| Anabelle02 a întrebat:

Ce credeți că înseamnă să trăiești în pace cu tine însuți?

Răspuns Câştigător
| Nobody04 a răspuns:

Hrăneşte-ţi inima cu pace. Aceasta înseamnă să trăieşti în pace cu tine însuţi. Dacă inima este plină de neîncredere şi egoism, capul nu găseşte niciodată căi către pace. Pacea începe acolo unde se termină ura şi lăcomia. Lumea nu poate fi schimbată cu violenţă, ci numai cu inima.

Hrăneşte-ţi inima cu pace. Aceasta înseamnă să respiri în linişte. Să devii una cu tot ce trăieşte şi moare! Gata cu micile războaie de zi cu zi! Pune capăt întregii violenţe din interiorul tău cu gesturi de împăcare.

Hrăneşte-ţi inima cu pace. Aceasta înseamnă să întâlneşti cu respect tot ce este slab şi vulnerabil. Să fii atent la tot ceea ce te face fericit. Nu există pace în lume dacă nu există pace în inima ta, în inima mea, în inimile noastre...

10 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Înseamnă să nu te macine gândul că i-ai furat varului tau banii
Să nu te mustre conștiința că i-ai furat marusei tale toți banii de reinvestit la chisc.
Să nu fi furat pe nimeni
Să nu fi furat afacerea nimănui

Să nu fost excroc mincinos...
Simona la urmă să te urmărească stresul că și lăsat-o pe aia însărcinată și ai fugit

Sau chestii de genul acesta

Săunsa numiți fi vândut sufletul diavolului că să iei BAC-ul

| mentholinks a răspuns:

Sa fii de acord cu tine insuti, sa nu-ti reprosezi prea multe, sa nu te condamni singur pentru greselile tale.

| CostinAlamariu a răspuns:

Să ai conștiința împăcată, pe cât de mult posibil

| StrongHeart a răspuns:

Sa ai bani multi si oameni loiali langa tine si sa ai ceva pentru care traiesti, ceva pentru care sa te trezesti dimineata si sa iti fie drag sa faci acel lucru chiar daca presupune mult efort.
Cred ca sa fii impacat cu tine inseamna sa nu fii in conflict cu tine, cu natura ta. Nu incerca sa rescrii codul tau genetic, accepta-te asa cum esti si incearca sa fii mai bun in fiecare zi.
Iti dau un exemplu, eu, de fel am foarte multa energie si imi place sa fac lucrurile in felul meu, chiar daca dau gres.
Daca as incerca mereu sa le fac pe plac celorlalti, m-as neglija pe mine insumi, am facut greseala asta in trecut, acum traiesc pentru mine, dar nu neaparat in sensul egoist, desi recunosc ca este si egoism in natura mea, incerc sa pastrez ce imi place si ce imi e drag pentru sufletul meu si in acelasi timp sa imi pastrez integritatea, sa ii ascult si pe ceilalti, sa accept si partile negative ale celorlalti, sa ma conformez doar acolo unde este nevoie.
De multe ori trebuie sa ma prefac, de exemplu la munca sau in societate, pentru ca de multe ori nu poti spune ce gandesti ca oamenii sunt fie rai, fie prosti si interpreteaza gresit sau isi fac o imagine despre tine pe baza unor aparente sau a unor vorbe, asa ca mai bine e sa taci atunci cand trebuie, chiar daca asculti un om in timp ce vorbeste si te miri de cata prostie incape in creierul lor, sau chiar daca te enerveaza sau te provoaca si ai impulsul de a reactiona agresiv, e mai bine sa faci o gluma sau sa razi in sinea ta de prostia unora.
Cand iti dai seama ca viata e 10% ce ti se intampla si 90% cum reactionezi la ce ti se intampla, o sa iti fie mult mai usor sa fii impacat cu tine, important e cum reactionezi zilnic, prin micile decizii la ce se intampla in jurul tau.
In societatea de azi, nu ai cum sa traiesti in pace tot timpul 100%. Iesi pe strada la prima ora, mai ales daca locuiesti intr-un oras aglomerat si deja trebuie sa te pregatesti pentru galagia si haosul cotidian.
E important sa evadezi, sa faci ce vrei, cand vrei, cum vrei si in acelasi timp sa iti asculti constiinta, adica pe scurt fii ce vrei tu sa fii dar fii om in primul rand.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are nici o legatura cu binele sau raul. Inseamna sa fii multumit cu tine insuti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să ai conștiința curată.

| MrAM a răspuns:

Sa nu ramai dator constiintei tale.

| SimplyBlue a răspuns:

Exact asta înseamnă.

| Anabelle02 explică (pentru SimplyBlue):

Ce anume?

| SimplyBlue a răspuns (pentru Anabelle02):

Ce a zis Misha1, să nu ai mustrări de conștiință.

Întrebări similare