| MadRaven a întrebat:

Ce cărți/autori ați încadra într-un "philosophy starter pack"? Vreau să citesc mai multe cărți despre filosofie și/sau psihologie dar nu știu de unde să încep.
Până acum am citit doar Camus, Nietzsche, Sartre și Freud.
Mă interesează în special cărți care dezbat ideea că "trăiești ca să trăiești, și cam atât", că nu există niciun scop sau sens absolut al vieții, sau care explică modul de funcționare al oamenilor.

5 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

Tu vrei un starter pack in filozofie dar ai inceput cu Sartre si Camus... Cand construiesti o casa nu incepi cu acoperisul. Daca vrei sa intelegi filozofia mai in amanunt iti sugerez cu caldura sa incepi cu Platon, Socrate, Aristotel si dupa filozofia medievala si iluminista. Sa nu uiti ca ideile filozofice au fost construite una peste alta si daca incepi cu postmodernismul atunci nu stiu cat intelegi din tot contextul filozofic. Si nu te limita la o singura idee filozofica doar pentru ca iti place tie mai mult. Daca crezi ca te regasesti in postmodernism iti sugerez totusi Heidegger

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca Nietzsche exprima ideea de "trăiești ca să trăiești, și cam atât", caci el vaneaza mereu un scop in arta, dar ma rog.

Oricum, Max Stirner e raspunsul la intrebare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kierkegaard

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

și mai mult de la Sartre dacă n-ai citit tot, chiar aseară l-am terminat eu. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Marcus Aurelius, Niccolò Machiavelli, Sun Tzu, Ralph Waldo Emerson, Robert Greene, Howard Bloom, Will Durant.