Nu omul a invatat limbajul, el e creatorul limbajului. Deci nu e ca si când limbajul uman exista inainte de aparitia omului, iar el in mod misterior l-ar fi invatat.
Majoritatea organismelor de pe Terra comunica prin intermediul limbajului, deci ca nu suntem prea speciali.
In cazul nostru aptitudinile lingvistice sunt determinate genetic (gena FOXP2 spre exemplu). Asa ca oamenii de Neanderthal erau capabili sa comunice.
" Nu cred ca creierul i-a soptit acelui om ceva, din moment ce nu era inconjurat de oameni."
De ce sa nu fie inconjurat de oameni? Sper ca nu te lasi prostit de sintagma „primul om"...
Nu știu citește și tu Biblia cap coada cu Vechiul testament și noul testament.
Nu exista inspiratie pura. Ceea ce noi numim imaginatie este o recombinare a elementelor cunoscute prin senzatii. Tu nu iti poti imagina o culoare noua, asta e un simplu exemplu, dar psihologia imi da dreptate. Povestea cu Adam si Eva nu stim cat de adevarata este, ce inseamna, daca s-a petrecut exact asa cum o descrie Geneza sau daca e doar o inventie. Cuvintele au aparut cel mai probabil prin emiterea de sunete nearticulate care numeau obiecte si actiuni comune, sunete care mai tarziu au devenit tot mai concrete si mai explicite. Totusi, se pare ca exista o anumita logica in fiecare limba, nu stiu ce sa zic, depinde de teoria in care crezi referitor la aparitia rasei umane.