anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce atrage corpurile(obiectele) pe pamant? Ce le atrage de este gravitatie pe terra. Dupa cum stiti si voi daca tineti ceva in mana si ii dati drumu va cadea. Totusi multi s-au intrebat ce le atrage caci nu sunt din fier obiectele ca sa fie atrase este un magnet comun care atrage tot? Nu stiu daca exista o explicatie corecta la ce atrage corpurile de cad de exista gravitatie pe terra
Sau cum?
Spuneti-mi si mie.

5 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Atunci poti sa te mai intrebi si de ce Luna este atrasa de Pamant si nu cade, la fel cu toti satelitii naturali ai planetelor, care sunt supusi gravitatii.
"Gravitaţia este fenomenul fizic natural prin care corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forţă a cărei intensitate depinde de masele acestora şi distanţa dintre ele. Este una din cele patru interacţiuni fundamentale din natură cunoscute, alături de interacţiunea electromagnetică, interacţiunea nucleară tare şi interacţiunea nucleară slabă" citat din Wikipedia.

soothe
| soothe a răspuns:

Ai auzit de legea atractiei universale de la fizica? De aia sunt atrase.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Legea_atrac%C5%A3iei_universale

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Capul meu, in urma citirii intrebarii tale, e intocmai ca o roata patrata cu singura diferenta ca aia nu are minte dar eu trebuie s-o caut prin colturi, daca intelegi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc Multumesc M-ati lamurit!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Newton s-a luminat dupa ce i-a cazut un mar in cap. Incearca si tu.
Hirciog, citind intrebarea, cum era anonima am cerzut ca tu esti proprietarul eihee hee