Bine, acum spune-mi si mie te rog, ce e starea alfa?
In particular te rog si daca vrei iti spun despre oricare alt subiect vrei tu.
La ce te referi prin "starea alfa"?
Reducerea stimulilor la 10 cicli pe secunda.
Personalitate Alfa:
1.Calmul este o caracteristica speciala a acestiu om.
2.Acest om nu se plictiseste asteptand, el stie ca asteptarea este cea care da valoare lucrurilor pe care le asteapta.
3.Cand cineva spune minciuni sau barfe despre el, acest om rade, nu intoarce vorbele in avantajul lui. Stie are de-a face cu niste copii intr-o etapa de evolutie mai joasa.
4.Nu cauta sa iasa in evidenta in mijlocul unui grup.Nu rade de ceilalti, dar nici nu sta rezervat facand pe desteptul. Pur si simplu se ADAPTEAZA.
5.Acest om stie ca nu are voie sa ceara nimaniu nimic. Intr-o relatie acest om cere putin si ofera mult.
6.Nu se gandeste cu tristete la trecut, nu spune ''Ce bine a fost anul trecut, mult mai bine decat acum''
7.Viitorul nu il intereseaza decat pentru planificare, momentul prezent este cel ce ii aduce bucurie.
Ce loc ai gasit si tu pentru intrebarea asta...
Starea Alfa se manifesta de regula cand organismul se gaseste in starile de somn sau veghe si e putin probabil ca informatiile care ajung la creier sa fie retinute la nivel constient din cauza trunchiului cerebral care blocheaza informatiile asa-numite "fara valoare".
Probabil psihologii iti vor spune tie ca e posibil sa faci multe in "starea alfa", uitand ca practic, e un paradox.
Am sa-ti dau un exemplu de experiment de "retinere" si vei stabilii tu singur daca "retii" in 10 secunde un "articol" constient sau nu.
Imaginile pe care le vezi tu la cinematograf curg cu o frecventa de 24 de cadre pe secunda, pentru ca ochiul si mai departe creierul sa "vada" filmul, recte miscarea.
Din motive experimentale, in fiecare secunda, timp de 10 secunde, un cadru din filmul respectiv, din cele 24 per sec. a fost inlocuit cu imaginea unui...sapun roz. (experimentul a avut loc o singura data, in sua)
Au existat deci, 10 imagini, in 10 secunde, cu acel sapun.
Spectatorii care au participat la experiment nu au perceput cadrul respectiv, dar 99% dintre ei au inceput sa cumpere sapunuri de culoare...ai ghicit, roz, mult timp dupa acea experienta, experiment care practic s-a manifestat la nivel de subconstient.
Judeca acum singur daca "starea alfa" poate fi manipulata...sau daca mai degraba poti sa fii tu manipulat de efectele ei...
Interesanta intrebare, dar ar fi de scris PAGINI la ea si nu sunt sigur ca se poate ajunge la un raspuns satisfacator...
Interesant de-asemenea si raspunsul tau.Sunt sigur ca inceputul denota ca suntem naipulati de efectele ei .Dar pana la urma e vorba de psihic.Eu cred ca daca esti capabil sa-ti controlezi emotiile pana la cel mai inalt nivel, si nu ma refer prin anihilarea lor, doar prin inlaturarea si reintroducerea lor in Hard-Disk cu permisiunea noastra, n-am avea limite.Am incercat si eu niste experimente cu privire la reducerea frecventei mentale.Si am invatat ca nu trebuie sa te strofoci ca mai mult te scapi pe tine decat sa-ti deschizi poarta catre creativitate . Relaxare, concetrare-imbinate.Nu prea am incercat, nu prea am ajuns departe, pentru ca am tulburari psihice datorita unor probleme oculare si pur si simplu mi se sterge informatia din Hard.Si sunt destul de sigur ca nu-i din cauza masturbarii . Oricum cred ca-i important sa n-ai tulburari psihice cand incerci sa dobandesti astfel de informatii prin reducerea frecventei. Oricum, nu-i IMPOSIBIL! Cei care au o minte atat de stralucita au ceva in plus pe care noi nu-l avem si daca am avea acel ceva am fi la fel de inteligenti.Si daca am avea mai mult am fi super-dotati!
anonim_4396 întreabă: