| Nemessys a întrebat:

Ce credeti ca se intampla cu omul dupa ce moare? O alta viata vesnica in rai sau iad? Si de unde au aflat oamenii de asta? Doar nu a venit cineva din morti sa le povesteasca ce si cum a fost... Astept raspunsurile voastre happy. Eu sincer. nu cred in nimic, nu bag mana in foc pentru o anumita teorie legata de ce am scris mai sus. Dar asta nu inseamna ca nu sunt curios de ce zic si ceilalti. Si nu am sa judec pe nimeni, indiferent de raspunsul dat. big grin

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Mark Twain spunea așa: "Nu mi-e frică de moarte. Am fost mort miliarde de ani înainte să mă nasc și nu am suferit nici cel mai mic inconvenient din cauza asta"

Mie unul mi se pare cea mai rezonabilă viziune asupra morții:
nu am existat, apoi am existat pentru o perioada, apoi m-am întors la starea inițială de non-existență.

Dar dacă credința în viața veșnică, reîncarnare, rai, aripi de înger, harpe sau mai știu eu ce altceva îți îmbunătățește viața și îți ușurează acceptarea morții, atunci fiecare este liber să creadă ce vrea.

Dovezi palpabile legate de ceea ce se întâmplă după moarte nu vei primi de la nimeni. Tot ce vei primi sunt dorințele, speranțele și temerile oamenilor, împachetate mai mult sau mai puțin convingător și prezentate ca certitudini.

21 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

Omul dupa moarte se descompune, that's all laughing

| RAY a răspuns:

Dorinta umana de a crede in viata de dupa moarte a dat nastere la tot felul de credinte care sa sprijine asemenea basme, omul toata viata traieste cu speranta deci e normal sa simba si speranta asta, parerea mea nu exista nici cea mai mica dovada ca exista ceva dupa moarte

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

Alea sunt teorii? Alea sunt cirobe balaceala.care iad care rai? Poate rai uno sau care mai e pe la italieni.Pai tot ei au spus ca ajungi in rai cand? sau in iad dupa caz. ajungi dupa judecata, deci pana acum na ajuns nimeni in rai sau in iad, toti stau la gramada, iar judecata dupa susele alora se poate prelungi la infinit, deci nu prea intrevad vreo speranta pentru careva sa ajunga acolo.Deci nu a aflat nimeni de nimic, pentru ca n-a avut de unde veni, astea sunt scorneli ale unor prosti care is ceva mai rasariti fata de restul prostimii.Deci daca citesti biblia si apoi mergi la catgoria religie acolo poti sa discuti.Intrebarea ta este de tip religios, dar acu nu mai conteaza asta.Citeste biblia si o sa vezi ca se contrazic singuri,pentru ca au luat o stiva de povesti le-au amestecat si intr-un final nu au mai putut sa le lege cum trebuie, asta si pentru ca atit ia dus capu, atit a putut sia iesit ciorba de care spuneam. Teorie e aia care nu o poti combate nici cu o alta teorie.Dar atita timp cit tu vii si spui rai si iad, spui ca va fi o judecata, spui api si chiar promiti ca nu-i mai distrugi bla bal ca ierti oamenii la infinit daca e ce judecata care unde, ce faci iti da singur in cap.Naspa deci biblia nu-i teorie este ceva gen basmele romanesti in varianta evreiasca.

| sublime89 a răspuns:

Nu au aflat oamenii nimic, ci au inventat ce le-a convenit lor sa creada. Era o vorba pe net pe undeva care suna asa: "Multe lucruri se intampla dupa ce mori, doar ca nu te includ pe tine".

| CuriousStuff a răspuns:

Se intampla exact ce se intampla si daca stai singur intr-o casa in seara de Ajun de Craciun si il astepti pe Mosul: Nimic. Eventual daca il astepti mult incepi sa te descompui.
Omul cand moare constiinta lui pur si simplu se opreste din a mai exista asa ca persoana in cauza nu o sa mai existe. Cat despre corp... Se intampla acelasi lucru ca si cu o bucata de carne pe care o lasi afara...

| TrăieşteClipa a răspuns:

Exista mii de teorii.Dar anumite cazuri de moarte clinica sunt interesante.
Cel mai interesant este al unui neurochirurg ateu Eben Alexander, care a stat 7 zile in moarte clinica.
Realitatea este altceva decat ceea ce credem noi.
Biserica oricum minte de îngheață apele, iar manipularea este la putere.

Răspuns utilizator avertizat
| ALGator a răspuns:

Nu cred ca au "aflat". La inceput nu erau constienti de o serie de lucruri din natura. Insa avand capacitatea de a gindi. oamenii au creat explicatii acolo unde le gaseau. Mintea omului creaza conexiuni si atunci cand nimeni nu te invata.
Ar fi poate interesant sa existe o viata de dupa. Dar ma indoiesc. Multe din aspectele functionarii noastre sunt cunoscute, observabile, chiar daca nu si explicate in totalitate.
In ce priveste viata de dupa, intrucit e vizibil ca dupa moarte corpul se descompune, ar trebui sa existe un sistem, biologic si el, care mai intii sa conserve constiinta noastra dupa care sa o transfere in "ceva", un spatiu invizibil in care sa ne regasim sau sa o stocheze temporar in vederea unei reincarnari. Si cum transferi oare o constiinta la un embrion de sobolan sau ce o fi. Ar trebui sa existe o relatie 1:1 intre constiintele disponibile si fiintele nascute. Poate ca unii s-ar renaste in mormoloci, altii in gaini, maimute, altii in oameni. Dupa ce regula? Pile si cunostinte probabil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-am dat mesaj cu un link catre o carte acum ceva timp.
Acolo explica ce si cum despre asta.

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Parerea mea. Exista reincarnare. Spiritul, sufletul sau cum ii mai zice se reincarneaza in alta fiinta dar iad si rai nu exista chestia asta au inventat-o propovaduitorii actualii preoti. Ca suntem judecati dupa fiecare viata cred si in asta. Daca ar fi sa ma iau dupa astia cu rai sau iad sigur nu are rost. Nu toti oamenii sunt buni nu toti sunt rai si majoritatea lor sunt situati undeva pe la mijloc. Deci rai - mijloc - iad. Nici macar nu au stiut cum sa minta acesti propovaduitori care spun ca fecioara maria a ramas insarcinata fara contact sexual sau ca eva e din coasta lui adam. Daca eva e din coasta lui adam atunci negrii, chinezii, mulatrii, albii din cate coaste ale lui adam au iesit. Prosteala pe fata. Suntem speciali fata de multe specii dar sunt sigur de reincarnare cine ne-a creat nu ne-a creat degeaba. Bafta

| Nemessys explică (pentru CatalinVictor1985):

Crezi ca asta cu,, rai si iad" au folosit-o numai ca sa bage frica in noi? Gen... sa nu facem pacate ca din cauza lor vom fi judecati pe cealalta lume. (propozitia precedenta a fost un exemplu, cat sa intelegi mai bine la ce se refera intrebarea) happy

| Claudiu1905 a răspuns:

Tehnologia a avansat foarte mult. Ii inteleg pe filozofii din secolele trecute care spuneau ca moartea este inexorabila, dar noi nu mai avem nici un motiv sa credem asta. Moartea e "exorabila" thumbs down

| Claudiu1905 a răspuns:

Stim prea putine despre Univers incat sa putem afirma cu tarie ca moartea e capatul drumului, stiintific vorbind e o afirmatie pripita. Ateu inseamna fara religie, nu fara filozofie sau stiinta shame on you

| Petripetri a răspuns:

Pa si pusi! Pe popii astia hoti nu i mai judeca nimeni!

| onyvirus a răspuns:

Omu dupa ce moare ramane craniu nu pentru mult timp se descompune si el
in urma ramane idioteniile care le-a facut in viata nici alea pentru mult timp se uita odata cu craniu si vrajelile popilor cu viata de apoi nu prea mai tin crede in tine si nu va mai luat-i dupa povestile unor fanatici daca te vezi si spiritual in tine aia sa crezi daca nu

| Tomicox99 a răspuns:

Eu sunt Ateu deci gandesc logic... dupa ce mori ajung 2metrii sub pamant ...atat laughing)

| WeZo a răspuns:

Treaba cu rai si iad nu o cred ...bine acum sunt diverse teorii

| Saraguran a răspuns:

Eu sunt de religie creștină după evangleile.Nu înjurăm, nu bem, nu fumăm, nu avem dușmani etc. etc.Tu alegi dacă vrei sa mergi in iad sau in rai dupa faptele pe care le facei.Sunt foooarte mulți care nu cred in Dumnezeu, dar o sa vedem cu totii cât de adevărat a fost asta, foarte curând.

| Cristina_Stoica_1993 a răspuns:

Pai nu stiu nici eu dar exista viata dupa moarte. bafta! happy