| Anonimul674 a întrebat:

Ce ar trebui sa se intample ca sa nu mai existe curent electric la nivel global?

Răspuns Câştigător
| Narcis2007 a răspuns:

O explozie solara extrem de violenta

10 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns:

Buna intrebare. Cu greu vei primi si raspunsuri corecte. E o intrebare foarte grea.
Sincer parerea mea ar fi ca doar o catastrofa globala ar putea lasa omenirea din nou fara curent electric, din cauza ca cu tehnologia de acum chiar daca nu ar mai fi carbuni, petrol sau gaze, curentul electri s-ar produce cu ajutorul soarelui, al apei, sau al vantului.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Toate centralele producatoare de curent electric sa fie scoase din functiune.

| relian a răspuns:

Ce legatura au termocentralele, hidro, eolienele si asa mai departe cu energia electrica nu vad in aces caz.De parca daca ai o masina gata aia e tot ce iti trebuie.Eu zic ca iti trebuie si benzina.Deci o centrala electrica are nevoie nu doar de sursa ce genereaza acel curet ci de cabluri de transformatoare etc.Si alea odata arse pa si la gara stai si te uiti al centrala ta.La fel si cu o masina ai benzina, ai masina dar nu merge pentru ca ti s-a ars calculatorul, sau alternatorul sau electrtomotorul.Deci o explozie solara puternica va arde toate transformatoarele, orice bobina in uz de pe pamint.In axcel moment totul va cadea, vor intra in fctiune generatorele care isi vor termina motorina ori ce folosesc pentru ca nu mai avem transport si energie sa rafinam petrolul sau sa il scoatem.Va fi cam naspa pina sa ne punem iar pe picioare. Avem nevoie de generatoare de rezerva., de transformatoare, de moatoare etc balamuc.Ar mai fi o arma cu .....am uitat pe ce principul dar oricum ceva asemanator sa arda orice bobina electrica.Dar asa sa nu mai existe deloc energie elctrica niciodata nu stiu de o sa se mai poata.Probabil un razboi nuclear mondial, dar ala ne arunca in epoca de piatra.la sulita si maciuca, pentru aia care ar mai scapa.

| mentholinks a răspuns:

Sa nu mai avem nevoie de el. Pentru orice altceva cred ca gasim solutii.

| WhatheWow a răspuns:

O minune!

| Exilee a răspuns:

Ce ar trebui sau cum ar trebui?
Curentul electric nu se creeaza numai din energia solara, ci si din energia mareelor. Acesta, binteinteles ca se formeaza in centrale hidraulice, termocentrale, atomocentrale etc. Fiecare dintre acestea formeaza o cantitate extrem de mare de energie electrica.
Acum, tu nu ai zis si CAND SA NU MAI EXISTE CURENT ELECTRIC. Acest lucru se va intampla probabil peste cateva milioane de ani, cand soarele probabil se va transforma intr-o supernova uriasa si sunt sigur ca iti poti da seama de ce se va intamplahappy.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Explozie solara.

| Gogu06 a răspuns:

Vrei sa lasi planeta fara curent si nu stii cum? laughing)

| TURCUL0001 a răspuns:

Un camp magnetic foarte puternic.

| neaivan a răspuns:

Logic! Sa moara lumea! Si nu se va mai produce nimic. ( referire la energia electrica produsa cu ajutorul oamenilor) Lumea cat exista va avea nevoie de energie si o va produce...

Întrebări similare