| ajutorTpuro a întrebat:

Ce credeti care e mai adevarat adevarul fiind relativ sau adevarul fiind absolut? Multumesc.Am postat aici pentru ca e vorba de stiinta.

Răspuns Câştigător
| Sentinel a răspuns:

In opinia mea, adevarul fiind absolut, din perspectiva stiintifica inseamna ceva ce poate fi dovedit, demonstra, palpabil etc. Cel relativ se invarte in jurul ipotezelor, teoriei, posibilitatii de a exista. De exemplu, Dumnezeu e un adevar relativ pentru majoritatea oamenilor, insa pentru partea mai mic a oamenilor este un adevar absolut deoarece unii oameni pot intelege ceva ca fiind un adevar absolut pe cand altii ca fiind un adevar relativ. Depinde de fiecare om in parte.

9 răspunsuri:
| mihai_1207 a răspuns:

Absolut

| BebeStrumf a răspuns:

@Sentinel,adevarul nu'i absolut, si de aceea oamenii stiintifici, il denumesc relativ.Adevarul absolut nu-l stapaneste nici unul.

NOname
| NOname a răspuns:

Percepţia fiecăruia asupra unui adevăr este relativă.
Adevărul este unul singur şi absolut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adevarul e suta la suta relativ; si pentru cei care cred ca adevarul e stiintific le spun asa: adevarul e relativ; depinde de sistemul de referinta; mai lasati stiinta si mai cititi niste filozofie de kant, schopenhauer sa vedeti ce zic de adevar; doar pentru ca noi credem ca anumite lucruri is asa nu inseamna ca ele is chiar asa( inca nu a aparut acel lucru care sa demonstreza ca is altfel; dar asta nu inseamna ca acel lucru nu exista);
la judecarea cazurilor de crima( nu numai) se aduce un juriu care trebuie sa stabileasca,pe baza probelor, marturiilor si a depozitiilor acuzariii si apararii ca inculpatul este vinovat sau nevinovat dincolo de orice banuiala(beyond all reasonable doubt); chiar daca se stie ca inculpatul e vinovat( deci asta e adevarul) el poate sa iasa nevinovat(adevarul e relativ; ce mi se pare mie justificat; tei poate nu ti se pare; dar vorbim de faptele de limita, nu crime)
deci adevarul e relativ: sunt zeci de religii; multe teorii stiintifice in neconcordanta; mai multe sisteme filozofice=> adevarul e relativ

| BebeStrumf a răspuns:

@NOname,cum demonstrezi daca adevarul este unul singur si absolut; la ce te raportezi?@ajutorTpuro, pentru oameni adevarul ramane mereu relativ.

NOname
| NOname a răspuns:

BebeStrumf, adevărul este mereu acelaşi. Dar depinde din ce parte îl privim şi cum îl percepem, trecând prin mintea noastră ceea ce "vedem".

NOname
| NOname a răspuns:

Şi mai ceva, BebeStrumf, dacă adevărul absolut nu este stăpânit de nici unul dintre noi, nu înseamnă că nu e absolut, că nu există.

| BebeStrumf a răspuns:

@NOname,la noi nu exista: suma cunostintelor capatate ramane relativa, limitata.E a lui Dumnezeu adevarul absolut.

| ajutorTpuro explică:

Va multumesc pentru raspunsuri.