Indubitabil ma aleg pe mine indiferent cine sunt acei 100 de oameni.
Din 100 de astfel de incercari, in 103 ma aleg pe mine.
Nu stiu ce as face.Probabil as prelungi un pic momentul in asteptarea unei secunde de neatentie a pistolarului sa-l pot deposeda de pistol si cred ca n-as avea nici retinere in a-l ucide cu propriul lui pistol.Dar mai sigur este ca nu stiu si, decit sa reduc la probabilitati, ramine ca nu stiu.
Bai ipocritilor care sunteti voi ipocriti! Da, da, cei care ati raspuns mai sus! Daca vi se pune un pistol la tampla, pun pariu c-ati fi uzi in pantaloni si-ati vinde si-un membru al familiei, dar voi o dati in moralisme ieftine, c-ati salva 100 de oameni, desi poate nici nu-i cunoasteti.
O vorba am: mie-mi de altu', dar mai mila imi e de mine! Game over!
As incerca sa-i i-au pistolul. Nu-mi pasa de rezultat dar sa zicem ca nu as reusii si as murii. Bravo mie! Tocmai am devenit un erou si as dobandii imortalitatea pamanteasca prin istorie. Nu suna rau.
Asta e probabil una din cele mai complicate lucruri de ales din lume, căci nu există "you have one more life".
Mnah, dacă aş putea să ştiu câţi din acei 100 de oameni ar face asta în locul meu, dacă s-ar sacrifica pentru mine... Prefer să fiu o scorpie egoistă şi să supravieţuiesc eu. Dar dacă acei 100 de oameni ar fi apropiaţi de-ai mei, poate tot o scorpie aş fi, i-aş salva şi-apoi i-aş bântui restul' vieţii lor
Nimeni nu ar alege acei 100 de oameni, oricat s-ar lauda inainte.Frica de moarte este cea mai mare de pe Terra, de aceea exista si Raiul/Iadul, ca oamenii sa isi mai domoleasca aceasta frica si sa aiba macar o farama de speranta.La urma urmei, tot instinctul animalic ne domina, adica "lupta pentru supravietuire"
Câtă dreptate are Flav, şi exact la asta mă gândeam şi eu... Mă rog, ca să răspund la întrebare:
Normal că aş vrea să salvez toţi acei oameni, dar nu aş face-o, şi nimeni normal nu ar face-o. Motivul se numeşte FRICĂ. Ce om în toate minţile s-ar lăsa vreodată împuşcat (indiferent câte alte vieţi ar fi în joc)?
Iau detonatorul si fug
In realitatea:asi apasa. Daca ti se pune un pecostol in cap si ai de ales daca vrei sa mori sau traiesti nu e asa usor sa spui ca vrei sa mori.Desigur,aici toti se dau mari erori ca s-ar sacrifica dar in realitate s-ar **** pe ei de frica de li s-ar face turture de gheata la ****.
P.S: numai un tampit s-ar sacrifica pentru 100 de oameni necunoscuti.
Nu poti spune cu exactitate ce ai face, degeaba va aratati laturile generoase aici, sa vada lumea ca aveti suflet mare si puneti pret pe viata omului.In acel moment de maxima intensitate si adrenalina ridicata poti lua decizii pripite.E vorba aia, nu stii cum e pana nu incerci, deci nu exista raspuns la intrebarea asta.
Sa fim seriosi. Toti oamenii s-ar salva pe ei insusi. Cu exceptia celor ce si-au dort de mai demult sa moara,.
Indiferent ce iti va raspunde lumea aiaci, cu siguranta toti isi vor salva propria viata(inclusiv eu)
Mai, n-ai specficat oamenii, deci, ar putea fi vreo 20 de inculti, 20 de cersetori, 10 oameni de rand, 20 de politicieni, 20 infractori, si 10 utilizatori handicapati de pe TPU. In cazul asta as apasa.
Dar daca rudele si prietenii mei ar fi in locul oamenilor de mai sus, n-as putea apasa oricat de mult as vrea.
Asta e intrebare usoara.
Ce este mai greu este sa alegi pe cine sa omori, dar fara sa te implice si pe tine.De exemplu ai omora un om pentru a salva 5? depinde si de context.
Sincer as incerca sa ma apropi de ala cu pistolul sa fac o diversiune si sa fug.Imi place sa cred ca as salva acei 100 de oameni fie daca sunt apropiati de mine fie ca nu, dar in acel moment de panica sunt 70% sigur ca m-as salva pe mine si as avea asta pe constiinta tot restul vietii
Chestii din astea nu se intampla. oricum, tine minte: viata ta inainte de toate!
Cu mana pe inima spun ca nu as apasa detonatorul. Nu sunt un om atat de important, probabil prietenii si familia mi-ar duce lipsa, insa in cazul acelor 100 de oameni alte 100 de familii si prieteni ar duce lipsa atator oameni.
NU cred ca as putea traii cu 100 de oameni pe constiinta. Acum depinde si cine sunt aceei 100 de oameni, daca sunt infractori care au ucis zeci de oameni as alege sa traiesc eu dar daca in aceea multime sunt copii cred ca mai bine as murii eu.
Hmm.grea alegere Depinde, daca intre acele 100 de persoane se afla prieteni apropiati mie i-as salva, ca daca o sa imi salvez viata mea si ei o sa o moara probabil o sa am mult de suferit. daca toti sunt necunoscuti probabil imi salvez viata mea oricum, grea decizie. sper ca nu o sa ma aflu niciodata in asemenea situatie :-s
Sincer eu nu as apasa detonatorul si as salva 100 de oameni dar acei oameni sa nu fie cei care conduc tara, in acel caz as apasa cu ambele maini
Pai depinde daca mi-ar fi apropiati Si daca ar fi mai invarsta de 30 de ani de ca sa mor eu care mai am de trait mult si sa traiasca ei inca cativa anisori? mi-as da viata doar pentru mami, tati, si cele 2 prietene bune:X Ador sa traiesc