Pai sigur ca te minte uneori daca ii tragi mereu la masea, pentru ca asta imi spune poza ta.
Asa e, m-ai prins, beau ca sa uit cum ma hartuiai sa vin la tine in jacuzzi...m-ai traumatizat pe viata
apropo, vezi ca aparentele inseala, vad ca te minte si pe tine creierul.
Valei maicaaa, iar ne-ntoarcem? Ma tem ca niciunul nu aveau dreptate din cauza ca au facut o serie de interpretari a unora despre teoriile altora sau in cel mai rau caz punctul de plecare apartinind teoriilor trecutilor filosofi.Ai dat doua exemple bune,nu stiu daca intentionat. Iata deci pe Steven Pinker dezvoltind interminabil pe marginea inceputului filosofiei moderne,care apartine lui Descartes, printr-o simpla descoperire, pusa intr-o simpla fraza destinata sa strabata prin secole;"Cogito ergo sum"si care pune in evideta ca punctul de plecare a cunoasterii naturii umane este in interior.Nu ma pune sa mai dansez pe marginea asta ca nu-mi place.O zi buna.
Creierul este doar suportul material al mintii precum si trupul este suportul material al sufletului. Electroni ce curg. Termenii sunt cam difuzi deoarece dupa parerea mea mintea si ratiunea sunt echivalente cu sufletul.
Dar nu-mi raspundeti si mie la cea de a doua intrebare? Cum poate un nou venit pe site sa stie ce teme s-au discutat inainte, ca sa nu le mai repete si el?
Cauti cuvintele cheie ale intrebarii tale in google, specificand la sfarsit cuvantul "TPU", si vei gasi rezultate pe acea tema.
Thanks! Asa voi face pe viitor. In dezbaterile care s-au facut pe aceasta tema, probabil ati constatat si voi ca mintea, descrisa candva atat de frumos de Freud ca o "haunted house", in timpurile moderne a fost ...inghitita de creier. In tot raul e si un bine. Nu trebuie sa ne mai facem griji sa gasim o definitie pentru "minte", ca nu mai e. A disparut.
Frate s-a vorbit foarte mult pe tema asta... Descartes se referea la cele 2 parti ale creierului in fine, oarecum a deschis noi orizonturi spre ceea ce inseamna creier, este o intrebare de facultate aceasta...
Sorry, eu fiind mai nou n-am stiut ca s-a mai discutat tema asta. Puteti ignora. Dar, apropo, cum poate cineva mai nou pe site sa stie ce teme s-au discutat inainte?