@traiane dicleste frate un raspuns al tau si uimestene, astept si mor de curiozitate.
Nu e o intrebare deloc buna, e chiar jenanta. Dar fiindca tu ai doar 12-14 ani, nu e jenant pentru tine, cine pentru aia mai in varsta care nu stiu sa raspunda dar paseaza initiativa altora. Raspunsul e in intrebare: chiar gravitatia, forta gravitationala le determina sa cada pe Pamant. Dar daca stai prost cu fizica si nu intelegi legea universala a gravitatiei, imagineaza-ti si tu ca si aia, "unii", ca e doar vorba de ceva magnet mai smecher.
Traiane, parca inercai sa lucrezi la comportament. Ce treaba are evolutionismul cu atractia gravitationala? Lui Newton i-a picat maru'n cap inainte sa se nasca Darwin, si Newton credea ca Dumnezeu a creat lumea. L-au contrazis evolutionistii, i-au scris recenzii critice?
In aceeasi ordine de idei, ce explicatie dau creationistii gravitatiei lunare sau imponderabilitatii spatiale? Care sunt textele religioase care clarifica problema asta?
@BeT
Nu stiu de ce iti mai raspund. Esti unul dintre cei mai needucati si naivi indivizi de pe TPU. Probabil ma irita aerele de intelept pe care ti le dai pe site.
http://www.tpu.ro/......-national/
Nu trebuie sa imi accepti mie prostiile. Revino cu un raspuns la intrebarea asta. Acum ca ne-ai expus profilul tau educational si de viata, vreau sa vad cum dai cu pietre in chirurgi si biologi de renume. Fa-i prosti, expertule.
"Multi si-au pus intrebarea putini au stiut sa raspunda"
Multi de varsta lui/ei, istetule. Doar copii si idiotii inca mai au dileme in afla de ce cad lucrurile spre pamant.
"iar tu il"aburesti"cu lucruri pe care nici macar tu nu ti le poti explica logic".
I-am spus deja de LEGEA atractiei gravitationale. S-a dat si un link inaintea mea. Daca va putea sa inteleaga, va intelege. Ce raspuns crezi ca vrea sa auda? Ca Dumnezeu a dat un dictat: Sa pice lucrurile de Sus in Jos? Intrebarea e pusa la STIINTA si Filosofie, deci copilul probabil asteapta un raspuns stiintific. Sau iti imaginezi ca toti sunt disperati ca tine si la domeniul asta se posteaza doar raspunsuri cu tenta religioasa? Think again!
Nu ma compatimi, ma jignesti. Imi esti net inferior.
@anonim
Ai vazut rationamentul meu anterior? Daca esti mai mare ca mine si totusi nu sti un lucru atat de simplu, atunci, dragul meu/draga mea, esti idiot/idioata.
Ti-am dat si raspunsul, de fapt ti-am zis unde era: in intrebare.
Toate corpurile cad atita timp cit se gasesc in "cimp gravitational"(existent in jurul fiecarui corp cu masa f mare).
Despre natura acestuia nu s-au aflat prea multe (sunt citeva ipoteze), sigur nu este de natura magnetica.
PS-se amintea pe undeva despre "legea atractiei gravitationale", corect este:"legea atracţiei universale" a lui Sir Isaac Newton; ea suna asa:"Două corpuri punctiforme de masă m1 şi m2 se atrag reciproc printr-o forţă direct proporţională cu produsul maselor corpurilor şi invers proporţională cu pătratul distanţei dintre ele, orientată pe direcţia dreptei ce uneşte centrele de greutate ale celor două corpuri".
@traian
esti chiar culmea pe bune acum
evolutia e biologie, legea gravitatiei face parte din fizica
sunt 2 lucruri total diferite ce pretentii ai avea de la un evolutionist sa dezbata fizica?
jesus
@traian
"@daddy, fie biologie fie fizica sau matematica-voi nu aveti un raspuns LOGIC si Rational."
in primul rand tocmai ca nu poti cere sa spunem parerea unui biolog in astronomie
dar presupun ca pentru tine toate sunt la fel, le bagi in aceiasi oala
ce ti-e ingineria genetica, ce ti-e mecanica cunatica nu? tot stiinta este
si apoi care "voi"?
eu nu sunt om de stiinta
te rog revizuieste-ti gandirea ca ai luat-o pe aratura
"dar prostiile voastre nu le voi accepta niciodata"
okay dar cine te obliga? esti liber sa accepti si sa respingi orice teorie si ipoteza pe care o sustine stiinta poti sa speculezi ce vrea tartacuta ta nu iti interzice nimeni asta
Buna intrebare, sint curios ce o sa raspunda"evolutionisti"?/! Astia au raspunsuri pentru toate iar cind il intrebi cum s-a format aceasta-iti zice ca prin explozie.Nebuni in libertate!
@daddy, fie biologie fie fizica sau matematica-voi nu aveti un raspuns LOGIC si Rational.@HepHap, lucrez la comportamentul meu fata de semeni mei-dar prostiile voastre nu le voi accepta niciodata.Priveste cit esti tu de inteligent si ti se mai spune si EXPERT, un copil iti cere un raspuns logic iar tu il"aburesti"cu lucruri pe care nici macar tu nu ti le poti explica logic.Priveste ce spune Pustiul la urma:[Multi si-au pus intrebarea putini au stiut sa raspunda...Bine Bine Gravitatie dar ce le determina sa cada toate pe pamant?], raspundei logic nu un magnet mai smecher. Voi cind nu stiti sa raspundeti incercat sa loviti sub"centura"si asa credeti ca v-ati salvat. Mie mila de voi!
Atractia gravitationala
aici gasesti mai multe explicatii http://facultate.regielive.ro/......36021.html