-a fii printe cele asteptate dar n-am ce face asta este parerea mea alta n-am.

| simona24 a răspuns:

Ca sa devii mai bun trebuie sa ai constiinta! oricum cum alegem sa fim buni pentru noi sau pentru altii ori impreuna, asta trebuie sa ne intrebam!

| cely a răspuns:

NU SE POATE DA RETETA. DEPINDE DE EUCATIA CE O AI, DE MEDIUL IN CARE AI CRESCUT, DE MEDIUL IN CARE TRAIESTI SI DE CARACTERUL TAU. E LUNG DRUMUL SI FARA CAPAT

| white_2190 a răspuns:

Nimic pentru ca niciodata nu o sa existe numai bine...sau oameni buni...fiecare se gandeste la propria persoana...intai.si a 2 oara tot la el/ea se gandeste.indiferent de situatie...stii vb aia...decat sa zici vai de noi mai bine zici vai de mine...deci.fiecare pentru el.si crd k asa o sa ramana mereu! asta e ''samantza'' omului

| Milk Swan a răspuns:

Sa raspundem cat mai mult si mai bine la intrebari ca sa adunam cat mai multe puncte posibile!

| mioara_1431 a răspuns:

Sa fim intelegatori cu aproapele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice-am face..niciodata nu-i prea mult
:-J

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

SA INCERCAM SA AJUTAM PE ALTI MAI MULT

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa copiez o idee dintr-un film (pay it forward). ajuta 3 persoane necunoscute. si cand am zis ajuta ma refer sa ii ajuti in asa maniera incat sa le schimbi viata (in bine). dar trebuie ca ei sa iti promita ceva: sa ajute la randul lui 3 persoane si fiecaruia sa ii ceara sa ajute la randul lor 3 persoane si tot asa. uitati-va la film sa intelegeti mai bine cum functioneaza acest tip de "a face lumea mai buna". multa bafta in a face lumea mai buna. numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oricat am incerca sa fim pe plac tuturor nu vom reusi...de exemplu, sunt eu insumi cu toata lumea, unele persoane imi spun ca sunt prea autoritara, prea spun lucrurile pe fata, ca am prea multa energie, altele, insa sunt de parere ca sunt chiar indulgenta si linistita...fiecare ma percepe diferit. ceea ce trebuie sa facem e sa avem puterea sa zambim mai mult poate ca ni se va raspunde cu aceeasi moneda...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din punctul meu de vedere pentru a deveni mai buni nu trebuie de cat sa ne acceptam asa cum suntem o data ce ai reusit sa iti gasesti toate (marea pate) defectele poti incerca sa le corectezi dar nu iti fa griji mereu vei putea fi bun mai ales in ceea ce iti place dar ca sa-ti raspund la intrebare dna stela_star nu putem face nimic doar sa acceptam sa iertam si sa uitam

| mara_9541 a răspuns:

Traim intr-o lume nebuna, plina de rautate care te obliga sa dai din coate sa reusesti.in principiu nu poti deveni mai bun in astfel de conditii. e o vorba:daca esti bun, esti prost.

| danasang a răspuns:

Depinde de fiecare ce intelege prin "mai bun'. mai bun profesional, inseamna sa te perfectionezi continuu. mai bun, uman, inseamna(cred) sa incepi sa intelegi nevoile celorlalti si sa le fii aproape pentru ca doresti asta, nu pentru ca"trebuie". sa-ti scoti cuvantul"trebuie" din vocabular. sa zambesti in fiecare dimineata. sa vezi partea buna in fiecare om cu care schimbi macar o privire. sa iubesti oamenii din jur. sa crezi ca esti mai bun decat ieri, in fiecare zi.

| ciprian_2518 a răspuns:

Am putea face ceva ce nu ar trebui sa facem ci sa vrem sa facem ca sa devenim mai buni

| stela_star explică:

Ma refeaream la faptul ca fiecare dintre noi isi cunoaste punctele forte si partile care pot fi imbunatatite. Fapt care ne ajuta sa evoluam ca persoane si sa devenim mai buni, mai toleranti, sa ne perfectionam.