| syme a întrebat:

Ce credeti, s-ar putea ca reactia ateilor impotriva crestinismului sa-si aiba cel putin partial originea in faptul ca multi crestini sunt in general neinformati, ignoranti si raspund cu superioritate?
Credeti ca daca mai multi crestinii ar respecta indicatia Bibliei care-i indeamna sa cerceteze lucrurile si sa pastreze ce e bun ar putea exista un dialog mai bun intre cele doua tabere?

12 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

@april Tot ce poate fi superstitie la mine nu are efect! Stii in ce cred? Cred ca intr-o zi vom avea raspunsurile la evolutia omului si al universului
Persoanele care le vezi tu minunate de genul Dersu Uzala in opinia mea au fost niste lideri raspunzatori de haosul care "guverneaza" planeta. Faptul ca oamenii se tem de moarte, au sperante false si superstitii, faptul ca se construiesc biserici pe fiecare strada si faptul ca oamenii cred in inchipuiri care umple toate golurile cunoasterii la oameni de genul Dersu Uzala trebuie sa multumim.
Uite concluzia la care a ajuns Albert Einstein la 3 ianuarie 1954 "Cuvântul "Dumnezeu" nu este nimic altceva pentru mine decât expresia şi produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecţie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilăreşti. Niciun fel de interpretare, indiferent cât de subtilă, nu-mi poate schimba opinia."

| syme explică:

@Sensei.BRO----Andrei
Cred ca Dawkins era demult martir daca ar fi facut in mediile care spui tu ca sunt mai tolerante cu ateismul ceea ce a facut in mediul crestin.
Daca tu vrei sa crezi ca crestinismul este cel mai putin tolerant, nu te obliga nimeni sa crezi altfel. Dar du-te cu aceste lucruri in minte si incearca sa afirmi intr-o tara musulmana ca ei sunt cel mai putin toleranti si sa vedem acolo cat de tolerat vei fi.
Ca aici esti tolerat si respectat.

| siwel a răspuns:

Superba intrebarea!
Asta e problema noastra a crestinilor ca nu prea il urmam pe Hristos! Si atunci mai suntem crestini sau doar cu numele?

| daddy a răspuns:

Dar mi se pare chiar culmea straight face
de ce nu spui ca si teistii se contrazic intre ei
pentru ca fiecare isi sustine propria religia ca fiind cea adevarata si de multe ori se ajunge la conflicte

| daddy a răspuns:

@april
" Ateii nu exista. Ei isi spun astfel din spirit de rebeliune "

te rog nu mai face afirmatii nefondate
tine cont ca sunt si oameni de stiinta cu studii si doctorate care lucreaza in medicina, biologie, fizica cuantica etc.
chiar crezi ca sunt sceptici si ei tot din rebeliune?
am mai spus oameni buni nu ma deranjeaza in ce credeti dar nu va da nimeni dreptul sa criticati pe altii doar pentru ca voua vi se pare imposibil sau de neconceput faptul ca ei isi pot trai viata fara ceea ce credeti voi

| daddy a răspuns:

@april
inteleg asta dar ma gandeam de unde si pana unde spui ca este vorba de rebeliune straight face
in fine o zi buna

| radu10 a răspuns:

Este unul dintre motive, dar vreau să clarific un lucru: ateii nu cred în niciun zeu, nu numai în Dumnezeu. Ateii se contrazic mai des cu creştinii, deoarece aceştia au o răspândire mai mare. La fel de convins sunt şi că Allah/Thor/Zeus/Afrodita nu există.

| DUTCH a răspuns:

Adica crestinii sa-si respecte drepturile din Biblie pentru ca asa spune Dumnezeu, sa fim mai buni, si ateii, what's with them?
au de respectat ceva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt eu nu vad reactia ateilor impotriva crestinilor decit sporadic. In general ateii isi vad de viata lor si intra in conflict atunci cind apar farisei, care dupa ce ca sint ipocriti mai au si tupeul sa le bata obrazul. A nu se generaliza desigur. Nu toti crestinii sint farisei, sint si oameni care cred cu adevarat, dar imaginea lor este sifonata tocmai de ipocritii care se ascund printre ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sintagma "Crede si nu cerceta!", apartine lui Celsus (sec. al II-lea). Crestinismul (ca majoritatea religiilor) se bazeaza pe niste... "adevaruri", pe care le putem numi axiome, care nu sunt empirice, si nu pot fi atacate. Cu alte cuvinte, cine se indoieste de Dumnezeu comite un pacat, fara insa ca Biblia (sau alta sursa de informatie) sa-i ofere dovezi empirice in privinta lui. Deci daca esti pur si simplu un observator logic, care vrei sa-ti faci o parere si "cercetezi", te vei lovi de aceste "adevaruri" pe care trebuie sa le crezi, orice indoiala ducandu-te in pacat ("nu cerceta"). Da-o dracu' de treaba! Parerea mea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Radu10, de fapt musulmanii sint mult mai numerosi decit crestinii. Dar crestinii sint mult mai putin toleranti cu ateii si cei de alte religii, decit sint musulmanii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uneori trebuie sa vezi, ca sa crezi!