Nu numai felul calităţilor te face unic, ci şi gruparea lor. Doi oameni: tu ai calitatea de a fi curios, iar al doilea om are aceeaşi calitate. Ce vă deosebeşte? Ei bine... celelalte calităţi. Fiindcă o calitate nu există neînsoţită. Calitatea de a fi curios are calitatea de a fi interesat, calitatea de a pune întrebări, calitatea de a căuta răspunsuri sau altfel de calităţi (calităţi ce ţin de comportament). El poate să ia în considerare un subiect prin altfel de calităţi (un om acordă unui subiect intelectual o greutate conceptuală, morală), iar acele calităţi îl determină să aibă altfel de idei, altfel de comportamente înaintea unei idei.
Adevărul este că majoritatea oamenilor au calităţi asemănătoare, dar din gruparea acestor calităţi, din intensitatea acestei grupări se derivă aceste deosebiri, această unicitate.
Nu trebuie sa ai o calitate anume pentru a fi unic, fiecare persoana este unica in felu sau. Pe fiecare om in caracterizeaza ceva, indiferent cat de mic ar fi acel ceva. Cat despre calitatile asemanatoare. sunt anumite calitati cum ar fi : bunatatea, blandetea. etc, care se gasesc la multe persoane. Plus daca lumea ar fi la fel ar iesii un haos total, oamenii nu pot fi la fel, oamenii trebuie sa fie diferiti, ei trebuie sa aiba opinii diferite ca lucrurile sa fie in balans
Ca sa te distingi de restul lumii ar trebui sa gandesti diferit. Fiecare in parte sustine ca e diferit, dar in mare suntem toti aceeasi apa, ca sa fii diferit ar trebui cumva sa te retragi in tine, cum a spus si Eminescu, sa observi si sa incerci sa fii cat mai putin influentabil, dar trebuie sa fii foarte sincer cu tine.
Prin lipsa amprentelor, dar știu că nu cauți acest răspuns.
Depinde la ce te raportezi, la numărul persoanelor și la tipologia lor. Unic între atâția oameni pe Terra nu ai cum să fii.
Poți să fii unic prin calitatea realizărilor tale, a competențelor, prin personalitate și logică. Și, mai ales, prin originalitate.
Dacă ești singurul care posedă sau nu o calitate, ești unic.
Însă, gândește-te la o furculiță strâmbă într-un set de furculițe bine făcute. Să fii unic nu e întotdeauna ceva bun.
Poți ieși în evidență dacă ești complet diferit de ceilalți. Diferența. Ăsta e cuvântul cheie. Sau „Opus". Sau „Alternativ". Dacă toți spun 2 + 2 = 4, tu spui 5 - 1 = 4. Sau 4 - 2 + 2. Sau 2 x 2 = 4. Cred că ai înțeles ce vreau să transmit în final.
Mai pe scurt, poți să faci aceleași lucruri ca ceilalți, dar într-o manieră diferită, mai bună sau mai rea... sau să ajungi la același rezultat pe alte căi.
Daca ai face un bine umanitati cred ca ai fi un geniu, de exemplu ceva impotriva hiv, cancer, diabet, daca ai ajuta saraci din africa etc stiu suna a altyurism dar gandeste-te ca toata viata ce vrem de fapt? sa avem ce vrem dar si alti sa ne laude
Calitatea care ne face unici e existenta noastra si tot prin asta ne si distingem, existenta noastra aduce un punct de vedere unic